Zesde elftal verslaat een van de koplopers

Overwinning wel met een vervelende bijsmaak: Vincent Veldhuizen breekt sleutelbeen na ongelukkige valpartij.

Neptunus-Schiebroek 6 is de laatste weken uitstekend bezig en mocht op eigen verzoek spelen op het derde veld. Tegenstander dit weekend was een van de koplopers. Wippolder 1, dat samen met Vitesse Delft 4 tot nu toe alles won, kwam naar de Hazelaarweg. De aftrap om 14.30 uur en dat leverde geen problemen na de viering van de verjaardag van aanvoerder Jeffrey Banis op vrijdagavond. De nog altijd geblesseerde Sjors Joosen werd gebombardeerd tot coach en kreeg de basisopstelling waarna het wisselbeleid van zijn hand moest komen en dat pakte vanmiddag uitstekend uit.

Het was ook druk langs het derde veld. Niet alleen bij de thuisploeg was er veel belangstelling, maar ook de bezoekers waren met veel supporters naar Hazelaarweg gekomen. Het belang van deze wedstrijd was dan ook groot. Het gat tussen deze twee teams kon vandaag vergroot worden tot 6 punten of gelijk komen. Voor de derde week op rij werd doelman Willem Lugard vervangen. Hij kwam deze middag terug uit Nepal. Vervanging werd gevonden in  wederom Wesley Banis a.k.a. Henk Timmer. Ook werd Thomas van Kan opnieuw gevraagd mee te doen. Immers, men kon er ook nauwelijks omheen na de 4 doelpunten van vorige week. Het maakte het er voor Sjors Joosen met het wisselbeleid niet makkelijker op. Want naast Sjors was alleen de eveneens geblesseerde Jaydon Welles niet beschikbaar, wel aanwezig!

Om 14.30 uur werd er keurig op tijd afgetrapt voor de topper van dit weekend. Vorige week had Wippolder nog de volle winst gepakt in die andere topper: 6-3 tegen Soccer Boys, daar waar Neptunus-Schiebroek eerder van verloor (2-1). In het eerste half uur ging de wedstrijd aardig gelijk op en leken de bezoekers iets sterker, maar nadat de bezoekers op voorsprong kwamen werd het langzaam omgedraaid en was zeker het laatste kwartier voor Neptunus-Schiebroek. De voorsprong kwam voort uit een vrije trap. De verre afstand deed doelman Wesley Banis besluiten geen muur neer te zetten. De hard ingeschoten bal was moeilijk en lastig. Laag, stuiterend op een natte en gladde mat. Wesley Banis dook over de bal heen, ach dat deed Henk Timmer ook wel eens. De 0-1 achterstand was een feit en nadien werd Neptunus-Schiebroek wat sterker. Een paar wissels waren daar mede de oorzaak van. Het middenveld met Ravi Rajcomar en Jeffrey Banis veroverde het veld en bij vlagen werd er goed en leuk gecombineerd.

Vijf minuten voor rust kwam de goed spelende Furkan Basbug door in de zestienmeter en werd gehaakt. Zonder protesten ging de bal op de elfmeterstip, die nog even afgepast moest worden. Furkan nam zelf plaats achter de bal en schoot keurig raak, 1-1. Na de aftrap zocht Neptunus-Schiebroek weer de aanval. Invaller Thomas van Kan werd gehaakt in de hoek van de zestienmeter, maar een strafschop bleef nu uit. Twee keer in drie minuten was wellicht teveel.

In de tweede helft was Neptunus-Schiebroek heer en meester. Wippolder was nagenoeg machteloos. Helemaal nadat de spits na, opnieuw, een forse overtreding voor 10 minuten langs de kant kon gaan zitten. De defensie onder leiding van Sjoerd Kolner was ijzersterk. Michiel van Dorp, Wessel Vis, Jack Kuipers en Matthijs van der Wagt konden afwisselend de defensie dichthouden. Het maakte ook niet uit wie er stond. Er werd ook goed voetbal gespeeld. We zagen leuke combinaties. Niemand onttrok zich daar ook aan. Jeroen van Dorp, Amar Mahmood, Bas de Jong, Vincent Veldhuizen, Milan Koster, iedereen gunde elkaar de bal. Het maakte niet uit wie er stond en wanneer. In de slotfase kreeg Nick Heikens de lastige positie van Jeffrey Banis over te nemen en vulde dat uitstekend in. Het wisselbeleid werpt zijn vruchten af. Halverwege de tweede helft, toen het alweer gewoon elf tegen elf was besliste Neptunus-Schiebroek de wedstrijd.

Een hoekschop van Amar Mahmood bereikte laatste man Sjoerd Kolner in de zestienmeter. De van richting veranderde kopbal van Sjoerd zorgde voor de voorsprong van de thuisploeg, 2-1! Een paar minuten later, terwijl Wippolder nog aan het bekomen was van de schrik werd er goed gecombineerd op het middenveld. Thomas van Kan gaf de assist en stuurde Vincent Veldhuizen diep. De spits bleef rustig en schoot, net als woensdag op de training, hard en zuiver binnen, 3-1! De wedstrijd was hiermee gespeeld, al had Neptunus-Schiebroek de score nog wat kunnen uitbreiden. Dat liet de thuisploeg na en is misschien het enige verwijt dat je het team kan maken dat verder vandaag uitstekend speelde en ook als team, als eenheid. Dat is misschien wel de belangrijkste schakel!

In de bijna laatste minuut van de wedstrijd kwam Vincent Veldhuizen ongelukkig ten val na een struikelpartij waarbij de verdediger van Wippolder bovenop hem viel. De val zag er al niet goed uit en bij controle in het ziekenhuis bleek Vincent zijn sleutelbeen te hebben gebroken. Hierdoor mag de aanvaller de komende 3 รก 4 maanden niet spelen. Een aderlating. Een vervelende bijsmaak na een geweldige en belangrijke overwinning!

Drie teams hebben nu één keer verloren. Daarvan heeft Soccer Boys een wedstrijd minder gespeeld. Alleen Vitesse Delft heeft nog een maximale score. Zij ontvangen bij de hervatting van de competitie op 29 oktober Soccer Boys. Op 5 november spelen de Delftenaren aan de Hazelaarweg. Neptunus-Schiebroek 6 zal er die dag om meerdere redenen vol voor gaan. Immers is die dag ook het grote clubfeest! Volgende week is er eerst een bekerwedstrijd. In de tweede rond ontvangt Neptunus-Schiebroek 6 aan de Hazelaarweg VELO 9. Zij spelen ook in de reserve 7e klasse en verloren dit weekend voor de tweede keer dit seizoen en staan nu derde. Verloren werd van de teams op de eerste en tweede plaats. Aftrap is volgende week om 16.45 uur. Gaat het dan alweer spoken aan de Hazelaarweg?