JO19-2 toch eenvoudig langs lastige horde Hazerswoudse Boys

Nog 6 finales...

De begeleidingsstaf, waarin Marcel Vroon terugkeerde na een weekje Italië, van Neptunus-Schiebroek had een dubbel gevoel in aanloop naar de wedstrijd bij Hazerswoudse Boys. Immers het verjaardagsfeest van Martijn Tukker en Guus Kooimans op vrijdagavond in combinatie met de afsluiting van de zware toetsweek, het 'vroege' aanvangstijdstip (12.00 uur), de weinige trainingsminuten van de laatste weken én het moeizame gelijkspel uit de heenwedstrijd stonden allen in schril contrast met de voetbalprestaties van vorige week. Op de vraag van coach Ralph So, wie er meer dan 4 uurtjes slaap had gehad, gingen zowaar bijna alle handen de lucht in, maar die eensgezindheid werd met een cynisch lachje ontvangen. Het daadwerkelijke antwoord van de spelersgroep kwam op het veld. Het derde afgelegen grasveld van deze dorpsclub, dat er overigens uitstekend bij lag. Voor het bereiken van het complex moest er door de chauffeurs, waaronder Ruben So, nog even gekeerd worden langs de landerijen omdat de verschillende routeplanners consistent bleven aangeven af te slaan naar een niet bestaande weg door de weilanden. Ook het zoeken naar het 3e veld was een kunst op zich, maar eenmaal daar aangekomen werden de kleine oogjes langzaam groter en dat niettemin door de donkere wolken die zich opwierpen boven de uitgestrekte velden en de eenzame molen op afstand.

De wolken bereikten ons veld niet, het bleef droog en het zonnetje vocht zich een weg door het wolkendek, tevergeefs. Neptunus-Schiebroek JO19-2, dat op Lars Aartsen na compleet én op tijd aan de aftrap verscheen, had een beter resultaat in de strijd op het veld. Al na drie minuten spelen was het Timber Johnson die topscorer Willem van Dommelen vrij speelde voor het doel van Hazerswoudse Boys. Willem schoot de bal met links tegendraads binnen, maar de doelman onderscheidde zich met een uitstekende actie en verwerkte de inzet tot hoekschop. We wisten dat nog van de heenwedstrijd. Het bleek na afloop wel de doelman van JO19-1. Buiten deze vroege eerste kans hadden de bezoekers het moeilijk tegen deze stugge tegenstander. Vooral de grip op het middenveld was er het eerste kwartier nog niet. Wie wie moest dekken en oppakken was even zoeken, maar het centrale middenveld met Thomas Becker en Ruben So kregen het plan van de thuisploeg al snel door. Desondanks was het Hazerswoudse Boys dat dé kans kreeg op 1-0. De kans kwam echter voort uit een misser van laatste man Martijn Tukker. Hij peerde over de bal heen, maar werd vakkundig geholpen door doelman Houyu Shih. In een ultieme poging keerde de doelman de inzet van de spits met de voet en was het gevaar geweken.

Neptunus-Schiebroek schrok letterlijk wakker en keerde het tij. Zeven minuten na de kans van de thuisploeg was het Ruben So die na vele aanvallen over de linkerzijde eindelijk de rechterflank zocht, en meteen met resultaat. Rechtshalf Casper van Peijpe was zijn directe tegenstander te snel af, dacht niet teveel na en schoot de bal met buitenkantje rechts prachtig tegen de touwen. De doelman kansloos, 0-1! Alweer een schitterend doelpunt. Als Hazerswoudse Boys de bal na de aftrap rond speelt is er nauwelijks communicatie in hun defensie. Niemand krijgt de bal weg net als de uitgekomen doelman. Vanuit de kluts valt de bal voor de voeten van Rex Vroon. De teamcaptain krijgt alle tijd om de bal nog even goed te leggen en bedenkt zich niet om het leer vervolgens vanaf 35 meter in het doel te schieten, 0-2! Wauw! Een verdubbeling van de score in een tijdsbestek van slechts 1 minuut.

Neptunus-Schiebroek is de rest van de eerste helft slordig. Slordig in de passing en laat zich teveel aftroeven in de directe duels. De thuisploeg kan echter niet echt gevaarlijk worden, kan Martijn Tukker het achterin onder controle houden en wisselen Stijn van Rooijen en Mendel Boset van positie vanwege de directe tegenstander. Als twee minuten voor het rustsignaal linksback Guus Kooimans in balbezit is geeft hij de bal mee aan Rex. Hij wint zijn duels op kracht en snijd door de defensie van Hazerswoudse Boys. Rex behoud het overzicht en laat het doelpunt aan Willem, 0-3! Weer slechts een minuut later doet invaller Bob de Jager bijna exacte hetzelfde als Rex even hiervoor. Ook hij gunt het doelpunt aan de topscorer en Willem weet er nog voor rust 0-4 van te maken. Een uitstekende voor actie van Bob met een dito resultaat. Nog voor rust krijgt Neptunus-Schiebroek een tegenslag te verwerken. Casper grijpt bij een sprintduel naar zijn hamstring en moet voortijdig richting kleedkamer.

De lange heen en terug weg van veld naar kleedkamer en vice versa zorgde voor een ontspannen sfeer bij onze JO19-2. Misschien wel iets té ontspannen. In tegenstelling tot vorige week kwam Neptunus-Schiebroek wat nonchalant uit de kleedkamer. Na slechts drie minuten in de tweede helft kreeg de thuisploeg een vrije trap op zo'n tweeëntwintig meter van het doel. De zwabberbal werd door Houyu niet goed ingeschat en zeilde zomaar het doel in, 1-4. Als Hazerswoudse Boys een tiental minuten later dé kans krijgt om nog verder terug te komen in de wedstrijd en de spits struikelt over zijn eigen benen voor een leeg doel, trekt Neptunus-Schiebroek de wedstrijd weer naar zich toe. Neptunus-Schiebroek krijgt de ene kans na de andere. Achtereenvolgens in willekeurige volgorde weten Bob, Rex (2), Willem (2), Gijs (2) en Ruben het net niet te vinden (en misschien heb ik er nu nog enkele niet benoemd). Als Thomas het ook nog lukt om een bal zelf van de lijn te halen neemt de wanhoop langs de zijlijn toe. Natuurlijk mogen we de reddingen van de doelman niet vergeten, maar dubbele cijfers was vandaag ook zeker mogelijk geweest. Vlak voor het laatste fluitsignaal weet Willem de score alsnog een beter aanzien te geven door met zijn derde treffer voor een 1-5 eindstand te tekenen. De slimme pass van Gijs de Graaf werd door Willem vakkundig bij de tweede paal ingeschoten.

Neptunus-Schiebroek nam zo toch vrij eenvoudig afstand in dit duel bij Hazerswoudse Boys, een lastige horde. Nog 6 finales... waarvan 4 thuis en slechts 2 uit, maar wel de hele top 5 komt nog naar de Hazelaarweg. In deze gekke competitie waarin Berkel op eigen veld verloor van TOGB (2-4) kan echter nog van alles gebeuren. Woensdag staat nu eerst de inhaalwedstrijd bij DSO op het programma. Aftrap in Zoetermeer is om 20.15 uur. Of die wedstrijd voor Casper te vroeg komt zullen we nog even moeten afwachten, maar goed nieuws is het in ieder geval dat het op zondag al een stuk beter gaat met de hamstring van de buitenspeler. Voorzichtigheid viert hoogtij bij Neptunus-Schiebroek. Niet alleen met spelers met ook met het uitspreken van de ambities. We liggen op koers, maar nee we zeggen het niet, niet meer. We dromen alleen. Dat mag, maar wel voorzichtig.

Maandag volgt een lichte training. Een positiespelletje, een beetje afwerken (!!) en vooral ontspannen plezier maken mét scherpte op de juiste momenten. Alle reden dus om echt massaal te komen trainen.

Bekijk hier alle foto's van deze wedstrijd.