Dubbele revanche met dubbele cijfers

Berkel maakte geen schijn van kans op deze zaterdagmiddag.

Over de wedstrijd tegen Berkel was een hoop gezegd en gesproken voorafgaande de return aan de Hazelaarweg. Immers was niemand vergeten dat de winnende goal in Berkel kwam na een pietluttige strafschop voor de thuisploeg. Slechts een minuut later weigerde de leidsman aldaar de strafschop óók te geven na een forse overtreding aan de andere zijde. Vandaag zou het allemaal anders gaan, maar niet op de manier de verwacht was. Berkel maakte vandaag geen schijn van kans tegen Neptunus-Schiebroek 6. Het Zesde had namelijk niet alleen iets goed te maken tegen Berkel (want het spel was daar nou ook niet echt best), maar ook tegenover zichzelf na een pijnlijke nederlaag vorige week (Ariston'80 uit 1-0, 'ik herhaal het toch nog maar een keer').

In het eerste half uur ging de strijd nog gelijk op. Neptunus-Schiebroek had moeite om de veel bewegende aanvoerder van de bezoekers te volgen en over te nemen, maar veel meer kon Berkel niet uitbrengen. Doelman Willem Lugard zorgde er vlak voor rust vakkundig voor dat zijn team de tweede helft geen last meer zou hebben van de aanvoerder door vallend op de grond de bal fair, maar hardhandig van zijn voeten te plukken. De captain was uitgeschakeld. Op dat moment had de thuisploeg al een zorgeloze 2-0 voorsprong genomen. Furkan Basbug en Bas de Jong waren trefzeker geweest en zorgden ervoor dat men met een gerust gevoel de kleedkamer op zocht voor de thee-pauze.

Toen de tweede helft begon moest de thuisploeg nog even wakker gemaakt worden. Het feestje op vrijdagavond vanwege de verjaardag van vice-captain Sjoerd Kolner had, met de aanwezigheid van het halve team, er toch wel ingehakt. Berkel was het die zorgde dat Neptunus-Schiebroek wakker werd door de aansluitingstreffer te maken (2-1). Slechts acht minuten mocht Berkel hopen op een goed resultaat. Milan Koster kwam door over de rechterflank, schoot het zestienmeter gebied in, speelde de bal te ver voor zich uit, maar werd nog even hardhandig naar de grond gewerkt: strafschop! Een terechte strafschop, ook al vonden de spelers van Berkel dat omdat de bal achter was er ook geen strafschop gegeven zou moeten worden, maar hiervoor verwijzen we naar de KNVB-spelregels: 'Niet iedereen weet dat ook een strafschop moet worden gegeven als bijvoorbeeld een speler van de aanvallende partij in het strafschopgebied wordt geslagen of er een andere overtreding op hem gemaakt wordt terwijl het spel zich bijvoorbeeld aan de andere kant van het veld afspeelt'.

Je kan hieruit aflezen dat de strafschop terecht was. Uiteraard nam Bas de Jong plaats achter de bal en dat is nog altijd een zekerheidje, 3-1! Ineens ging het ook hard, twee doelpunten van Matty Häupler, waarvan eentje in het winkelhaakje, zorgden ervoor dat de weerstand van Berkel definitief brak. De 4-1 na een assist van Ravi Rajcomar en de 5-1 na een assist van Jack Kuipers zorgden ervoor dat de bezoeker het wel welletjes vonden en eigenlijk al wilden stoppen. Navraag bij de scheidsrechter leerde echter dat er nog ruim 20 minuten waren te spelen. Bij de assistgevers zagen we ineens dus veel verdedigers aan het werk, die normaliter verdedigers stonden toch al veelvuldig in de zestienmeter vanmiddag. Het tekende mede de onmacht van Berkel, maar ook de tactische keuzes van het coachingsduo Sjors Joosen en Jeroen van Dorp. Ondertussen hadden Wessel Vis en Michiel van Dorp geen kind aan de aanvallers van de thuisploeg. Ook grensrechter Matthijs van der Wagt had een makkelijk middagje. De goed spelende, Nick Heikens kwam ook in een gevaarlijke positie voor het doel, maar kwam niet tot een schot en hield de bal daarna keurig in de ploeg.

Even stokte de doelpuntenmachine, wisselde Berkel van doelman en stapte een speler het veld uit, waardoor ze met 10 man verder moesten. Berkel stond er bij en keek ernaar, letterlijk, toen Bas de Jong en Furkan Basbug de bal met een dubbele één-twee elkaar toespeelden. Furkan was de doelpuntenmaker van de zesde treffer. Het zevende doelpunt kwam op schitterende wijze ook op zijn naam na een assist van Amar Mahmood. Een viertal minuten later nadat de bezoekers opnieuw smeekten om af te fluiten (10 minuten voor tijd) was het Amar die zelf scoorde op aangeven van Ravi. Vincent Veldhuizen kreeg vijf minuten voor het laatste fluitsignaal loon naar werken en rondde heerlijk af nadat hij de bal kreeg aangespeeld van Furkan (9-1). De tien, tien, tien galmden over het complex van Neptunus-Schiebroek. De belofte om 'vijf minuten eerder af te fluiten' kwam de scheidsrechter niet meer na, maar dat tiende doelpunt bleef lang op zich wachten, bijna te lang. In de vijfenveertigste minuut gaf invaller Wesley Banis de bal nog één keer mee aan die andere invaller, Matty Häupler. Met een afgemeten voorzet werd bij de tweede paal aanvoerder Jeffrey Banis gevonden. Hij kopte de bal tegendraads tegen de touwen voor een heerlijk slotakkoord. De aftrap werd niet meer genomen om de bezoekers maar meteen uit hun leiden te verlossen. 10-1, een dubbele revanche!

De nederlaag bij Ariston'80 werd weggespoeld. Eerder al met bier op vrijdagavond en later die zaterdag op het clubfeest nogmaals, maar ook op het veld werd de nederlaag weggespoeld, al zal de dreun natuurlijk nog lang blijven nadreunen gezien de stand van de ranglijst. Wippolder verloor bij koploper Vitesse Delft en Zestienhoven pakte thuis een punt tegen VUC, daardoor is Neptunus-Schiebroek weer de nummer 2 van de ranglijst. Vijf punten is de achterstand. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd bij Nootdorp op de agenda. Op sportpark 's-Gravenhout zal er om 14.30 uur worden afgetrapt. Uw verslaggever zal daar niet bij zijn, wie schrijft het verslag volgende week?