JO19-2 verslikt zich in Hazerswoudse Boys

Duur punten verlies bij hervatting van de competitie.

In 2016 bleek dat de eerste seizoenshelft voor JO19-2 een wedstrijd te lang duurde. Nadat men ongeslagen het duel met de nummer 2 Berkel inging, werd er verloren en zodoende liep men ook de titel herbstmeister mis op doelsaldo. Toen troostte men zich nog met een voorzichtig, "deze mogen ze hebben, het komt goed" (ook al vierden ze het wel erg overdreven), maar dit weekend bleek dat de tweede seizoenshelft een week te vroeg begon. In de winterstop kwam men tot de conclusie dat men nog slechts één keer punten mocht verspelen in het tweede deel van het seizoen 2016-2017. JO19-2 liet er geen twijfel over bestaan en leed dat puntenverlies meteen na de winterstop. Op eigen veld. Tegen laagvlieger Hazerswoudse Boys. Laagvlieger, tja...dat wel, maar een ieder (volgens mij niemand!?) die goed gekeken had naar de resultaten van het team uit Hazerswoude had kunnen zien dat de resultaten helemaal niet onaardig zijn en dat het team best mee kan in de hoge subtop van deze competitie.

Neptunus-Schiebroek dat deze wedstrijd aantrad in de Maagdelijke witte reserve tenues omdat de ploeg uit Hazerswoude in nagenoeg dezelfde kleuren speelt kreeg nauwelijks gelegenheid kreeg tot voetballen. De op het middenveld teruggekeerde Thomas Becker was een verademing, maar men liet in het geheel teveel steken vallen. Toch kreeg Neptunus-Schiebroek op slag van rust de grootste kansen. Negen minuten voor rust was het Ruben So die een te korte terugspeelbal op de doelman van de bezoekers wél op de juiste waarde inschatte. De doelman kwam te laat, bracht Ruben net voldoende uit evenwicht en de strafschop volgde. De door aanvoerder Rex Vroon goed ingeschoten strafschop werd knap gepakt door de doelman, waarna slechts een hoekschop volgde. Enkele minuten later raakte Gijs de Graaf vanuit een scherpe voorzet de paal en in de rebound werd de inzet van Rex door de Hazerswoudse doelman van de lijn gehaald. Een vlammend afstandsschot van Timber Johnson, even later, had een passend slot van de eerste helft. Hij raakte de paal, maar verdiende meer. Op slag van rust leverde een indirecte vrije schop geen resultaat en dus ging men met een doelpuntloze ruststand naar de kleedkamer.

Met de wind in de rug en tegen de laagstaande zon in begon Neptunus-Schiebroek slap aan de tweede helft. Een fout achterin leidde een tegendoelpunt in. De ingevallen spits ontsnapte aan alle aandacht en kon in de korte hoek de score openen bij invaller doelman Hidde Pavilons (0-1). Neptunus-Schiebroek herpakte zich aan de hand van de hardwerkende Ruben So, maar men probeerde het vaak te moeilijk, te ingewikkeld, te mooi en/of te nonchalant. De passes kwamen niet aan, ook niet over vijf meter. Men speelde onzichtbaar en de verkeerde spelers kozen er te vaak voor om het over de zijkanten te zoeken. Als linksback Guus Kooimans na een kwartier spelen de bal mee gooit aan Ruben en hij Gijs in de zestienmeter bereikt volgt dan toch de gelijkmaker. Gijs die met zijn rug naar het doel staat, draait de juiste kant op en scoort in de verre hoek als de doelman de bal even kwijt is (1-1).

Als men dan met nog een half uur te spelen aan een vroeg slotoffensief begint staan de bezoekers met de rug tegen de muur. Er is echter de weinig pit, te weinig energie en te weinig voetbal intelligentie om het de tegenstander vandaag moeilijk te maken. Aan het einde van die 30 minuten moet de thuisploeg ook nog concluderen dat de grootste kans voor de bezoekers was. De spits van Hazerswoudse Boys heeft de bal in een leeg doel op een meter of vier van de lijn voor het intikken, maar de aanvaller raakt de bal totaal verkeerd waardoor een achterbal volgt. Een bizarre ontsnapping vlak voor het verstrijken van de officiĆ«le speeltijd. Ook in de extra (tijd rek) tijd kan Neptunus-Schiebroek het doel van Hazerswoudse Boys niet noemenswaardig onder schot nemen waardoor een duur puntenverlies in de eerste wedstrijd na de winterstop wordt geleden.

Concurrent Berkel won wel en dus loopt de koploper twee punten uit. Twee punten. Dat betekent dus inderdaad dat als er vanaf nu alles wordt gewonnen er niets aan de hand is, maar topscorer Willem van Dommelen, die op het veld vandaag (net als veel anderen overigens) redelijk onzichtbaar was, concludeerde terecht dat men dan wel snel uit de winterslaap moet komen. Volgende week immers staat de uitwedstrijd bij de nummer 3 Soccer Boys en daarna de uitwedstrijd bij nummer 4 DSO op de agenda. Maar wellicht kan de spelersgroep zich beter opladen tegen sterkere (of hoger geplaatste) tegenstanders?