Neptunus-Schiebroek 6 nadert einde van de competitie

Tweede plaats binnen handbereik.

Het einde van de competitie nadert al voor Neptunus-Schiebroek 6. De afgelopen maanden waren er weinig afgelastingen voor het laagste seniorteam van de club en lukte het elke week weer om een compleet team op de been te krijgen. In combinatie met het vertrek uit de competitie van het Haagse VUC wordt komend weekend de laatste competitie wedstrijd gespeeld.

Afgelopen zaterdag speelde men een draak van een wedstrijd tegen hekkensluiter Oliveo. Met vereende krachten kwam men tot aan de rust (én ergernis) niet verder dan 0-0. De nog altijd puntloze ploeg uit Pijnacker rook zelfs kansen. Neptunus-Schiebroek ging mee in het lamlendige spel van de Pijnackers. Vincent Veldhuizen schoot vlak na rust prachtig raak (1-0), alweer zijn vijfde doelpunt in drie wedstrijden en dat zorgde voor de benodigde opluchting. Teveel opluchting zelfs, want ondanks een matige 1-0 voorsprong nam ineens iedereen een vrije trap. Linksback Matthijs van der Wagt mocht zelfs achter de bal plaatsnemen bij een strafschop. Aanvoerder Jeffrey Banis reageerde: "Het is niet alsof we ruim voorstaan ofzo”. Matthijs miste de strafschop, maar de bal was zo hard ingeschoten dat hij in de rebound alsnog raak schoot, met rechts. Het eerste seizoensdoelpunt van de verdediger gaat dus de boeken in als velddoelpunt en dat ook nog eens met het chocoladebeen. Dat hoorde ook wel bij deze wedstrijd én natuurlijk bij de Kelderklasse taferelen (zie verslag vorige week). Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Neptunus-Schiebroek nog goed weg toen invaller doelman Jeroen van Dorp de bal naast zich op de paal zag caramboleren, maar Jeroen wist zijn doel schoon te houden. De eindstand tegen Oliveo was (slechts) 2-0.

Komende zaterdag heeft Neptunus-Schiebroek 6 aan een punt genoeg in de uitwedstrijd bij Wippolder om de tweede plaats te veroveren. De Delftenaren deden zelf ook lang mee voor die positie, maar zijn in die strijd afgehaakt. Een tweede plaats zou ook zeker verdiend zijn in een seizoen waarin er weliswaar veel ups- en downs waren, maar er toch een goed seizoen gespeeld werd. Het laatste woord moet echter van de spelers zelf komen. Aftrap in Delft is om 15.00 uur.

Toetje
Na het laatste competitieduel kan Neptunus-Schiebroek zich gaan opmaken voor het toetje van het seizoen: de beker. In de kwartfinale neemt het Zesde het op paaszaterdag op tegen RKAVV 5. De ploeg uit Leidschendam komt uit in de reserve zevende klasse zondag en staat daar op een zesde plaats met 28 punten. RKAVV boekt wekelijks wisselende resultaten. Tijdens de kwartfinale van de beker hoopt Neptunus-Schiebroek 6 op de terugkeer van zijn topscorer. Bas de Jong, die met een auto-immuunziekte de afgelopen periode afwezig was, lijkt op tijd fit te zijn voor het duel met RKAVV.

Scouting
Voordat het zover is denkt Neptunus-Schiebroek 6 alweer na over het nieuwe seizoen. Daarbij schuwt men het niet om ook over de landsgrenzen te kijken naar nieuwe aanwinsten. Vorig seizoen reisde Sjoerd Kolner nog naar Kroatië op zoek naar nieuw talent. Afgelopen week werden de eerste reisjes al uitgezet. Aanvoerder Jeffrey Banis himself nam zondag het vliegtuig naar Madagaskar (zie foto). Hij miste daardoor zelfs de Klassieker! Jeroen van Dorp, die dit seizoen zelf nieuw is bij het Zesde, zoekt het dichter bij huis. Hij verblijft in Antwerpen en volgende week zal Nick Heikens zijn jacht naar talent openen op Curaçao. Het is ons nog altijd een vraag wie toch de sponsor is van dit soort reisjes.

 Afbeelding invoegen