JO19-2 verpulverd VVOR

Monsterscore op warme nazomeravond.

Op dinsdag 13 september speelde JO19-2 (voorheen A2) een inhaalwedstrijd bij VVOR. Een schoolreis, een weekend naar VenetiĆ«, Londen of Parijs, zorgde ervoor dat er afgelopen zaterdag niet gespeeld kon worden. Voor de laat aanwezige toeschouwer was het even zoeken naar het juiste veld. Op het terrein van VVOR werd alleen getraind. Navraag leerde dat er gespeeld werd op het voormalige La Crox veld voorbij de velden van Swift Boys en PKC'85. Eenmaal aangekomen langs de lijn, alwaar coach Marcel Vroon druk doende was met het geconcentreerd houden van zijn team en niet met de tactische plannen zo bleek, waar Neptunus-Schiebroek JO19-2 al binnen 12 minuten een 0-2 voorsprong had genomen.

De thuisploeg bleek geen enkele partij te zijn voor het nieuwe elftal van Neptunus-Schiebroek. De score liep in de eerste helft veel verder op en de arme thuisploeg stond erbij en keek ernaar, letterlijk! De voorste linie combineerde kalm, geconcentreerd en zuiver door de defensie van VVOR. De doelpunten in de eerste helft kwamen van Gijs de Graaf (4), Rex Vroon (3) en Willem van Dommelen (2). Die doelpuntenmakers mochten al geen verrassing meer zijn gezien de eerdere wedstrijden. Ruststand: 0-9!!

In de tweede helft zette VVOR een andere doelman onder de lat en dat bleek geen slechte keuze, maar ook deze goalie kon niet voorkomen dat er vanavond een monsterscore genoteerd zou worden. De soms iets wat pietluttige, maar goed leidende scheidsrechter had het drukker met streepjes zetten dan met fluiten in het duel dat ondanks het score verloop sportief bleef en dat is een compliment aan de thuisploeg! De eerste doelpunten in de tweede helft kwamen van de twee centrale verdedigers; Martijn Tukker (0-10) en zelfs Mendel Boset (0-11) wisten het net te vinden. Terwijl rechtsbuiten Timber Johnson bij elke aanval betrokken was, maar of buitenspel stond of de doelman op zijn pad vond, konden Thomas Becker (2) en Bob de Jager (1) wel scoren. Het slotakkoord kwam van de terug ingevallen Willem van Dommelen (2). Hiermee werd de eindstand bepaald op 0-16!!

Coach Marcel had het langs de kant druk, want na een wissel wilden de spelers er maar al te graag weer in en dat ondanks de tropische temperaturen. Zo smeekten bijvoorbeeld Guus Kooimans en Ruben So om in te mogen vallen, zij werden voorgegaan en opgevolgd door de geblesseerd uitgevallen Gijs de Graaf en Thomas Becker. Het was dan ook erg leuk om mee te doen aan deze galavoorstelling! De defensie bleef tot het laatst strijden voor 'de nul'. Stijn van Rooijen en Vincent Baas gingen hierin voorop in de strijd, bijgestaan door Martijn Tukker en Mendel Boset. Doelman Houyu Shih leek aanvankelijk een zeer gemakkelijk avondje te hebben, maar de linksbuiten van VVOR dacht daar in de slotfase anders over. Eerst keerde deze speler met het hoofd nog een schot van afstand die Houyu niet bereikte, maar later moest de kleine wendige doelman toch nog een paar keer handelend optreden om zijn doel schoon te houden, met name met een katachtige reactie, waardoor de bal van de voeten van de spits geplukt werd, was erg goed en opvallend bij de grote voorsprong.

Onder toeziend oog van de in grote getale meegereisde supportersschare, de geblesseerde Casper van Peijpe en de vaders van Rex, Ruben, Guus en Timber werd deze grote overwinning goed gevierd. Tot slot zong men coƶrdinator Wilko Poulie toe voor zijn verjaardag en proostte men even later in de kleedkamer met het getrakteerde bier op een mooi, leuk en gezellig seizoen! Als de sportieve prestaties dan ook nog goed zijn heeft ook dit team een ideale combinatie gevonden! Chapeau!