Het Zesde rijgt ook Oliveo aan zegekar

Weer 4 doelpunten van Thomas van Kan. Het team is klaar voor de topper tegen Vitesse Delft.

Voor de uitwedstrijd bij Oliveo stond voornamelijk het binnenhalen van 3 punten hoog op het verlanglijstje. Immers, aan het einde van de rit praat niemand er meer over hoe de punten tot stand kwamen, maar dat de uiteindelijke overwinning van vandaag geen schoonheidsprijs verdiende mag duidelijk zijn. De hekkensluiter bleef te lang in de wedstrijd. Bij afwezigheid van Jeffrey Banis (familieweekend) was laatste man Sjoerd Kolner aangewezen als aanvoerder. Jeffrey werd vanmiddag gedurende de eerste helft vervangen door Steven Looren De Jong van het vierde, daarna moest hij werken. Hij nam ook Jeffrey’s positie in het veld in en vormde met Ravi Rajcomar aldaar een sterk middenveld.

De bij het team ontbrekende vaste coach was vandaag niet zichtbaar. De geblesseerden Milan Koster, Sjors Joosen en Vincent Veldhuizen (alhoewel twee van de drie volgens mij inmiddels vaker coach waren dan speler) vervulde hun rol met de aanwezigheid en onder toeziend oog van trainer Wilko Poulie met verve.

De moeizame start, het te gemakkelijk denken en het te moeilijk voetballen zorgde dat de thuisploeg, die nog altijd puntloos is, lang in de wedstrijd bleef en dankzij een subliem en ouderwets ‘tikkie terug Jaap’ van Nick Heikens halverwege de eerste helft zelfs een voorsprong nam. De bal van Nick viel precies tussen de driehoek Sjoerd Kolner, Jack Kuipers (centrale verdedigers) en doelman Willem Lugard. Sinterklaas is vroeg dit jaar. 1-0 achter bij de hekkensluiter en dat betekende meteen rigoureus ingrijpen. Thomas van Kan nam de plaats van Nick in.

Een paar minuten na de achterstand liet men heel even zien wat men kan bereiken als men samen speelt. Furkan Basbug gaf met een uitstekende pass de bal mee aan Bas de Jong. Bas zag dat ook de doelman van vandaag een (letterlijk) lijnkeeper was en schoot feilloos raak, 1-1. Bas kwam niet onbeschadigd uit de strijd en moest met een scheenbeen blessure naar de kant. Hij werd vervangen door Amar Mahmood. Ondertussen was ook Wessel Vis het veld ingekomen voor Michiel van Dorp. Neptunus-Schiebroek was nu overduidelijk de betere ploeg, maar wist de kansen niet te benutten. Jeroen van Dorp wist tot tweemaal toe een vrij eenvoudige mogelijkheid niet te benutten. Toch nam het Zesde nog voor rust de terechte voorsprong. De invallers Amar Mahmood en Thomas van Kan vonden elkaar, waarna laatst genoemde doel trof, 1-2! Gouden Wissels? Nee! Samenspelen en gewoon doen wat je moet doen!

Halverwege gaf de trainer nog even mee dat dit niet een stand was waarmee je mag thuiskomen tegen de hekkensluiter. "Het moet echt beter in de tweede helft”, om de coaching vervolgens over te laten aan de geblesseerde spelers en zelf een paar kilometer verder bij de volgende wedstrijd te gaan kijken. Via de gezamenlijke WhatsApp groep hield Milan zowel Jeffrey als Wilko op de hoogte. En nog voordat de trainer het complex van TOGB in Berkel had bereikt was het Thomas van Kan die de voorsprong vergroot had, 1-3!

Even bleef het toch nog spannend toen Oliveo de aansluitingstreffer (2-3) maakte, maar daarna was de hekkensluiter gebroken. Jeroen van Dorp bracht de marge weer op twee (2-4), waarna het Thomas was die tekende voor zijn derde en vierde doelpunt van de middag, 2-6! Bas de Jong, die met drie weken afwezigheid, vreest voor zijn topscorers positie scoorde het zevende doelpunt van de dag, 2-7! Toch hadden beide doelpuntenmakers hun totaal nog verder kunnen aanscherpen. Beide wisten een héle grote kans om zeep te helpen. In het geval van Bas deed de scheidsrechter zelfs een duit in de zak: "tijd om te wisselen”. Men zag er de humor wel van in. Terecht, denk ik. Het slotakkoord kwam in de laatste fase van de thuisploeg. Vanaf elf meter wist Oliveo een derde treffer te produceren, hierdoor werd de eindstand vanmiddag bepaald op 3-7! In de laatste minuut was het Matthijs van der Wagt, die nog even als spits mocht fungeren, met de laatste kans. Zijn kopbal ging, volgens eigen zeggen, echter de totaal verkeerde kant op.

Volgende week, 5 november 2016. Onthoud die datum, het kan weleens een historische dag worden aan de Hazelaarweg. Het Zesde ontvangt dan de ongeslagen koploper Vitesse Delft. De Delftenaren wonnen dit weekend thuis moeizaam van Soccer Boys (2-1) en hebben een voorsprong van drie punten. Neptunus-Schiebroek 6 is op eigen terrein nog altijd ongeslagen en geloof me, het gaat zaterdag spoken aan de Hazelaarweg. Er staat veel op het spel. ’s Avonds is immers ook het eerste ‘Oktoberfest’ van de club. De bierpullen staan al klaar. Nu de drie punten nog… het team is er klaar voor! Aftrap is om 14.15 uur, dit mag je niet missen!!