Zesde elftal terug op aarde

Voetbal is een Teamsport.

Het zesde elftal leefde in de openingsfase van het nieuwe seizoen in een soort van zevende hemel. De transferperiode werd goed afgesloten en zelfs daarna werden er nog goede zaken gedaan en konden met B categorie dispensatie redenen weer spelers worden aangetrokken. Daarnaast werden de twee te spelen bekerwedstrijden riant gewonnen en werd vorige week met de start van de competitie een overwinning geboekt tegen Nootdorp. Ondanks dat het in deze wedstrijd al moeizaam ging. De derde helft was óók van uitstekende kwaliteit vorige week met pizza's van Domino's.

Voor de tweede competitie wedstrijd moest Neptunus-Schiebroek 6 naar Soccer Boys. De Bleiswijkers wonnen vorige week al bij Zestienhoven en dus zou minimaal één van de ploegen na vandaag niet meer de maximale score kunnen hebben. Nadat op woensdagavond de opstelling gemaakt was en in de vertrouwde handen van interim-coach Milan Koster was gegeven kon er om 14.30 uur op Sportpark Merenveld worden afgetrapt. In de eerste helft nam Neptunus-Schiebroek nog wel een voorsprong van 0-1. Het doelpunt werd gemaakt door Jaydon Welles.

In de tweede helft werd duidelijk dat voetbal een Teamsport is. Wikipedia: "Bij een teamsport zijn tactiek, strategie en samenwerking (!!) belangrijker in het bepalen van het resultaat dan een individuele prestatie. " Dat betekend dus elkaar helpen, ondersteunen, naar elkaar luisteren en vooral samenspelen! Dat dat soms lastig is bewees een groot gedeelte van Neptunus-Schiebroek 6 vandaag in Bleiswijk. Gevolg: twee tegendoelpunten én nog erger een 2-1 nederlaag.

Het is nu tijd om de rug te rechten, goed te trainen (opkomst!!) en volgende week gezamenlijk te strijden voor 3 punten in de thuiswedstrijd tegen DSVP. Aftrap aan de Hazelaarweg op het markante tijdstip van 16.45 uur.