Belofte maakt schuld

Concurrent Nootdorp maakt pas op de plaats en jarige Matthijs van der Wagt krijgt 'ode aan de back'.

Vijf dure punten verspeelde Neptunus-Schiebroek 6 tot op heden na de winterstop. De achterstand op koploper Vitesse Delft is daardoor bijna onoverbrugbaar geworden en bedraagt 7 punten. De tweede plaats lijkt het hoogst haalbare, maar na de plaatsing voor de kwartfinale van de beker is dat het absolute hoofddoel geworden. Neptunus-Schiebroek 6 bekijkt de rest van dit seizoen van wedstrijd tot wedstrijd. Mede door blessures en ditmaal werd het team vooral geteisterd met een aantal vakantiegangers. De afwezigen Bas de Jong, Vincent Veldhuizen, Willem Lugard en Michiel van Dorp genoten in diverse uiteenlopende oorden van een vakantie. Thomas van Kan en Pepijn Kruseman Aretz wilden opnieuw hun diensten verlenen en vormden lange tijd het spitsenduo in dit duel. Doelman Willem Lugard werd vervangen door Jesse Swagemakers. Sam Dölle kon dit weekend niet meedoen vanwege zijn verhuizing. Dat betekende dat er slechts 13 spelers beschikbaar waren waaronder Jeroen van Dorp, Milan Koster en Matthijs van der Wagt van wie we vooraf niet wisten hoe lang ze zouden kunnen spelen. Op vrijdagavond vond de 29ste verjaardag plaats van Matthijs. Alwaar een groot deel van het team present was. En dat alles met in het achterhoofd dat deze zaterdag moest worden aangetreden tegen Nootdorp 4. De concurrent voor de 2e plaats. In de allereerste competitiewedstrijd had Neptunus-Schiebroek de grootste moeite met de Nootdorpers. Op eigen veld werd met 3-2 gewonnen, nadat de thuisploeg vooral veel kansen miste.

In de donkere kelders van het Nootdorpse complex mocht er worden omgekleed en vlak erna gingen ook de lichten uit. Psychologische oorlogsvoering van de thuisclub. Het wakkerde het vermoeden aan dat dit vroeger ideale onderduikplekjes waren. De oorlogsvoering ging verder op de velden. Het aangewezen 2e veld (kunstgras) werd door het thuisteam veranderd naar het 3e veld (gras). Nadat we daar een deel van de warming-up hadden gedaan moesten we nog een veld opschuiven. Ach, het deerde ons niet zoveel. Het hoort bij Kelderklasse voetbal. Nadat de opstelling bekend was gemaakt kon de wedstrijd beginnen. Het altijd zoekende begin van de wedstrijd leverde beide ploegen een kans op en de tweede voor de Schiebroekenaren was meteen raak. Nick Heikens was het die de bal vanaf de rechterflank meegaf door het centrum aan stormram Thomas van Kan. De nog altijd nummer twee van de topscorerslijst verschalkte de doelman en zette het Zesde op voorsprong, 0-1! Neptunus-Schiebroek startte voortvarend aan deze topper en kreeg met de mee opgekomen verdediger Jack Kuipers dé kans op 0-2, maar de centrale stopper schoot naast. Als Nootdorp na 18 minuten een hoekschop mag nemen staat Neptunus-Schiebroek niet goed voor de 2e bal en wordt er niet goed uitgestapt. Vanaf randje zestienmeter schiet een Noordorper raak door een woud van benen, 1-1. Neptunus-Schiebroek is het dan tot de rust even helemaal kwijt. Nauwelijks kan er een vervolg worden gegeven aan een sterke openingsfase en moet het uitkijken voor een 2e tegendoelpunt. Op slag van rust mag Neptunus-Schiebroek een vrije trap nemen van de warrig fluitende scheidsrechter. Ravi Rajcomar neemt de vrije trap lang, terwijl Sjoerd Kolner hem graag kort wil hebben. De bal wordt voor de zestienmeter onderschept en meteen lang gespeeld. Het centrale duo is daardoor uit het centrum en de uitbraak levert de thuisploeg een voorsprong op slag van rust, 2-1.

Op vrijdagavond beloofden Thomas van Kan (2) en Nick Heikens (1) doelpunten. Ravi Rajcomar een Panna of Akka-Panna. De beloftes werden halverwege slechts deels ingelost, maar ook het vertoonde spel was het niet wat we wilden zien. Een donderspeech waarin vooral gevraagd werd om meer strijd en inzet, maar ook in het zoeken van simpelere oplossingen. Sneller spelen en de duels niet opzoeken tegen deze fysiek sterkere tegenstander. Terwijl tijdens de eerste helft nog een heerlijke zonnetje doorbrak was het de tweede helft duidelijk een stuk bewolkter geworden. De weer sterk vlaggende Sjors Joosen vergat echter zijn jas in de kleedkamer. Wissel Milan werd gesmeekt om die van hem af te staan. Met enige overredingskracht kreeg Sjors Milan zover, het regende echter nog niet, dus wat deed Sjors. Hij hing de jas aan het pupillendoeltje aan de overkant van het veld tot frustratie van Milan die kou leed.

Thomas loste zijn belofte al snel in aan het begin van de tweede helft. Neptunus-Schiebroek zette een goede aanval op en Amar Mahmood gaf de bal mee aan Thomas. De aanvaller zette het op een lopen en schoot via de binnenkant van de paal raak, 2-2! Een minuut of 10 later zijn de rollen omgedraaid en zet Thomas Amar aan de linkerkant vrij. De grote kans wordt door de linkermiddenvelder niet omgezet in een doelpunt, maar gezien het vertoonde spel zou een volgend doelpunt niet lang meer uitblijven. Wessel Vis weet ondertussen achterin de boel met Sjoerd en Ravi dicht te houden en komt de thuisploeg er nog nauwelijks aan te pas. Op het middenveld weet aanvoerder Jeffrey Banis, soms op halve krachten, het spel te verdelen, na een half uur spelen combineert Neptunus-Schiebroek weer alleraardigst en weet Amar de bal mee te geven aan Pepijn. De op de velden teruggekeerde spits weet met een echte spitsengoal en vlijmscherp de bal strak binnen te schuiven voor een nieuwe voorsprong, 2-3! Een heerlijke aanval en dito doelpunt! Slechts drie minuten later wordt de spits opnieuw in stelling gebracht, maar op de vijf meter lijn gehaakt en dus kon de scheidsrechter niet meer onder een strafschop uit, nadat hij al twee eerdere overduidelijke overtredingen gedecideerd wegwuifde. Het was Amar die de strafschop opeiste en niet kon missen, omdat de doelman geen poging ondernam om te bewegen, 2-4! In de laatste 10 minuten kreeg Amar nog een grote kans en werd Milan ten onrechte teruggefloten nadat hij de bal van Jeroen van Dorp ontving vanwege buitenspel. Een nieuwe situatie was ontstaan nadat Jeroen de aanval vervolgde. De leidsman, die vandaag tevergeefs probeerde voor twaalfde man te spelen, gaf de fout na afloop toe.

De overwinning kwam niet meer in gevaar, maar een derde tegendoelpunt werd in de laatste seconde door doelman Jesse voorkomen. Hij haalde een vrije trap op vakkundige wijze uit de kruising en dat al de tweede keer in 3 dagen. Donderdagavond was de redding belangrijker bij de 4-3 overwinning van het tweede op BVCB, maar daarom vandaag niet minder mooi. Een handelsmerk begint het te worden. In de kleedkamer werd de 2-4 overwinning op deze concurrent voor de tweede plaats met veel tevredenheid in ontvangst genomen en werd de (vandaag echt) jarige Matthijs met 'een ode aan de back' in het zonnetje gezet. De beloftes van deze week werden niet allemaal ingelost. Alleen Thomas wist tweemaal het net te vinden. Nick en Ravi schoven de beloftes op, maar volgende week is maar één ding belangrijk: Neptunus-Schiebroek moet deze competitie laten zien dat men wél kan winnen van Vitesse Delft. Tot nu toe was het Zesde de enige die wist te winnen van de koploper in deze competitie. Die koploper won 7 wedstrijden met slechts 1 doelpunt verschil. Het is een kwaliteit, maar is ook een teken dat er meer te halen is. Met veel strijd, inzet én vooral samenspel geloven we erin. Een nieuwe belofte, eentje van en voor iedereen! Het wordt wel op tijd naar bed op vrijdagavond. De aftrap op Tanthof Zuid is al om 12.00 uur in een wedstrijd waarin we alle manschappen goed zullen kunnen gebruiken. Op naar een volle bank met een nagenoeg fitte selectie!