JO19-2 swingend langs hekkensluiter

"Dit zie je niet bij Barcelona", citaat van coach Stompwijk halverwege bij 6-1.

Neptunus-Schiebroek heeft zich midden in de toetsweek en na de voorjaarsvakantie een uitstekende dienst bewezen door op fenomenale wijze te winnen van hekkensluiter Stompwijk. Vaak zijn wedstrijden tegen een hekkensluiter voeding voor veel doelpunten, maar bij Neptunus-Schiebroek JO19-2 gaat dat nooit op een saaie manier. De heenwedstrijd in Stompwijk eindigde in een ontsnapping met 9 doelpunten: 4-5. De return van dit weekend was meer eenzijdig, maar de doelpunten én het vertoonde veldspel waren om te smullen. En dat vond ook de coach van de bezoekers.

Om 16.30 uur kwam de tegenstander uit Stompwijk aan op het complex van Neptunus-Schiebroek. Met moeite had de hekkensluiter elf spelers kunnen verzamelen voor dit duel dat zou beginnen om 16.45 uur, maar hierdoor iets vertraging op liep. De coach bij de bezoekers stond er weer alleen voor vandaag (floot in Stompwijk ook zelf) en had wellicht tegen beter weten in weer een team op de been kunnen brengen terwijl deze niet eens bestaat op de clubsite van de dorpsclub.

De Stompwijkers begonnen zonder enige illusie aan deze wedstrijd, maar mochten ze enige hoop hebben gehad werd die binnen een kwartier teniet gedaan door een ontketend Neptunus-Schiebroek. De score werd al in de vierde minuut van de wedstrijd geopend. Aanvoerder Rex Vroon gaf de bal voor het doel en daar was topscorer Willem van Dommelen. Hij volleerde de bal ineens op prachtige wijze tegen de touwen, 1-0! Heerlijk begin! De thuisploeg overheerste en bepaalde het spelbeeld. De van links opkomende Timber Johnson was sterk aan de bal, soleerde en ging het één-tweetje aan met Gijs de Graaf. Timber kreeg vrije doorgang nadat hij deze zelf gecreëerd had. En… hij rondde ook nog eens keurig af, 2-0! Slechts twee minuten later kreeg Thomas Becker, die op het middenveld weer de lakens uitdeelt, heel veel vrije ruimte. Nog drie stappen doorlopen, de bal goed leggen en uithalen, schitterend, 3-0!

De wedstrijd was slechts 15 minuten oud. Neptunus-Schiebroek zette de ene na de andere aanval op met uiteraard gebruikmakend van de snelheid van Casper van Peijpe. Na iets meer dan 20 minuten spelen kreeg de thuisploeg een hoekschop en werd in de zestienmeter Rex in een houdgreep genomen en volgde een strafschop. Ditmaal nam Willem plaats achter de bal en hij schoot feilloos raak, 4-0. Kwam Stompwijk dan helemaal niet in het spel voor? Nou ja, eigenlijk niet. Ruben So die als laatste man de taken van de afwezige Martijn Tukker over had genomen had nauwelijks iets te duchten van de bezoekers. En met de backs Stijn van Rooijen, Lars Aartsen, mede vanwege de eveneens afwezige Guus Kooimans, en voorstopper Mendel Boset heeft Neptunus-Schiebroek ook een aardige defensie staan. De spits van Stompwijk was de wanhoop nabij en schoot de bal van behoorlijke afstand op doel. Ruben probeerde de bal te blokken, maar juist door die tussenkomst werd doelman Houyu Shih verrast met een van richting veranderende bal: 4-1.

Op het moment dat er een half uur gespeeld was verzorgde de thuisploeg opnieuw een keurige aanval met Rex en Willem in de hoofdrol. Laatstgenoemde gaf de bal mee aan de zojuist voor Casper ingevallen Bob de Jager. Bob zorgde voor de vijfde treffer, 5-1. Op slag van rust gaf Neptunus-Schiebroek nog meer kleur aan de galavoorstelling. Een doelpunt dat gefilmd had moeten worden om te geloven. Je moet erbij geweest zijn. Gijs gaf de voorzet en Willem maakte dit prachtige doelpunt in de kruising. Met een verwoestend schot zorgde hij voor ‘het balletje in de winkelhaak’. Zo hard dat de bal caramboleerde in dat kleine stukje ijzerwerk en terug het veld in kwam. Absolutely Brilliant! De 6-1 was een doelpunt om in te lijsten en dat vond ook de coach van Stompwijk. Overigens vergeten we natuurlijk niet de vele goed uitgevoerde aanvallen er voorafgaand. "Dit zie je niet bij Barcelona” durfde de coach van de bezoekers uit te spreken en dat juist in de week van de spectaculaire overwinning van de Catalanen op PSG. Is er een groter compliment denkbaar?

Halverwege moesten de bezoekers naar adem happen en liepen verbouwereerd richting kleedkamer, was dit nou echt gebeurd? 6-1? Echter moest ook de thuisploeg even tot rust komen. Een ongekende eerste 45 minuten had de ploeg op de mat gebracht, waarin eigenlijk alles lukte. In de tweede helft bracht Neptunus-Schiebroek nog eens een kwartier dezelfde inspanning.

Van meet af aan startte JO19-2 daar waar ze de eerste helft gebleven waren. Casper, die nu vanaf links kwam en toch ook vanaf hier voor de voorzetten moest zorgen gaf de bal aan Bob in de zestienmeter. Hij legde de bal klaar voor Willem. De goalgetter was ook met het rechterbeen trefzeker en maakte zijn vierde doelpunt van de middag, 7-1! Alles lukte vandaag! De MVP van Neptunus-Schiebroek zorgde een paar minuten later voor veel gevaar in de zestienmeter. Rex zat er nog tussen en bij de tweede paal was het uiteindelijk Gijs die de bal in het doel frommelde, 8-1! Na nog geen kwartier in de tweede helft was het opnieuw Willem die gevaar stichtte en ditmaal Rex vond. De aanvoerder die nog niet scoorde deed het nu met links en was daarmee trefzeker, 9-1!

Precies een kwartier was er in de tweede helft gespeeld toen Thomas een hoekschop mocht nemen. De bal was precies op maat voor Gijs. De aanvaller steeg hoog boven iedereen uit en kopte de tiende treffer tegen de touwen. Zijn persoonlijke supporters lieten van zich horen op de tribune alsof zojuist het kampioenschap binnengehaald was. Zover is het echter nog (lang) niet. Met nog een half uur te spelen vroeg coach Ralph So zich af waar dit zou gaan eindigen, maar het team nam gas terug en liet de tegenstander er af en toe een beetje uitkomen. De bezoekers die het duel al de hele tweede helft niet meer serieus namen kregen zelfs een paar hoekschoppen. Uit één van die hoekschoppen kwam een ongelukkig tweede tegendoelpunt. Nadat de bal voor de tweede keer werd ingebracht probeerde Ruben redding te brengen met het hoofd, maar de bal viel bij de tweede paal ongelukkig op het hoofd van Lars, die daarmee een eigen doelpunt maakte, meer dan voornamelijk pech was het niet (10-2).

De laatste treffer kwam tien minuten voor tijd nog van Rex. Als teamcaptain vond hij (terecht) dat er meer doelpunten gemaakt hadden moeten worden. Al zijn frustratie daarover legde hij in het schot nadat hij de bal van Gijs had gekregen. De keeper kansloos: 11-2! Stompwijk wilde niet meer en Neptunus-Schiebroek kon niet meer waardoor er zelfs iets eerder een einde kwam aan deze wedstrijd. Het gebrekkige aantal trainingsminuten brak een aantal spelers op tegen het einde van de wedstrijd.

Volgende week zal Neptunus-Schiebroek er weer moeten staan. Alle masseurs, fysio’s en andere verzorgers kunnen aan de slag om de spelersgroep weer fit te krijgen voor het belangrijke uitduel bij Hazerswoudse Boys. Coach Marcel Vroon, die het schouwspel vanuit Italië deze week tevreden aanhoorde, zal er weer bij zijn als er (al) om 12.00 uur moet worden afgetrapt in Hazerswoude.