JO19-2 kruipt door het oog van de naald

Narrow Escape in zeer doelpuntrijke topper!

Twee maanden geleden speelde Neptunus-Schiebroek JO19-2 de uitwedstrijd bij Soccer Boys. In Bleiswijk speelde Neptunus-Schiebroek destijds een hele goede eerste helft, maar verzuimde in de eerste 45 minuten afstand te nemen van de Bleiswijkers in een periode met veel afgelastingen. Met 'slechts' een 0-2 voorsprong had JO19-2 zichzelf veel te weinig beloond. Meteen na rust kwam Neptunus-Schiebroek nog wel op een 0-3 voorsprong, maar daarna stortte het helemaal in. Mede door een onterecht goedgekeurde treffer werd er met 4-3 verloren in Bleiswijk.

Nu bijna 2 maanden later weet Neptunus-Schiebroek vooraf dat Berkel verloren heeft bij Zoetermeer (2-1). En krijgt het dé kans om de koppositie te pakken, maar de coaches Ralph So en Marcel Vroon waarschuwden: "we zijn al eerder in deze val gelopen". Na lange tijd was de spelersgroep eindelijk weer compleet, maar op het laatste moment bleek dat Casper van Peijpe toch nog teveel last had en niet kon spelen. Aangezien wel iedereen present was werd er eindelijk een teamfoto gemaakt. Volgens bijgeloof werd deze niet genomen op het veld waar daarna gespeeld werd, maar huisfotograaf Hugo Engelhard vond daar een passende oplossing voor op het tweede veld.

Op tijd kon er worden afgetrapt voor dit duel waarin we dachten dat de Bleiswijkers wellicht nog hoopten op een verdere stijging op de ranglijst. Soccer Boys voetbalde weliswaar aardig mee, maar hadden weinig serieuze opmerkingen richting elkaar. Neptunus-Schiebroek begon niet eens onaardig aan de wedstrijd, maar was soms een beetje gemakzuchtig in de simpele 'balletjes breed'. Hierdoor moesten er veel en soms onnodige extra meters gemaakt worden. Zo af en toe testte de thuisploeg de Bleiswijkse doelman waarvan de 'Soccer Boys' sarcastisch zeiden "het is een goede keeper hoor". Toch kon JO19-2 deze doelman niet verrassen en pardoes viel de bal aan de andere kant wel in het doel: 0-1. In de wedstrijd waarin veel strijd zat bewees Soccer Boys meer effectiviteit dan Neptunus-Schiebroek. Acht minuten voor rust werd doelman Houyu Shih voor de tweede maal gepasseerd en werd er tegen een 0-2 achterstand aangekeken. Dat was even slikken, maar meteen na de aftrap werd Rex Vroon gezocht aan de rechter zijlijn. Was het een mislukte voorzet? De wind? Een inschattingsfout? Of gewoon een perfect geplaatste bal in het verre zijnet tussen de palen? Laten we uitgaan van het laatste. Vanaf de rechterflank, bijna op de achterlijn en nauwelijks verwijderd van de zijlijn schoot de teamcaptain de bal buiten bereik van de doelman tegen de touwen, 1-2! Weet U wel, zoiets als Van Basten deed in '88. Zijn vader reageerde evenals Rinus Michels destijds.

Neptunus-Schiebroek rechtte de ruggen en merkte dat er nog voor rust meer in zat. Op slag van rust onderschepte linksback Guus Kooimans de bal en gaf deze mee aan Gijs de Graaf. De spits annex links/rechtshalf had veel ruimte. Veel ruimte om de bal breed te spelen en nog meer ruimte om te schieten. Schieten doet Gijs graag, maar regelmatig beland de bal dan in de ballenvanger of erger (sorry, dit moest even ;) ). Ditmaal was het schot hard, maar niet onhoudbaar hard en had het een lastige stuiter vlakbij de doelman. In het uiterste hoekje wist Gijs de doelman toch te verrassen en de gelijke stand (2-2) aan te tekenen voordat de kleedkamers werden opgezocht. Halverwege had Neptunus-Schiebroek een dubbel gevoel. Ondanks dat er niet eens onaardig gespeeld werd kreeg men de doelpunten toch weer te gemakkelijk tegen.

De thuisploeg kwam ontketend uit de kleedkamer in de tweede helft en na een kleine acht minuten wist Rex topschutter Willem van Dommelen te bereiken in de zestienmeter. De spits frommelde de bal in het doel achter de nieuwe doelman, 3-2! Na iets meer dan een kwartier spelen kwam Guus mee naar voren en tikte de bal van dichtbij mee aan Willem. Met links gaf hij de bal strak voor op de verrassend inlopende Thomas Becker. De middenvelder schoot heerlijk hard raak en zorgde voor een verschil van twee doelpunten: 4-2! Mendel Boset kwam erin als spits en Thomas viel uit met een blessure, vooral het laatste beïnvloedde het verdere verloop van de wedstrijd. Neptunus-Schiebroek moest steeds meer achteruit. Martijn Tukker en Ruben So stonden bijna tegen het doel aan te verdedigen. Lars Aartsen en Stijn van Rooijen moesten alle zeilen bijzetten. Timber Johnson en Bob de Jager dachten als middenvelders alleen nog maar aan verdedigen. Na iets meer dan een half uur spelen torpedeerde Ruben een speler van Soccer Boys, volgde er voordeel, maar kwam Guus in de zestienmeter in het nauw bij de spits en volgde er een overtreding en strafschop. De elf meter bal werd feilloos ingeschoten, 4-3.

Erop volgend kreeg de nemer een gele kaart omdat hij Houyu in de houdgreep nam bij het snel willen ophalen van de bal. Ineens nam Soccer Boys de wedstrijd wel serieus. Slechts 3 minuten na de aansluitingstreffer kwam Soccer Boys er gevaarlijk uit en kon Martijn de aanvaller niet meer bijhouden. Vlak voordat de Bleiswijker een voorzet wilde geven werd hij op de achterlijn vastgehouden door Martijn en volgde een tweede strafschop. Ook deze werd verzilverd: 4-4. Een bizar scoreverloop, opnieuw. Soccer Boys bleef druk zetten en Neptunus-Schiebroek kwam niet eens meer in de buurt van de middenlijn. De hoofden liepen rood aan, de zweetdruppels bij de spelers van Neptunus-Schiebroek waren duidelijk waar te nemen om te bevestigen dat iedereen tot het uiterste ging en het was Ruben die, weliswaar tot kleine ergernis, Thomas verzocht om snel weer in het veld te komen. Het aanwezige trouwe publiek steunde de thuisploeg aan alle kanten, maar toch mocht Soccer Boys twee minuten voor tijd de bal gevaarlijk voor geven. Voor het doel was de aanvaller in de vijf meter vrij gekomen, maar wist doelman Houyu Shih de bal met een katachtige reflex over het doel te werken. Wat een ontsnapping!

De daarop volgende hoekschop leverde geen gevaar en de vijfenveertig minuten verstreken. De bezoekers kregen de twee minuten extra speeltijd waarop ze recht hadden en zette nog eenmaal een aanval op. Terwijl Neptunus-Schiebroek inmiddels vrede had met een gelijkspel, niet verliezen was het relaas! De bal werd goed uitverdedigd en op de linkerflank werd Thomas bereikt. De belangrijke middenvelder gaf de bal in alle vermoeidheid niet eens heel onaardig voor. De doelman van de Bleiswijkers werd echter verrast doordat de doelman van de eerste helft de bal tegen zijn rug kreeg en daardoor de bal tussen de palen viel, 5-4! Wat een geluk, wat een mazzel! Een eigen doelpunt, een narrow escape! In de slotminuut was Soccer Boys aangeslagen en vierde Neptunus-Schiebroek de overwinning.

In de kleedkamer werd het feestje voortgezet en was ook de derde helft weer erg gezellig in het clubhuis. Aldaar werd door huisdeejay en G speler Jerry het nummer Campione opgezet. Echter op verzoek van de spelers van JO19-2 ging deze ook weer uit. In deze competitie kan namelijk nog van alles gebeuren. Naast Berkel en Neptunus-Schiebroek is ook TOGB nog in de race voor de titel. Neptunus-Schiebroek ontmoet beide teams nog in de laatste fase van 3 wedstrijden. Eerst zal Neptunus-Schiebroek volgende week moeten afrekenen met BVCB in Bergschenhoek. En ja, die staan laag, maar nee het wordt niet makkelijk. Iedereen wil de koploper verslaan, dan is een tegenstander net extra gemotiveerd. Taak voor iedereen om 100% scherp te zijn en de krachtsverhoudingen zoals ze er zijn op de ranglijst in het veld te laten zien en niet met praatjes vooraf! Aftrap op Sportpark Sporthoek is om 14.00 uur.