Strijdvaardig ten onder op de Venhoeve

Derde uitwedstrijd op rij, dit keer zonder punten.
 
Na het gelijke spel bij VOC (1-1) en de overwinning bij Spirit (1-6) stond dit weekend de uitwedstrijd bij VVOR op het programma. VVOR kenden we nog van de bekerpoule. De allereerste wedstrijd van dit seizoen werd op een doordeweekse avond met 1-3 gewonnen door Neptunus-Schiebroek. Dat de thuisploeg veel strijd in de wedstrijd gooit en daardoor het spel tijdens die eerste wedstrijd continue op en neer ging, wisten we nog. Maar wellicht wisten we nog iets te goed de einduitslag waardoor er misschien toch iets gemakkelijk werd gedacht over deze tweede confrontatie. Zoals we vorige week al lieten weten is Achmed gestopt. Het vertrek van de topscorer werd door aanvoerder Mink snel opgevangen. Hij schakelde snel, op Deadline Day, en wist de transfervrije Luuk definitief vast te leggen. De aanvaller werd toegevoegd aan de selectie na een uitgebreide 'proefperiode' en twee 'testwedstrijden'.
 
In de aanloop naar de wedstrijd was het opnieuw Lin die een hoofdrol opeiste, ditmaal was hij zijn tenue vergeten... De wedstrijd tegen VVOR begon, niet daardoor, met enige vertraging omdat het programma enigszins was uitgelopen en nadat nog niet eens iedere supporter zijn of haar plekje langs de lijn had gevonden onder een aangenaam winterszonnetje, lag de bal al in het doel. Met een paar handige combinaties van de gastheren was vervolgens de snelle linksbuiten onze defensie te slim af en wist hij Victor te verschalken in de korte hoek (1-0). Een zeer onaangename start van deze wedstrijd en in die beginfase had Neptunus-Schiebroek het zeer moeilijk met de snelle voorhoede en het direct omschakelen van de thuisploeg. Sil en Dalton moesten als backs alle zeilen bijzetten. De vaste tactiek werkte niet vandaag en dus moest er vaak achteruit geschakeld worden en daar hebben de Schiebroekenaren best wel wat moeite mee. En dat snappen we ook wel, want aanvallen is ook leuker dan verdedigen, maar het is nu eenmaal zo dat ook verdedigen erbij hoort. 
 
Met een paar lukraak diepe ballen op Luuk en Mink konden we zo nu en dan de defensie van de thuisploeg testen en net als vorige week gingen daar meer fysieke krachten in de strijd dan voetballend vermogen. Enkele keren verscheen één van de voorhoede spelers gevaarlijk voor het doel, maar een doelpunt kwam er niet en ondertussen bleef het oppassen geblazen voor een snelle tegenaanval. Het middenveld met Willem, Ouail en DaniĆ«l zwoegde hard, maar leek telkens een stap te laat in de duels op het zware en al kalende hoofdveld dat door de lichte regenval eerder, zelfs hier een daar wat drassig was. Sander zag de ruimte om vooruit te spelen en liet Andrej de derde man achterin zijn, tegen de twee snelle buitenspelers. Dat gaat eigenlijk altijd goed, maar de snelle omschakeling bij VVOR liet ons keer op keer achter de feiten aanlopen. 
 
Soms was er meer geluk dan wijsheid voor nodig om de snelle omschakelingen af te stoppen, maar het lukte toch telkens weer. Halverwege stond dus nog altijd de 1-0 op het (denkbeeldige) scorebord. Aangekomen in de kleedkamer wachtte ons de volgende onaangename verrassing van de dag. Senioren 3 van SV Ommoord, waarmee we de kleedkamer moesten delen, had daar een nieuw clubhuis gebouwd. Al rokend en bier drinkend werd ons te kennen gegeven dat we niet de kleedkamer in konden. Een klacht indienen bij de wedstrijdleiding was het enige dat we konden doen en deden, maar het zou sowieso te laat zijn om de rust in de kleedkamer door te brengen en het moet gezegd dat het eerder genoemde winterzonnetje en het uitzicht op veld 3 het dan allemaal nog wel wat acceptabel maakten. De belangrijkste boodschap was tijdens de onderbreking dat er meer strijd geleverd moest worden om deze tegenstander toch minimaal met de rug tegen de muur te zetten en met de al ingebrachte Lin en Camiel als harde werkers moest dat mogelijk zijn. 
 
En zo gebeurde. Een paar kleine dingetjes kunnen een groot verschil maken. We zagen een feller Neptunus-Schiebroek in de tweede helft, dat mede daardoor wat beter combineerde (ook al mag dat soms nog wat meer) en dus meer op de helft van de tegenstander speelde. Lin sleepte en sleurde over het middenveld met Sander in zijn kielzog vlak achter hem, de rest deed geautomatiseerd mee in die beleving. Victor was een rots in de branding bij een kans van VVOR en de snelle aanvallers zaten in de tang bij Sil en ook wel bij Dalton... en anders was Camiel er nog. De gelijkmaker werd ons door een maar al te graag vlaggende assistent ontnomen. Mink die terugkwam uit buitenspel positie, maar niet meedeed aan het spel werd afgefloten terwijl Lars eerder bij de bal was dan twee VVOR'ers en scoorde. De jonge scheidsrechter, die op een paar al te makkelijke beslissingen aan het begin van de tweede helft, een prima wedstrijd floot was niet van zins zijn beslissing terug te draaien.
 
Net als tijdens die eerste bekerwedstrijd bleef het spel op en neer gaan en bleek dit keer vooral de VVOR goalie een grote sta in de weg voor de Schiebroekenaren. Een echte slijtage slag ontstond en waar de thuisploeg in grote mate bleef wisselen, moesten wij het doen met slechts twee wissels en daardoor beperktere mogelijkheden. In de slotfase kwam VVOR er weer eens goed uit en stonden we niet helemaal goed gepositioneerd. Camiel redde het niet en pakte de aanvaller bij de schouder, waarna een strafschop volgde. De vorige week door Victor gevoerde tactiek, toen nog succesvol, lukte ditmaal niet en dus leek de wedstrijd beslist (2-0). In de dying seconds (ruim in blessuretijd) kwam Neptunus-Schiebroek nog wel terug. Het, overigens schitterende, doelpunt van Lars kwam te laat om hier een punt uit het vuur te slepen (2-1).
 
Neptunus-Schiebroek had recht op meer vanmiddag op de Venhoeve, toch in ieder geval een punt... Met lege handen keerde men terug naar de kleedkamer, alwaar de senioren nu wel waren vertrokken. In 'paniek' was iedereen van alles kwijt, maar uiteindelijk was er maar één ding kwijt vanmiddag; de punten. Volgende week staat er eindelijk weer eens een thuiswedstrijd gepland. Om 14.30 ontvangt Neptunus-Schiebroek dan Nieuwerkerk op kunstgras en staat de wedstrijd onder leiding van alweer een goede scheidsrechter ;). Nieuwerkerk is de huidige hekkensl... ohh nee zullen we dit keer de tegenstander niet onderschatten?