JO19-2 doorstaat Zoetermeerse storm

Drie wedstrijden in 7 dagen bezorgen Neptunus-Schiebroek nachtmerries.

De midweekse nederlaag tegen DSO zal tot treurnis in de herinnering blijven, zeker tot het einde van de competitie. Neptunus-Schiebroek JO19-2 werd in Zoetermeer afgebluft. Het overkwam Neptunus-Schiebroek ook al in de thuiswedstrijd tegen DSO, maar kon destijds de schade herstellen. Ook nu kwam DSO in de tweede helft niet meer over de middenlijn, maar ditmaal ontbrak de scherpte én het geluk. Nadat Willem van Dommelen zijn ploeg nog naar de 1-1 schoot na een vroege achterstand, keken de bezoekers iets te vaak alleen maar toe. 3-1 bij rust. In de tweede helft wist DSO slechts eenmaal het doel van de halverwege ingevallen Hidde Pavilons te bereiken. Het was meteen 4-1. Onoverbrugbaar. Met vereende krachten probeerde Neptunus-Schiebroek het wel. Maar de doelpogingen konden de Zoetermeerse doelman niet verrassen. Willem zorgde voor een net iets beter aanzien in de slotscore. In een leeg doel maakte hij 4-2 nadat Martijn Tukker de linker doelpaal raakte. Dé kans om Berkel op de ranglijst te passeren werd na de euforie van afgelopen weekend door DSO teniet gedaan. 

Coaches Marcel Vroon en Ralph So zette het team op scherp door de krachten te bundelen en de manschappen te herinneren aan de midweekse verliespartij. Vooral over hoe die tot stand kwam. Captain Rex Vroon startte op verzoek tegen de wind in. Tegenhouden in de eerste helft en toeslaan in de tweede. "Een goed strijdplan", zo verklaarde hij na afloop, maar op onverklaarbare redenen pakte het niet zo uit. Bijna het tegenovergestelde gebeurde. Ruben So had dit weekend schoolverplichtingen en Casper van Peijpe kon vanwege zijn blessure nog niet spelen. Lars Aartsen sloot, weliswaar een uur te laat, weer aan na ziekte en wintersport en werd voor 'straf' gepromoveerd tot vlagger. Vincent Veldhuizen en Ravi Rajcomar waren bereid om het team bij te staan. 

Zoals verwacht begon Neptunus-Schiebroek met de rug tegen de muur. Zoetermeer nam van meet af aan het initiatief en even was het niet alleen de wind die daarvoor zorgde, maar de thuisploeg liet zich opnieuw het kaas van het brood eten. Maar tegen de verhoudingen in kwam na negen minuten spelen Willem van Dommelen in balbezit en met een snelle counter bereikte hij Bob de Jager. De rechtshalf sloeg toe en zette de voorsprong op het scorebord, 1-0! Zoetermeer was even zoekende. Neptunus-Schiebroek sloeg keihard toe in een zeer effectieve counter. Nadat de bezoekers waren bekomen van de schrik pakten ze het weer op. De defensie met Stijn van Rooijen, Martijn Tukker, Mendel Boset en Guus Kooimans had het zwaar, maar bleef koeltjes overeind. Doelman Houyu Shih kreeg mede daardoor niet hele grote kansen te verwerken. De bezoekers gingen slordig om met het 'windje mee' voordeel. Een speler van de bezoekers kreeg een gele kaart nadat hij Thomas Becker een schop verkocht en voordat hij zijn actie inzette de bal al niet meer kon spelen. Slechts af en toe kon Neptunus-Schiebroek de middenlijn passeren en probeerde het spitsenduo Gijs de Graaf en Willem van Dommelen te bereiken. Invaller Ravi kreeg een schop van een uitzwaaiend been, het ontging de scheidsrechter, waardoor de middenvelder zijn plaats af stond aan Vincent. 

De ingevallen invaller onderschepte na een half uur spelen de bal nadat deze door Zoetermeer niet goed werd opgebouwd. Vincent behield het overzicht en vond topscorer Willem voor het doel. De goaltjesdief schoot raak en de veldverhoudingen stonden helemaal op z'n kop, 2-0! Een paar minuten later was Thomas opnieuw slachtoffer van een vervelende overtreding. De bal was al lang en breed weg toen een middenvelder van Zoetermeer vanwege frustratie doorliep, ook hij kreeg een gele kaart getoond. Zoetermeer deed met een man minder vervolgens wel een stapje harder, maar kon nog altijd niet echt gevaarlijk worden. Het middenveld van de thuisploeg met van links naar rechts Timber Johnson, Thomas Becker, Rex Vroon en Bob de Jager werkte zich een slag in de rondte voor balbezit en zagen de rust komen als welkome onderbreking. 

Als Neptunus-Schiebroek in de tweede helft met de wind mee mag spelen verwachten we allemaal dat het spel voornamelijk zal plaatsvinden op de helft van Zoetermeer, maar niets is minder waar. Zoetermeer neemt ook nu het initiatief en Neptunus-Schiebroek komt er slechts sporadisch uit. Op de tribune houdt supporter Vos Wijnen ondertussen vice-captain Ruben So op de hoogte van de verrichtingen van zijn team. Het spel dat weliswaar voornamelijk plaats vond op de helft van Neptunus-Schiebroek leverde Zoetermeer nog altijd geen hele grote kansen op. De grootste kans wordt na een kwartier door Bob de Jager op de doellijn gered en verwerkt tot hoekschop. Als Gijs de Graaf dé kans krijgt om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de enige kans van de tweede helft naast schiet blijft Zoetermeer hoop houden. Tot onvrede van de bezoekers ging de bal niet op elfmeter nadat Stijn van Rooijen de linksbuiten in de rug zou hebben geduwd, de scheidsrechter vond het te makkelijk en gebaarde doorspelen. Ook het laatste kwartier kon Zoetermeer het doel van Houyu Shih niet daadkrachtig onder vuur nemen, maar Martijn Tukker had daar voor dan ook een muur opgetrokken waar niet doorheen te komen was en dat was natuurlijk mede de verdienste van de spelers die goed luisterden: Stijn van Rooijen, Lars Aartsen, Mendel Boset en Guus Kooimans. 

Thomas Becker haalde niet het einde van de wedstrijd en kon met Vincent en Rex het middenveld in goed beheer achterlaten, maar was wederom belangrijk in de lastige strijd waarin hij wederom voorop ging. Niet de wind maar de Zoetermeerse storm zorgde vanmiddag voor de grootste pijn bij Neptunus-Schiebroek, maar na 94 minuten toen het laatste fluitsignaal klonk kwam dat als een verlossing en de opluchting kwam ook in de schoolbanken bij Ruben goed door. Drie punten, dat is het enige dat telt op dit moment. De drie wedstrijden in zeven dagen zorgden vanaf woensdag voor nachtmerries en slapeloze nachten (en dat laatste niet alleen vanwege het resultaat). Vanaf nu is de strijd weer open. Een nederlaag kan je de titel kosten, maar de concurrent kan je ook weer zomaar in het zadel helpen. Van dat laatste gaan we maar even niet meer uit, maar Berkel is nu aan zet met de inhaal uitwedstrijd bij...jawel DSO... 

Op zaterdagavond werden er nog wat puntjes op de i gezet, maar vooral genoten van de drie - mogen we toch wel zeggen - 'gestolen' punten. Eerst werd er in de kleedkamer getoost op de 18e verjaardag van Timber en later werd er in de kantine van nog een aantal goudgele rakkers genoten, terwijl het Nederlands elftal door de ondergrens zakte in Bulgarije. De tweede helft werd niet eens meer bekeken. Volgende week neemt Neptunus-Schiebroek het aan de Hazelaarweg op tegen Soccer Boys. De middenmoter heeft zich aardig opgewerkt op de ranglijst, maar Neptunus-Schiebroek heeft nog iets recht te zetten tegen de Bleiswijkers. We verwachten dan ook bij aftrap volgende week (1 april) om 16.45 uur een tot op het bot gemotiveerde thuisploeg! En dat is geen grap...totaal niet zelfs!