Het zesde countert VELO uit de beker

Droom. Durf. Wees trots.

Afgelopen zaterdag speelde Neptunus-Schiebroek 6 tegen VELO 9 in de tweede ronde van de beker. Na de winst op Wippolder 1 is het vertrouwen bij de manschappen groter dan ooit. Tegen VELO vond men opnieuw Thomas van Kan bereid om mee te doen, ter vervanging van de langdurig afwezigen Jaydon Welles, Sjors Joosen en Vincent Veldhuizen. Sjors, die tijdens zijn blessure voor coach speelt, kreeg vandaag assistentie van een eerdere interim-coach: Mark van Leeuwen.

VELO begon alleraardigst aan het duel met veel veldoverwicht, maar kon voor het doel van de teruggekeerde Willem Lugard niet veel uitrichten. Veel duels werden op het middenveld uitgevochten en geen van beide teams kon doordrukken en tot een doelpunt komen. Totdat er 25 minuten gespeeld waren. Bas de Jong had geruisloos afstand genomen van de defensie en zich rond de middenlijn vogeltje vrij opgesteld tijdens een aanval van de bezoekers uit Wateringen. Laatste man Sjoerd Kolner onderbrak die aanval door de bal hard naar voren uit te verdedigen. En zo kon het gebeuren dat Bas alleen door kon op de doelman die ondertussen niet van zijn doellijn kwam. Een koud kunstje voor de teamtopscorer, 1-0! Wellicht op dat moment iets tegen de verhoudingen in, maar hierna kwam de thuisploeg iets beter in de wedstrijd. Al moest men het meeste balbezit nog steeds aan de bezoekers laten.

Tien minuten na de openingstreffer kwam Neptunus-Schiebroek er weer goed en snel uit. Milan Koster gaf de bal mee aan Thomas van Kan, die op zijn beurt de bal meegaf aan Bas de Jong. Bas scoorde opnieuw en verdubbelde de voorsprong, 2-0! VELO gaf niet op, maar vlak voor rust brak de ploeg uit Wateringen. Uit opnieuw een counter wist de thuisploeg te scoren. Ditmaal was het Bas de Jong die Thomas van Kan wegstuurde op het randje van buitenspel, maar Thomas stond duidelijk nog op eigen helft, zo erkende ook de VELO-grensrechter. Thomas was niet meer in te halen de doelman stond aan de grond genageld, 3-0! Een ideale ruststand.

Het spel van Neptunus-Schiebroek was dan weliswaar niet altijd even goed geweest, maar wie kijkt daar nog naar bij de genoemde statistieken. Vlak na rust deed VELO echter wat het moest doen om nog enige kans te maken in deze wedstrijd: scoren; 3-1! Na een kwartier druk en geen aansluitingstreffer zakte de moed bij de bezoekers enigszins in de schoenen. Helemaal nadat een goede aanval een vierde treffer opleverde. Thomas van Kan gaf de bal diep op Amar Mahmood, de verdediger was er echter eerder bij en werkte de bal achter zijn eigen doelman, 4-1. Dat Amar vond dat het zijn verdienste was en hij in het verslag vermeld moest worden in misschien waar, maar Amar was ook de enige die vandaag de doelman van zijn lijn kreeg. Halverwege de tweede helft wist de doelman Amar uit te spelen. Een unicum…

Neptunus-Schiebroek zakte misschien iets te ver in nadat de marge weer op ‘3’ werd gebracht. VELO rook kansen en scoorde wederom, 4-2. Sjoerd Kolner spoorde zijn defensie met de deze week verjaarde tweelingbroers Jeroen en Michiel van Dorp, Wessel Vis en Matthijs van der Wagt aan tot scherpte en dat leverde resultaat op. Nick Heikens had ondertussen, niet onverdienstelijk, de middenveld positie van aanvoerder Jeffrey Banis overgenomen en deelde samen met de eveneens goed spelende Ravi Rajcomar de lakens uit. Neptunus-Schiebroek speelde nu beter dan in de eerste 45 minuten, maar dat kwam mede doordat VELO het wel geloofde nadat Neptunus-Schiebroek een minuut na het tweede tegendoelpunt meteen weer scoorde. Op aangeven van Amar Mahmood was het Thomas van Kan die het doelpunt maakte en daarmee de genade klap uitdeelde, 5-2.

Ondanks dat er genoeg tijd was voor de bezoekers leken ze er niet echt meer in de geloven, werden er nog enkele stevige duels uitgevochten en vergat de thuisploeg soms simpelweg eenvoudig om te combineren en de wedstrijd professioneel uit te spelen. Teveel voor de eigen kansen gaan kan gewoonweg niet, ook niet in de reserve zevende klasse. Een kwartier voor tijd werd nog slechts één kans tot doelpunt gepromoveerd. Thomas van Kan zette de aanval weer op en Amar Mahmood zag Furkan Basbug op de rand van de zestienmeter vrijgelaten. De linkshalf bepaalde de eindstand op 6-2!

Een uitstekende uitslag, maar een kritische noot is dat er meer in gezeten had. Voor nu: Droom. Durf. Wees trots. Droom van de goede resultaten in de beker en competitie. Durf wat meer te voetballen en de tegenstander zo nog meer je eigen wil op te leggen. Wees trots, dat spreekt voor zich…

Neptunus-Schiebroek 6 zal rond de winterstop de derde ronde spelen tegen een nog onbekende tegenstander, maar gaat door in de knock-outfase van het toernooi.