Kostbaar puntenverlies voor Neptunus-Schiebroek 6

Royale voorsprong uit handen gegeven in gekke wedstrijd met 4 strafschoppen (en nog eentje te weinig).
 
Zoals vele recreatieve elftallen moest ook Neptunus-Schiebroek 6 dit weekend erkennen dat de ruime selectie toch eigenlijk niet breed genoeg was. Furkan Basbug en Jay Welles zijn spoorloos (opgeven voor Vermist!?). Sjors Joosen is een bekend verhaal en Matthijs van der Wagt houdt het vooralsnog bij slechts trainingsminuten. Invaller doelman Jesse Swagemakers raakte geblesseerd bij het tweede elftal, waardoor eigen doelman Willem Lugard alsnog aansloot bij de spelersgroep. Milan Koster had last van de ribbenkast waardoor er 11 man overbleven. Als noodgreep sloot de eveneens geblesseerde Jeroen van Dorp aan als extra wissel en werd in allerijl Pepijn Kruseman Aretz ingevlogen. Ook Willem van Dommelen en Thomas Becker (beide JO19-2) kwamen vanaf het veld in Benthuizen (waar ze hun eigen wedstrijd wonnen, 2-7) direct door naar de Hazelaarweg om het Zesde bij te staan in het duel tegen Soccer Boys.
 
Uit bij Soccer Boys werd er verloren (2-1) en Sjors heeft er ook persoonlijk slechte herinneringen aan (en nu wel meer spelers). In Bleiswijk raakte hij geblesseerd waardoor hij de rest van dit seizoen veroordeeld was tot het functioneren als coach. Om iets na 15.30 uur begon het duel tegen Soccer Boys na de aftrap van Bas de Jong, terug in de basis. De bezoekers hadden het betere van het veldspel en het Zesde had moeite om in aangepaste samenstelling aan het voetballen te komen. Een doelpunt van de bezoekers werd na een kwartier afgekeurd omdat de bal werd ontfutseld uit de handen van doelman Willem.
 
Soccer Boys behield een veldoverwicht, maar zoals zo vaak sloeg Neptunus-Schiebroek toe in de counter. Razendsnel schakelde de thuisploeg om en was het de ingeleende Willem van Dommelen die de bal meegaf aan Bas de Jong. De teamtopscorer schoot feilloos raak, 1-0! De bezoekers hielpen zichzelf uit de wedstrijd door veel te praten en stomme kleine overtredingen te maken terwijl de bal al weg was. Een daarvan leverde een vrije trap op net buiten de zestienmeter na een overtreding op Vincent Veldhuizen. De vrije trap leverde geen noemenswaardig gevaar. Vlak voor rust werd de doorjagende Jeffrey Banis op de achterlijn vol geraakt door een uitzwaaiend been. Een strafschop, tot frustratie bij Soccer Boys, volgde. Amar Mahmood schoot de bal tegen de touwen, 2-0! Voor aanhoudend commentaar moesten twee spelers van Soccer Boys met geel naar de kant. Als twee minuten later Pepijn zijn duel met een tegenstander verliest het spel doorgaat bij de rechtsback en de spits van Neptunus-Schiebroek onnodig en onbesuisd vol in de rug wordt gelopen door een centrale verdediger volgt een tweede strafschop. De bezoekers weigeren aanvankelijk verder te spelen en een afkoelingsperiode, terwijl het toch rust was, wordt ingelast.
 
Na overleg tussen beide aanvoerders en de scheidsrechter wordt de wedstrijd hervat met een strafschop en volgt vervolgens de tweede helft. Soccer Boys nog altijd met 9 man. De tweede strafschop wordt keurig ingeschoten door Vincent Veldhuizen, 3-0! Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Maar Neptunus-Schiebroek is passief en laat zich overlopen. Michiel van Dorp wisselde zichzelf, Thomas Becker moest weg en dus bleven er ook minder spelers beschikbaar. Op het moment dat Soccer Boys weer met 11 man stonden gingen ze er vol tegenaan en was de stand binnen 15 minuten weer gelijk: 3-3. Onverklaarbaar soms... Tot overmaat van ramp was er ook nog een eigen doelpunt bij en bleek de tweede treffer over de zijlijn te zijn geweest. Doelman Willem moest zich met een enkel blessure laten vervangen. Jeroen van Dorp, voorheen wel eens keeper geweest, nam plaats onder de lat. Nauwelijks warm gedraaid pakte hij de bal, maar een hooggeheven been van Ravi Rajcomar leverde ook de Bleiswijkers een strafschop op, ook deze werd raak geschoten: 3-4.
 
Dat was dan eindelijk het sein voor het Zesde om wakker te worden en iets te gaan doen aan de achterstand. Met Ravi als slot op de deur. Jack Kuipers en Wessel Vis als stoppers en Sjoerd Kolner als aanjager van het geheel werden ook Nick Heikens, Amar en Jeffrey meegenomen in de strijd. In de zestienmeter van Soccer Boys werd eerst Vincent getorpedeerd, maar bleef Sjoerd nog in balbezit. Nadat ook hij 'van de bal werd gelopen' volgde opnieuw een strafschop. Vincent nam voor de tweede maal plaats achter de bal. De elfmeterstip heeft aan deze zijde van het veld een kuiltje en dat realiseerde de aanvaller van het Zesde zich vermoedelijk te weinig. De bal ging door het midden recht op de doelman af, maar de doelman pakte de bal niet vast en dus kon Vincent snel reageren om de bal alsnog in te schieten, 4-4.
 
In de slotfase zoekt Neptunus-Schiebroek nadrukkelijk naar de winnende goal, maar is er toch in zijn geheel te weinig power om dit te volbrengen. Een lelijke overtreding van de Bleiswijkse doelman op Bas de Jong wordt gemist (in deze ernst) en dus blijft een vijfde strafschop uit. Het had zomaar kunnen gebeuren vandaag. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Neptunus-Schiebroek wordt daar niet wijzer van. Het ziet koploper Vitesse Delft uitlopen naar een voorsprong van 7 punten. Wippolder speelde ook gelijk waardoor de tweede plaats (vooralsnog) wel behouden blijft. Nootdorp komt dichterbij en komt op een gelijk aantal punten als zij volgende week hun inhaalwedstrijd weten te winnen. De 'topper' wordt gespeeld op 4 maart in Nootdorp. Volgende week ontvangt Neptunus-Schiebroek het Vlaardingse CWO in de achtste finale van de beker, aanvang 14.00 uur. Het is te hopen dat Jeffrey Banis (hersenschudding), Bas de Jong (knie) en Willem Lugard (enkel) dan allemaal weer present zijn. Het was een slijtage slag, Soccer Boys thuis.