JO19-2 eenvoudig langs BVCB

Score had nog veel hoger kunnen oplopen.

Neptunus-Schiebroek JO19-2 heeft na een iets mindere periode aan het einde van de bekerronde het goede spel weer helemaal te pakken. En toch gaat het niet helemaal van een leien dakje bij het team van coach Marcel Vroon die op maandag tot twee keer toe een grote schok kreeg te verwerken. Eerst meldde Thomas Becker dat hij met een klaplong was opgenomen in het ziekenhuis en een nachtje ter observatie moest blijven. Inmiddels is Thomas gelukkig aan de betere hand, maar daadwerkelijk meedoen zat er nog niet in. Uiteraard was hij wel als supporter aanwezig. Tijdens de maandagavond training raakte Casper van Peijpe geblesseerd aan zijn voet. Hij had vol tegen de onderkant van de schoenen van Gijs de Graaf getrapt. Op dinsdag vreesde hij even voor een breuk, maar dat bleek mee te vallen. Hij hoopt volgende week weer aan te sluiten. Vanwege de drukke studieweek was hij niet als supporter aanwezig bij de wedstrijd. Zo konden er al snel 2 spelers worden afgeschreven voor het tweede thuisduel met BVCB en tot overmaat van ramp moest ook Lars Aartsma verstek laten gaan. Hij meldde zich op zaterdagochtend definitief ziek. Puzzelen dus voor Marcel Vroon, maar op initiatief van Houyu Shih, die toch al heel de dag op de club was (daarover straks meer), konden Hidde Pavilons en Nicky Nieuwenburg van JO19-3 invallen. Daardoor kon de coach toch beschikken over 2 wisselspelers. En dat bleek nodig.

Om 16.30 uur startte JO19-2 aan de laatste wedstrijd van de dag aan de Hazelaarweg. Het Bergschenhoekse BVCB maakte al voor de tweede keer deze voetbaljaargang de reis naar ons complex. Eerder speelden de twee teams tegen elkaar in de beker. Het puntloos geëindigde BVCB verloor destijds met slechts 4-2. Het ging toen moeizaam bij de thuisploeg. Het kreeg veel kansen, maar zag dat niet uitgedrukt in doelpunten. BVCB profiteerde optimaal, maar de krachtsverhoudingen maakten toch het uiteindelijke verschil destijds, een kleine twee maanden terug. Ditmaal leek het (heel) even een zelfde soort wedstrijd te gaan worden, maar de thuisploeg stelde nog voor rust orde op zaken.

Neptunus-Schiebroek had na een minuut of 9 spelen al twee grote kansen om op voorsprong te komen binnen 10 seconden. Een goed lopende aanval werd door Gijs de Graaf op waarde geschat, maar hij mikte de bal op de paal. In de rebound deed aanvoerder Rex Vroon van dichtbij hetzelfde. Kans verkeken. Het veldoverwicht was voor Neptunus-Schiebroek. BVCB knokte voor wat het waard was, maar het was simpelweg niet genoeg. Na een klein kwartier spelen was het Willem van Dommelen die zijn directe tegenstander passeerde en met een geweldige voorzet voor het doel Gijs de Graaf uitstekend bediende. Gijs sprong hoger dan de grotere verdedigers, kwam goed uit en kopte goed in, maar de lat stond een doelpunt in de weg tot teleurstelling van zijn beide ouders langs de lijn. Het duurde zodoende nog even tot het openingsdoelpunt viel. Als het eerste doelpunt op zich laat wachten terwijl je beter bent krijgt een tegenstander vleugels. Zo ook BVCB, maar er was geen doorkomen aan. De stoïcijnse Martijn Tukker had zijn verdediging als laatste man weer goed neergezet. Voorstopper Mendel Boset en de backs Stijn van Rooijen en Guus Kooimans lieten niets over aan het toeval. Als men er voetballend niet uitkwam ging de bal over de zijlijn, maar met de altijd aanspeelbare Ruben So op het middenveld kon het uitverdedigen vaak voetballend worden opgelost.

Halverwege de eerste helft kreeg Neptunus-Schiebroek aan de rechterkant van het veld net buiten de zestienmeter een vrije trap te nemen. Een ideale plek voor een linkspoot. JO19-2 heeft er zo eentje. Willem van Dommelen nam op aangeven van zijn captain plaats achter de bal. Een uitstekende keuze, zo bleek. Willem krulde de bal over het muurtje schitterend in de dichts bijzijnde kruising. De doelman zat er nog aan, maar de voorsprong was een feit, 1-0! De thuisploeg was nu los. Binnen acht minuten werd BVCB naar de slachtbank geleid. Een vlot lopende aanval met aan de basis Rex Vroon werd na een assist van Gijs de Graaf keurig afgerond door opnieuw Willem van Dommelen, 2-0. Drie minuten later kwam Bob de Jager door in de zestienmeter en legde hij de bal breed richting Willem, die klaarstond om zijn hattrick te voltooien in het lege doel, maar de rechtsback zat er tussen. Echter, in plaats van wegschieten of verwerken tot hoekschop schoot hij de bal, overigens keurig, in het eigen doel, 3-0! Genoeg voor lachstuipen bij beide teams. Een tiental minuten voor rust moest Gijs de Graaf geblesseerd naar de kant en dus opnieuw zorgen voor coach Marcel Vroon die samen met mede-coach Ralph So op zoek moest naar een alternatief. De invallers Hidde Pavilons en Nicky Nieuwenburg pasten zich na een kleine gewenningsperiode echter uitstekend aan. Nog voor het verstrijken van de eerste 45 minuten kwam de thuisploeg op een eigenlijk al onoverbrugbare voorsprong. Een simpel - maar even geniaal - steekpassje van Rex Vroon, terwijl de halve verdediging van BVCB al met het hoofd in de kleedkamer zat, zette Willem van Dommelen 1-op-1 met de Bergschenhoekse doelman: 4-0!

In de tweede helft kwam de thuisploeg uit de kleedkamer met het idee hier vandaag eens echt een leuke score neer te zetten, maar zaak is het dan wel dat je de kansen afmaakt. Meteen na rust kreeg de goed spelende Timber Johnson, die in de eerste helft zijn maandsalaris verspeelde door tot twee keer toe verkeerd in te gooien wat hem Pitchers kostte, een grote kans. Hij raakte echter met een goed schot (wederom) de paal. Een paar minuten later kwam Rex Vroon na een vlot lopende aanval op vijf meter voor het doel vrij voor het doel, maar hij schoot de bal echter net zo ver over. Dat kan de besten overkomen! Aangezien dit alles gebeurde in de eerste tien minuten na rust bleek dat BVCB vandaag écht niets in te brengen had. In de elfde minuut rondde Timber Johson een werkelijk weergaloze solo á la Messi af. Het vijfde doelpunt een feit, 5-0! Je moet er bij geweest zijn om het doelpunt op waarde te schatten. De trouwe supporters Claire Tio en Vos Wijnen waren aanwezig, opnieuw met spandoek, en ditmaal met skisokken en andere wintersekledij om te kou te trotseren. Men kreeg het spontaan warm na het doelpunt van Timber en er werd zelfs een eigen song ingezet om het doelpunt te vieren. Slechts twee minuten later speelde de thuisploeg echt 'Tika-Taka' voetbal volgens de supporters wanneer Rex Vroon na weer een goede aanval de bal schitterend richting de kruising schiet. Het doelpunt wordt hem ontnomen door een BVCB verdediger, die zich als extra doelman opwerpt en de bal (wel) uit de kruising haalt. De scheidsrechter gaf de strafschop, maar vond het gezien het verloop van de wedstrijd niet nodig de verdediger eraf te sturen. Beide teams konden het wel waarderen. De strafschop, niet geweldig maar wel snoeihard, werd door de aanvoerder zelf ingeschoten: 6-0!

Even zakte de thuisploeg wat in. Waren er wel nog wat kansen te tellen, maar kroop ook BVCB wat meer uit zijn schulp. Echter was doelman Houyu Shih vandaag niet meer te passeren. In zijn derde wedstrijd van de dag (3-2 winst met JO19-2 en 2-4 nederlaag met Senioren 6) was hem er alles aangelegen om in de slotwedstrijd met zijn eigen team de nul te houden, en dat lukte! Tien minuten voor tijd gaf Neptunus-Schiebroek de score een beter aanzien. Een pass van Bob de Jager werd door Rex op waarde geschat en nu wist de spits de bal wel tegen de touwen te jagen, 7-0! Heerlijk doelpunt, daar zat wel wat frustratie bij. Het goed spel nu echt beloond! Een minuut later was het Willem van Dommelen die de assist gaf. Bob de Jager, die uitstekend speelde op het middenveld, samen met Ruben So controleerde en op die positie Thomas Becker verving (wat de coaches weer meer opties geeft), zag zijn uitstekende spel beloond met een doelpunt. Het slotakkoord: 8-0!

Na het laatste fluitsignaal was het handen schudden geblazen en werd ook grensrechter Bart Kooimans na een rustig middagje bedankt voor zijn inzet. Ralph So nam de Pitchers van Timber, vanwege die geweldige solo, voor zijn rekening. De derde helft ging ondanks de toetsweek toch door. De Pitchers en snacks stonden op de lange tafel van de kantine zoals het hoort! Klasse. In die derde helft kwamen supporter Vos Wijnen en invaller Hidde Pavilons erachter dat ze op de basisschool bij elkaar in de klas hadden gezeten en haalden herinneringen op. Stijn van Rooijen werd bij het verstrijken van de derde helft tijd, voordat men weer in de studieboeken dook, in de kantine vereeuwigd met een speciaal voor hem gemaakte aanmoediging (zie foto onder).

Met deze overwinning, en die uitstekende van vorige week bij Zoetermeer (1-4 met onder andere een schitterend doelpunt van Gijs de Graaf), behield Neptunus-Schiebroek het alleenrecht op de eerste plaats in de competitie. Achtervolger DSO JO19-4 uit Zoetermeer komt volgende week naar de Hazelaarweg, aftrap is dan opnieuw om 16.30 uur.