Zesde elftal knokt zichzelf naar 3 punter

Rentree doelman Jesse Swagemakers en Bas de Jong matchwinner

Neptunus-Schiebroek 6 landde vorige week stevig, maar veilig met beide benen terug op de grond na de nederlaag bij Soccer Boys. Alhoewel, Jaydon Welles en Sjors Joosen moesten het met een blessure bekopen en deze zaterdag toekijken. Daarnaast moest Vincent Veldhuizen zich afmelden vanwege een familie-uitje en was de brede selectie behoorlijk uitgedund. Al enige tijd was bekend dat doelman Willem Lugard er twee weken niet zou zijn vanwege een schooltripje naar Nepal (!!). Regelaar Sjoerd Kolner verraste het team aangenaam met zijn vervanger. Doelman Jesse Swagemakers, die deze zomer de overstap maakte naar de selectie, zou zijn rentree maken in het zesde elftal.

Na een korte warming-up stuurde interim-coach Mark van Leeuwen de spelers die het meest getraind hadden de ‘wei’ in voor de late thuiswedstrijd tegen DSVP. Bas de Jong, die daarnaast ook nog te laat was, werd gepromoveerd tot assistent-scheidsrechter en vervulde zijn taak met verve. Het kwart voor vijf duel van deze middag ontpopte zich als een gelijkwaardige strijd. Beide teams vochten vele duels uit op het middenveld en zo af en toe kwam er iemand door voor een kansje. Neptunus-Schiebroek was het aan de stand en statistieken verplicht om voor eigen publiek, dat mede doordat het eerste zojuist nog thuis speelde in grote getale aanwezig was, goed voor de dag te komen.

De defensie zat stevig in elkaar bij de Schiebroekenaren. Sjoerd Kolner speelde zoals gewoonlijk enkele meters achter zijn defensie en sloot elke mogelijkheid om dichtbij Jesse Swagemakers uit te komen uit. Voor hem speelde Jack Kuipers, hij schakelde de spits uit. Die spits maakte geen schijn van kans vandaag. De backs Michiel van Dorp en Matthijs van der Wagt kregen vrijheid en konden met enige regelmaat mee doorschuiven naar voren. Neptunus-Schiebroek leek een overhand te krijgen. Het middenveld met aanvoerder Jeffrey Banis, Ravi Rajcomar en aan de zijkanten Milan Koster en Nick Heikens leek de strijd te winnen. De tweemans voorhoede met Furkan Basbug en Jeroen van Dorp had het moeilijk, maar hield wel vier man bezig. Toch vielen er lange tijd geen doelpunten.

De rust leek te worden ingegaan met de brilstand nog op het bord, maar toen was daar ineens de ingevallen Bas de Jong. Hij werd met een pass van Furkan Basbug alleen op de doelman afgestuurd en zo’n kans moet je de spits niet geven. Bas bleef koelbloedig en scoorde op slag van rust, 1-0! Wat, een heerlijk moment om te scoren!

In de tweede helft werd het duel steviger. Soms werden er pittige overtredingen gemaakt, maar op het randje van goedkeuring mochten ze door van de scheidsrechter die slechts twee maal geel gaf en dat beide voor beledigen. Vooral de kaart van laatste man Sjoerd Kolner, die wist dat het ging gebeuren terwijl er tegen 10 man gespeeld werd, was een beetje dom. In die fase kwam DSVP terug in de wedstrijd en scoorde de gelijkmaker.

Ondertussen had ook assistent-interim-coach Dave Bierhuizen plaats genomen op de bank bij het team dat nog altijd geen vaste coach heeft op de zaterdag. Wie het wie influisterde op de bank (waar ook Jaydon en Sjors zaten) zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden, maar nadat Bas de Jong meerdere kansen gemist had was het tijd om Jeroen van Dorp terug te brengen. Ook hij vocht enkele pittige duels uit en het echte resultaat liet nog even op zich wachten.

In de tweede helft speelden ook Amar Mahmood en Wessel Vis. Om voor beide een andere reden zijn dit soort pittige wedstrijden niet echt besteed, maar beide hielden zich wel behoorlijke staande. Ravi en Jeffrey deelden op hun eigen manier even veel uit als dat ze moesten incasseren. Er mocht veel vandaag, maar niemand ging echt over de schreef.

Twee minuten voor het laatste fluitsignaal leverde de inspanningen van Jeroen eindelijk resultaat. Hij kwam er langs en behield het overzicht. Bas de Jong had zichzelf namelijk andermaal in de juiste positie gemanoeuvreerd en wist na de assist van Jeroen opnieuw tot scoren te komen, 2-1. In de laatste minuut moest doelman Jesse Swagemakers nog eenmaal gestrekt om de drie punten aan de Hazelaarweg te houden terwijl de bank van de thuisploeg met samengeknepen billen smeekte om het laatste fluitsignaal.

Neptunus-Schiebroek 6 heeft met deze 3 punter de aansluiting behouden en de eigen statistieken niet verloochend. Het bleef ongeslagen in de eerste helft, op kunstgras én niet onbelangrijk ook ongeslagen aan de Hazelaarweg. Captain Jeffrey Banis complimenteerde de groep later via de gezamenlijke WhatsApp groep voor de geleverde strijd en dat was meer dan terecht!

Terwijl Bas de Jong, Ravi Rajcomar, Jesse Swagemakers, voormalig speler en supporter Friso van der Werf en trainer Wilko Poulie op de club nog een extra biertje dronken maakte een groot gedeelte van ‘het zesde’ Arnhem onveilig. En met onveilig bedoel ik ook onveilig!

Volgende week speelt Neptunus-Schiebroek 6 de uitwedstrijd bij de oudste vereniging van Den Haag, HSV Celeritas. Dat zoveel betekend als ‘snelheid’. De kleine club deelt het complex aan de Guido de Moorstraat met GONA. Nooit eerder werd er tegen de club uit Den Haag gespeeld. Zaterdag om 14.00 uur gaat ‘het zesde’ proberen om opnieuw drie punten aan het totaal bij te schrijven.