Teambuilding in Noord-Limburg

JO19-2 werkt in ontspannen omgeving gespannen toe naar competitie slot

Net als de afgelopen jaren gingen de A junioren van Neptunus-Schiebroek naar de Easter Open. Een paastoernooi in Zuid-Oost Brabant, Noord-Limburg en zelfs een stukje Gelderland. Een toernooi verdeeld op 2 wedstrijddagen met op beide dagen 3 wedstrijden. Dat liep anders dit jaar.

De voorgaande jaren was het gebruikelijk dat er op Goede Vrijdag afgereisd werd naar het Oosten van ons land. Dit jaar kon dat niet. Erasmiaans had het eerste jaar dat Goede Vrijdag geen verplichte vrije dag meer was meteen ook de Laatste School Dag gepland op die dag. En dat betekent feest! De hele dag én nacht! Heel even leek in de voorbereidende planning het hele weekend daardoor in het water te vallen, maar het vertrek werd uitgesteld tot zaterdagochtend vroeg. Te vroeg voor sommigen. Negen uur vertrekken werd half 10. Ach, een goeie organisatie houdt daar rekening mee ;).

Na een voorspoedige heenreis waarin slechts één speler het vlak voor het bereiken van de bestemming het even moeilijk had, bereikten we na iets meer dan 1,5 uur rijden het gehuurde huisje te Meterik: De Zandberg. Marcel had ervoor gezorgd dat de broodjes voor de lunch gesmeerd waren en na het verdelen van de kamers werd er in de tent op het terras bijgekomen van de nacht ervoor, met in gedachten: ‘we moeten straks voetballen’. Aangezien we ruim op tijd arriveerden in Meterik hadden we ook echt even de tijd om ontspannen toe te leven naar wat ging komen. Drie wedstrijden in Wanroij. Het was een half uurtje rijden naar het complex van Constantia, alwaar we deze eerste dag zouden spelen.

Om 14.15 uur begonnen we, zonder Lars (enkelblessure), die was gepromoveerd tot vlagger, aan de eerste wedstrijd tegen UDI’19. Het ging op zich best aardig, zeiden we langs de kant tegen elkaar. Guus werd al snel uit de wedstrijd geschopt en moest verder met een blauwe teen toekijken. Neptunus-Schiebroek nam ook een voorsprong. Een hoekschop van Thomas werd door Gijs afgerond. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar in de slotfase scoorde UDI’19 ineens tweemaal. Gevolg een 1-2 nederlaag. Deze wedstrijd duurde een paar minuten te lang. Na een rustpauze van 45 minuten, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt – en niet in de minste plaats van de meegenomen dranken, koek en fruit –, stond het tweede duel op het programma.

De tegenstander: Het Engelse Olds Coulsdon Colts. Opnieuw begon Neptunus-Schiebroek niet onaardig aan het duel en nam met de onverzettelijkheid van Rex een terechte voorsprong. Casper moest de strijd in deze wedstrijd helaas staken met de terugkeer van zijn blessure. We speelden verder met 10 man. Echter dat hadden die Engelsen niet door. De voorsprong werd lang behouden, maar werd wederom in de slotfase uit handen gegeven. Eindstand: 1-1. Na een nieuwe rustpauze van 45 minuten zouden we de laatste wedstrijd van de dag spelen tegen de thuisploeg, Constantia. Een beetje sportiviteit hadden we juist van hen wel verwacht, maar ze weigerden resoluut om te spelen met een man minder. Ach, als het zo moet. Rex stapte in het eerste deel met een liesblessure van het veld en halverwege probeerde de nieuwe captain: Willem, om nogmaals de coach van de thuisploeg te overtuigen, maar ondanks al een ruime voorsprong toonden ze geen enkele vorm van medelijden. We overwogen zelf te stoppen, maar dat hadden we gelukkig niet gedaan, dan hadden we het hoogtepunt van dit toernooi moeten missen. Mendel zorgde voor dit hoogtepunt. Hij gaf zijn tegenstander een panna! Het spel lag even een paar seconden stil en Mendel nam de tijd om het applaus van zijn medespelers (en supporters aan de overkant) in ontvangst te nemen. De tegenstander dacht "wat gebeurd hier nou” en verlamde ook een paar seconden. Na de ‘hervatting’ werd het 0-6 en verdraaide Thomas zijn knie bij het uitverdedigen. We stopten alsnog eerder. Thomas werd naar het busje gedragen en we keerden enigszins teleurgesteld terug naar Meterik.

Terwijl het grootste deel van de groep terugkeerde in De Zandberg haalden Ralph en Ruben een heerlijke Chinese maaltijd waarvan na de douchesessie dankbaar van gesmuld werd. Na het eten was het even bijkomen van de lange dag, maar als snel stond de bierpong tafel gereed voor het belangrijkste toernooi van het weekend! Nadat de eerste 'wedstrijd' democratisch werd bepaald, volgde er een loting voor de overige duels. Tussentijds wisselden Bob en Guus van partner en gingen samen verder. Zij wonnen het toernooi in de finale van Gijs en Lars. Een ereprijs. Daarna volgde er een strijd tussen vaders en zonen. Ralph en Marcel namen het op tegen Ruben en Rex. De vaders wonnen! 

Tijdens het eten hadden we, vanwege de vele blessures en met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Berkel, besloten om de tweede dag niet naar het toernooi te gaan. In de tuin werd nog wat nagepraat in de nachtelijke uurtjes om vervolgens de volgende ochtend te kunnen 'uitslapen'. Marcel en Ralph maakte iedereen wakker met de geur van croissantjes en vers gebakken eieren. Een goede reden om uit bed te komen. Van de, inmiddels, brunch werd dankbaar en rustig genoten. Nadat een ieder zijn eigen weg ging (douchen, bank hangen, spelletje spelen) gingen Marcel en Ralph boodschappen halen en na een paar saucijzenbroodjes nam Wilko de hele groep vervolgens mee in het busje naar het plaatselijke café om daar de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht te kijken. Ondertussen gingen Marcel en Ralph in de keuken van ons huisje, De Zandberg, aan de slag voor de avondmaaltijd. In het café besloten we om daar langer te bleven. Een aantal gingen poolen, andere gingen darten en Ruben en Guus keken naar Ajax - SC Heerenveen en kregen daarbij af en toe gezelschap van de één of andere medespeler(s). Uiteraard gingen er ook hier een paar biertjes doorheen. Bij terugkeer in De Zandberg was het nagenoeg tijd om te gaan eten. De geur van de vers bereidde maaltijden, waarvoor overigens tussendoor naar Rex was gebeld voor het recept, wakkerden de 'honger' aan.  

Iedereen genoot van de pasta, lasagne en als klapper ook nog tiramisu. Overvol werden er van de vervolg 'gangen' een beetje genuttigd om toch te genieten van de maaltijd, maar niet te ontploffen. "Te lekker", was een veel gehoord dankwoord. Na het eten werd dan ook even rustig aan gedaan. De meesten kwamen tot rust in de tuin, waarna er toch alweer een aantal spelletjes volgden. Ook werd er opnieuw bierpong gespeeld en volgde een nachtelijke avondje poker. Thomas won die uiteindelijk. In de nachtelijke uurtjes was er nog een waterballon en scheerschuim. De volgende ochtend was er een ingewikkelde, maar ozo bijzondere complot theorie gaande over de waterballon waarop Guus nogal boos gereageerd had die nacht, maar de dader bekende snel. Opnieuw zorgden Marcel en Ralph voor de inwendige mens bij het ontbijt (brunch) op deze tweede paasdag. Hierna was het tijd om in te pakken, op te ruimen, te vegen en terug te keren naar Rotterdam. De laatste groep in het busje stopte onderweg bij de McDonalds om nog even goed af te sluiten. Na een heerlijk weekend werd na het uitladen bij Neptunus-Schiebroek afscheid genomen en ging de blik nu echt vol op de topper tegen Berkel. Een goed teambuildingsweekend!