Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

JO19-2 struikelt niet op steenworp afstand van thuisbasis en in het zicht van de haven.

Met de eerste twee regels heb ik eigenlijk misschien wel al genoeg gezegd over de uitwedstrijd van Neptunus-Schiebroek bij laagvlieger BVCB. De inspiratie voor het schrijven van dit verslag was net zover te zoeken als de inspiratie op het veld afgelopen zaterdag. Op een enkele uitzondering na dan.

De ploeg uit Bergschenhoek dat thuis best nog aardige resultaten boekt voetbalde de eerste helft nog alleraardigst mee met de koploper van de competitie, sinds vorige week. Neptunus-Schiebroek vergat bij BVCB te werken aan het doelsaldo, iets dat concurrent Berkel wel deed tegen BSC'68 (13-1). Neptunus-Schiebroek dat in deze slotfase van de competitie Casper van Peijpe zag terugkeren, maar Bob de Jager, Lars Aartsen en Houyu Shih afhaken met verschillende blessures. Gelukkig waren Willem Lugard, Sam Dölle en Pepijn Kruseman Aretz bereid om in te vallen. Daarbij was ook hulp nodig van Het Zesde. Hun wedstrijd werd verplaatst waardoor JO19-2 met voldoende spelers aan de aftrap in Bergschenhoek kon verschijnen.

Aan de aftrap van het duel op het kunstgras van BVCB was het al behoorlijk warm geworden en dat bracht veel energieke problemen bij JO19-2 lopende de wedstrijd. Binnen een kwartier moest coach Marcel Vroon de basis opstelling al aanpassen. Thomas Becker moest vanwege de bandjes om zijn pols gewisseld worden en bij Casper van Peijpe speelde een oudere knieblessure op en zodoende moest ook hij (opnieuw) snel naar de kant. Desondanks nam Neptunus-Schiebroek in deze fase ook een voorsprong. Pepijn, zojuist ingevallen, ontsnapte op de rechterflank en gaf strak voor op Gijs de Graaf. De eerste poging van de 'nummer 10' was slap en recht op de doelman. In tweede instantie schoot Gijs wel hard raak, 0-1!

Net geen tien minuten later mocht Gijs plaatsnemen achter de bal bij een vrije trap gegeven door de goed leidende, maar af en toe pietluttige, scheidsrechter. Heel bijzonder was de vrije trap niet, maar het verrassingseffect was des te groter omdat Pepijn vlak voor de doelman bukte en de bal pardoes binnen viel, 0-2! Neptunus-Schiebroek had na het eerste half uur niet veel meer te duchten van BVCB, maar doelman Willem Lugard voorkwam met een paar goede reddingen nog wel wat tegendoelpunten. Bij afwezigheid van Martijn Tukker (studieverplichtingen) was het Ruben So die het achterin mede dichthield met afwisselend Mendel Boset, Stijn van Rooijen en Guus Kooimans aan zijn zijde. Zelfs Thomas Becker stond even als voorstopper nadat Mendel geblesseerd was uitgevallen. De as van het veld op dat moment was er eentje waar menig team jaloers op kan zijn.

Tegendoelpunten werden dan ook niet geïncasseerd vandaag daar was de tegenstander ook gewoon te zwak voor. Een derde doelpunt kwam op slag van rust van invaller Sam. Hij verwerkte een hoekschop van Gijs beter dan Pepijn, die een omhaal probeerde. Sam schoot feilloos, hard en onhoudbaar raak, 0-3! Halverwege gooide Sam nog maar eens een bidon over zichzelf leeg om wat af te koelen en was de ontspanning groot. Houyu en Bob konden de bidons weer vullen voor de aftrap van de tweede helft.

In de tweede helft voetbalde Neptunus-Schiebroek voornamelijk tegen zichzelf. Vele kansen werden gecreëerd, maar net zoveel werden er gemist. De twee allergrootsten waren voor topscorer Willem van Dommelen. De eerste was vooral pech toen hij na een goedlopende aanval de lat raakte. De tweede was een strafschop na een overtreding op captain Rex Vroon. Uiteindelijk liep de score halverwege de tweede helft toch nog op nadat Gijs de bal in de lengte van het veld meegaf op Pepijn die met een lange rush ook kon afronden, 0-4! Gijs maakte een trilogie aan assists compleet met een hoekschop gemikt op het hoofd met de meegekomen Ruben. De laatste man kopte sterk raak en bepaalde toen al de eindstand, 0-5! In de slotfase zagen we Casper nog even terug in het veld. Hij verving de moegestreden Timber Johnson.

Het was geen al te beste wedstrijd vandaag. We waren blij met de invallers en de drie punten. Ohhja en het mooie weer voor een biertje na afloop. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan. Voordien zal de komende week niet in de minste plaats in het teken staan van herstellen van pijntjes en blessures.

Zaterdagochtend zal JO19-2 afreizen naar Meterik. Groepsaccommodatie De Zandberg is de plek waar het team twee nachten zal verblijven. Na de Laatste School Dag zal er meer aan teambuilding gedaan worden dan aan voetbal bij de Easter Open. Het doet ook niet terzake, eigenlijk. Belangrijk is vooral de wedstrijd op 20 april. Met een dikke rode viltstift gemarkeerd op alle kalenders. Winst op Berkel betekent dat Neptunus-Schiebroek niet meer kan worden ingehaald op de ranglijst. Bij een gelijkspel volgt een herkansing tegen TOGB op de 22ste. Vanwege het doelsaldo en de laatste tegenstander (Stompwijk) van Berkel mag er niet worden verloren in de thuiswedstrijd die een uitwedstrijd werd. Om 19.00 uur zal er 20 april worden afgetrapt op Sportpark Het Hoge Land. Ook dan mag je best in gedachten hebben: "Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat”.

Bovendien zijn er nog wat dingen recht te zetten na de eerdere uitwedstrijd vlak voor de winterstop… eerst maar even genieten dit weekend, toch? Hebben we er al zin in?