Het Zesde declasseert Zestienhoven

Een week na het debacle tegen VUC wordt alles weer recht gezet.

De nederlaag tegen VUC thuis vorige week zat diep bij de manschappen, de hele week ging het over niets anders en waren er misschien toch wel een klein beetje zenuwen voor de wedstrijd tegen Zestienhoven, een derby! Helemaal omdat jeugdbestuurslid (coƶrdinator pupillen) Marcel Goedhart erin meespeelt. Dat was ook de voornaamste reden voor trainer/coach Wilko Poulie om dit keer niet zelf te fluiten. Hans-Peter Olthof, die toch een vrij makkelijk middagje tegemoet ging uiteindelijk, werd bereid gevonden om deze clash te leiden. 

Niet alleen het terugkijken én vooruitblikken kwam ter sprake de afgelopen week, maar ook het aantal afmeldingen. Zes en uiteindelijk zeven spelers waren niet beschikbaar om uiteenlopende redenen. Michiel van Dorp, Jack Kuipers, Bas de Jong, Vincent Veldhuizen, Jaydon Welles, Sjors Joosen en op de dag zelf (kon het ook niet eerder weten) Wessel Vis. Eerder was al bereid gevonden om mee te doen Freek van 't Land. Dat vond Marcel niet leuk..., maar het bleef slechts bij één invaller. Thomas van Kan hoort inmiddels bij de groep. Ravi Rajcomar keerde voortijdig terug van een ribblessure. Door de late wijziging bleef er ook één wissel over en werd de opstelling aangepast. Freek mocht daardoor in de basis starten en Jeroen van Dorp werd rechtsback (een gouden greep bleek later).

Het eerste half uur was flets. Zestienhoven had goed afgekeken bij José Mourinho en 'parkeerde de bus'. Als er toch een speler van Neptunus-Schiebroek er doorheen dacht te komen was er altijd een voetje of een bodycheck om onze lichtgewichten tegen te houden. Soms ging men ook wel iets te gemakkelijk naar de grond, vond ook scheidsrechter Olthof. Maar de defensie van Zestienhoven was niet tegen alles bestand. Na een klein half uur spelen was men nog niet veel verder gekomen dan een paar afstandsschoten, maar was het juist Freek van 't Land die kon profiteren van een miscommunicatie en kluts bij Zestienhoven achterin en zo de 1-0 aantekende. Ondertussen bleef Neptunus-Schiebroek wel voetballen en creĆ«erde het wel de nodige kansen. Vooral Milan Koster had pech in de afronding. Toch hield de thuisploeg het niet breed genoeg, maar op rechts kon Jeroen als rechtsback regelmatig vrij mee opkomen. Rechtshalf Nick Heikens speelde voor bliksemafleider, raakte geen bal (niet negatief bedoeld) maar was net zo belangrijk door weg te lopen en Jeroen zijn plek over te nemen. Op slag van rust kwam Jeroen weer mee en mede door goede coaching vanaf de zijlijn vond hij Thomas van Kan, die net een kwartier in het veld stond. Thomas kon simpel afronden, 2-0!

Halverwege kreeg Milan Koster de benodigde verzorging van clubverzorger en supporter Dimitri Koliakoudakis en werd de matige 2-0 voorsprong besproken. De tegenstander die echter na de eerste 45 minuten al naar adem hapte moest en zou in de tweede helft weggespeeld worden. Het Zesde deed wat men van hen verwachtte in het tweede deel van deze derby.

Na een minuut of elf in de tweede helft had Jeroen vanaf zijn rechtsback positie goed gezien dat Furkan Basbug vertrok en hem 1-op-1 zette met de doelman. Furkan, die eerder een grote kans miste en toen ook had kunnen afspelen, bleef rustig en schoot raak, 3-0. Slechts 2 minuten later soleerde Furkan door de Zestienhovense defensie voor de vierde treffer van de middag en vierde dat doelpunt met een handstand. Halverwege de tweede helft mocht ook Milan Koster eindelijk zijn doelpunt bijschrijven, na opnieuw een grote kans waar het geluk niet aan zijn zijde stond en de bal op de lat belandde, hij schoot nu wel raak, 5-0! 

Enige tijd vond Neptunus-Schiebroek het wel best. Zakte het wat in, maar Zestienhoven kon er niet veel tegenover zetten. Voor doelman Willem Lugard, want in sommige wedstrijden kan dat, reden om even te gaan zitten en het aantal balcontacten te tellen. Hij heeft de gehele wedstrijd 9 ballen gehad, bijzonder! De 'nul' werd dan ook gehouden en in de slotfase werd de score een beter aanzien gegeven. Een afstandsschot van Jeroen werd door Milan in de rebound opgevangen. Hij legde de bal klaar voor Thomas die scoorde, 6-0. Vanuit Amerika begint Bas de Jong toch wel te vrezen voor zijn topscorers plek. Helemaal als Thomas in een leeg doel ook de zevende treffer van de middag maakt na een geweldige solo van Jeroen over de rechterflank (7-0). Vlak voor het laatste fluitsignaal was het linksback Matthijs van der Wagt die de bal meegaf aan Furkan Basbug op de middenlijn. Furkan soleerde vanaf bijna eigen helft en schoot via de binnenkant van de paal hard raak, 8-0! 

Al met al een makkelijk middagje, ook voor grensrechter Sjors Joosen die toch eenmaal voor buitenspel kon vlaggen. Sjoerd Kolner had het met Freek achterin goed voor elkaar en bleef simpel overeind. Hij, als vice-captain, en aanvoerder Jeffrey Banis genoten van de wedstrijd en de daaropvolgende derde helft. De nederlaag van vorige week rechtgezet en door het gelijke spel van koploper Vitesse Delft schuift alles bovenaan de ranglijst weer in elkaar. Volgende week gaat Het Zesde naar Berkel voor een vermoedelijk lastige uitwedstrijd. Die week erop staat al de return tegen Zestienhoven geagendeerd. Volgende week wordt er om 13.00 uur afgetrapt op Sportpark Het Hoge Land tegen Berkel 6, dat momenteel zesde staat in de competitie.