Het Zesde: Één Team, Één Taak

Koploper over de knie aan de Hazelaarweg waarna het dak eraf ging in het clubhuis.

Zelden viel alles zo perfect in elkaar als afgelopen zaterdag. Neptunus-Schiebroek 6 speelde thuis én won van koploper Vitesse Delft en deelt die plek nu met de Delftenaren. Daarna volgde één van de beroemde clubfeesten aan de Hazelaarweg. Veel eten, veel bier en vice captain Sjoerd Kolner die na een striptease ook nog het Duitse volkslied zingt. Daarnaast waren 10 van de 12 aanwezige teamleden ook nog gekleed in gepaste kledij. Het perfecte plaatje.

Steeds meer begint Neptunus-Schiebroek 6 daadwerkelijk één team met één taak te worden. Het uit diverse geledingen van binnen- en buiten de club samengestelde team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld (in meerdere opzichten). In de eerste 6 wedstrijden werd vijf keer gewonnen en één nederlaag geleden. "Een onnodige nederlaag”, hoor je nog steeds vanuit de spelers. In die vijf wedstrijden zaten een paar belangrijke overwinningen. DSVP (2-1) en Wippolder (3-1) waren erg belangrijk. Dit weekend kwam het nog ongeslagen Vitesse Delft naar de Hazelaarweg. Neptunus-Schiebroek dat op eigen veld nog geen punten verspeelde had veel vertrouwen in het duel met de koploper.

Daarbij behorend was er ook nog eens een volle reservebank, want niemand wilde dit duel missen natuurlijk. De lichtgeblesseerde Wessel Vis was aanwezig evenals Bas de Jong, die zijn practicum liet schieten (of was er echt een beter excuus). Veel werk dus voor Sjors Joosen die nog altijd als coach optreedt en daarbij het wisselbeleid voor zijn rekening neemt. Het, bij het Zesde, populaire derde veld was ook vandaag het decor voor de wedstrijd. Ondanks de regen en het feit dat het veld nu echt drassiger wordt is het nog altijd prima bespeelbaar, tegenstanders hebben er moeite mee en dat is dus in het voordeel van de thuisploeg.

Neptunus-Schiebroek begon vandaag ook goed aan de wedstrijd. Zette veel druk en hield de bezoekers uit Delft vaak op de eigen helft. De grootste kans was voor Milan Koster, maar hij kreeg de bal niet helemaal lekker voor zich om tot een goed schot te komen. Terwijl supporters toestroomden en steeds meer twijfelden tussen de verschillende wedstrijden kwamen de bezoekers iets beter in de wedstrijd, maar konden niet echt heel gevaarlijk worden als laatste man Sjoerd Kolner zijn defensie dirigeert en de bal achter rustig rond laat spelen tussen Jack Kuipers (voorstopper), Michiel van Dorp (rechtsback) en Matthijs van der Wagt (linksback). Voorzichtig zoekt men het vaak aanspeelbare middenveld met Ravi Rajcomar en Jeffrey Banis. Vanuit daar wordt verder gedacht. Bij één van die geduldig opgezette aanvallen wordt Jeroen van Dorp bereikt. Op de achterlijn wordt hij onreglementair gestuit en een vrije trap volgt na een half uur spelen. Achter de bal neemt plaats Ravi Rajcomar en hij legde de bal perfect op het hoofd van Sjoerd Kolner. De verdediger die zijn kracht in de zestienmeter op deze wijze al eerder bewees kopte de bal buiten bereik van de doelman via de onderkant lat binnen, 1-0! De vreugde enorm, maar tegelijkertijd wist de thuisploeg dat er vandaag nog veel moest gebeuren om de punten aan de Hazelaarweg te houden.

Halverwege was de stand nog altijd in het voordeel van Neptunus-Schiebroek, maar in de tweede helft zou er een langdurige aanval volgen op het doel van, de overigens lichtgeblesseerde, doelman Willem Lugard. De doelman onderscheidde zich met meerdere uitstekende reddingen en haalde er zelfs eentje uit de kruising. Terwijl er hard gewerkt werd voor de benodigde meters door Nick Heikens, Thomas van Kan en Bas de Jong vergaten Furkan Basbug en Amar Mahmood dat je niet overal op het veld de trukendoos kan opengooien. Ondertussen had Sjors Joosen weer een Gouden omzetting gedaan. Hij plaatste Jeroen van Dorp in de defensie erbij. Dat kostte weliswaar veel extra tijd, maar ook een verstoring van het spel van de bezoekers.

Tot twee keer toe kon Bas de Jong, vrijwel ongemerkt, van eigen helft vertrekken (het begint een specialiteit te worden). De eerste keer ging de bal ergens naar ‘weet ik veel waar’, maar de tweede keer kwam alles wat beter uit en kon de spits de bal in de korte hoek schuiven en zo het tweede doelpunt laten aantekenen, 2-0! Het vele tijdrekken en de ontsiering van het toch ver sportief verlopende duel met totaal drie gele kaarten, leverde maar liefst 6 extra speelminuten op en dus liepen vooral de Schiebroekenaren op het tandvlees in de laatste fase. Het laatste fluitsignaal klonk dan ook als muziek (of kwam de muziek uit de kantine?) in de oren terwijl Vitesse Delft niet meer bij machte was geweest om iets in de score terug te doen.

Met deze overwinning komt Neptunus-Schiebroek 6 nu in puntenaantal gelijk met Vitesse Delft, maar hebben de Delftenaren een veel beter doelsaldo. Uit de mond van Zestienhoven –speler Marcel Goedhart (tevens pupillen coördinator bij Neptunus-Schiebroek) hoorden we later op de avond: "maar jullie moeten nog tegen ons”. De derde helft was er vandaag eentje van ongekend niveau en vond plaats in de Duitse sferen van ons clubhuis. Het eten van Remco Boshuizen en zijn team smaakte weer uitstekend. De bierpullen vielen eveneens in de smaak en het bier vloeide dus ook rijkelijk op deze bijzondere zaterdag. De spionnen van Zestienhoven zagen laatste man Sjoerd Kolner een striptease uitvoeren op een koffer van de Deejay (omdat zijn tafeltje weg is) en hem later het Duitse volkslied blèren. "Dat zetten we hem betaald”, hoorden we nog uit de Zestienhoven hoek, terwijl ze vroegtijdig het clubhuis verlieten. Over twee weken staat de derby geagendeerd, maar eerst zal er volgende week weer met alle benodigde scherpte moeten worden aangetreden tegen het Haagse VUC. Zij wonnen dit weekend thuis van Wippolder (2-1)! De ziekenboeg bij het Zesde is weer verder uitgebreid. Willem Lugard is misschien iets te ver gegaan en heeft bovendien toets week en zal niet aanwezig zijn. Ravi Rajcomar heeft gekneusde ribben en Bas de Jong vliegt uit naar Amerika en mist ook het duel met Zestienhoven. Er zal weer creatief gedacht moeten worden om goed voor de dag te komen, maar aangezien men al voor hetere vuren heeft gestaan zal dit ook best weer goed gaan komen. De aftrap is volgende week om 14.15 uur, opnieuw aan de Hazelaarweg.
 
Afbeelding invoegen
Één Team, Één Taak

Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen