JO19-2 verliest oefenwedstrijd met opgeheven hoofd

Vijfenzeventig minuten beter dan derde klasser Sportclub Monster JO19-2.

Twee weken geleden kreeg coach Marcel Vroon, midden in de vakantie van coördinator Wilko Poulie, van jeugdvoorzitter Michel Boerman de uitnodiging door van Sportclub Monster voor een oefenwedstrijd. Coach Marcel Vroon had na de flitsende opening van zijn team dit seizoen in de vierde klasse wel zin in een tegenstander van een iets hoger niveau. De ploeg uit Monster was op dat moment koploper in de derde klasse zonder nederlaag. Vorig verloren de junioren hun eerste wedstrijd. Neptunus-Schiebroek dat door het terugtrekken van VVOR de monsterscore zag verdwijnen was daardoor inmiddels ook niet meer de koploper in de vierde klasse. Vorige week werd met veel strijd de wedstrijd tegen BVCB tot een goed einde gebracht. Als het voetballend even een keer wat minder gaat is het fijn te zien dat er op inzet alsnog een overwinning binnengehaald kan worden. Een uitblinkende rol was weggelegd voor Willem van Dommelen die met een hattrick een zeer belangrijk aandeel had in die overwinning. Casper van Peijpe was de andere doelpuntenmaker in het met 4-2 gewonnen duel. 

In de eerste helft bij Sportclub Monster was Neptunus-Schiebroek de bovenliggende partij en kon het goed de krachten meten met een team van een hogere klasse. Door doelpunten van Willem van Dommelen, Rex Vroon en Thomas Becker nam Neptunus-Schiebroek brutaal maar niet onverdiend een voorsprong in Monster. De 2-3 voorsprong werd tot een kwartier voor tijd vastgehouden, maar toen was de pijp leeg en moesten er in de slotfase nog vier (!!) doelpunten geïncasseerd worden. De 6-3 nederlaag werd echter met opgeheven hoofd geaccepteerd en dus keerden Willem van Dommelen, Thomas Becker, Timber Johnson en Gijs de Graaf tevreden terug op het complex van Neptunus-Schiebroek om het eerste te zien spelen tegen sc Feyenoord en de trainer subtiel te vragen naar een beetje verkapte conditietraining aankomende week. 

Al met al was het een goede test voor de topper van volgende week bij Nieuwerkerk. Aanvang op sportpark Dorrestein is om 15.00 uur.