We zijn weer begonnen!

Na een korte zomerstop zijn we begonnen aan een nieuw seizoen. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen. De eerste trainingen zijn gedaan en nu is de eerste (oefen)wedstrijd gespeeld. Vanaf volgende week start de 1e fase van het nieuwe seizoen. Een soort bekercompetitie met 8 teams. De exacte regels over het plaatsen voor een volgende ronde is nog niet bekend. Het is een nieuw format van de KNVB. In de poule zit geen enkele andere Rotterdamse ploeg en dat betekent dat er voor uitwedstrijden wat verder gereden moet worden. Het voordeel daarvan is dat je nog eens op een ander complex komt. Bij alle 4 de nu geplande te bezoekende teams ben ik zelf ook nog niet eerder geweest (overigens wel de oude terreinen van Woerden en GHVV).

Inmiddels is ook de staf rond het team verder ingevuld. Mengalvio zal nog zijdelings betrokken zijn en zich iets meer gaan richten op het O23 team waar hij al de trainer van was. Oscar blijft assistent-scheidsrechter, maar zal door werkzaamheden niet meer assisteren op de maandagavond. Die taak wordt vanaf deze week vervuld door Piet van Veen. Piet heeft veel ervaring als (hoofd)trainer en bracht het tweede elftal van Neptunus-Schiebroek sinds 2011 in vijf jaar van bijna degradatie naar de reserve 4e klasse tot de reserve 1e klasse (het één na hoogste niveau voor reserve elftallen), waar het team nog steeds actief is. Piet zal ook bij de thuiswedstrijden aanwezig zijn en zo zijn gedachtes voor verbeteringen met mij (en de groep) te delen. René Haspers zal dit seizoen de taak van teammanager op zich nemen. Voornamelijk de organisatorische zaken rondom het team worden nu door hem geregeld. Het grootste deel van de communicatie naar de andere ouders valt daar ook onder. Ik ben erg blij met deze aanvullingen en de komende weken zullen de samenwerkingen verder worden vorm gegeven.

We zijn het nieuwe seizoen begonnen met dezelfde energie en het zelfde enthousiasme zoals we het vorige zijn geƫindigd. We zijn ook op het veld verder gegaan waar we zijn gebleven en de korte analyse daarvan is: 'we scoren veel, maar krijgen ook (te)veel doelpunten tegen'. De redenen en oorzaken van vooral dat laatste zullen we komende weken verder aan gaan werken. Als we tegelijkertijd net zoveel blijven scoren, dezelfde inzet en veerkracht tonen is er overigens niet zo heel veel aan de hand. Zo bleek ook bij de eerste oefenwedstrijd, het kan echter wel beter en makkelijker.

Voor het eerste duel van het seizoen konden we nog niet beschikken over Wouter en Hidde (vanwege vakantie) en Abe probeerde het nog wel in de warming up maar moest helaas afhaken. Luuk en Dani (JO19-2), die net als Uveys op de maandagen bij ons meetrainen, waren vandaag opgenomen in de wedstrijdselectie.

Het duel met de O17 hoofdklasser VFC begonnen we stormachtig goed. De bezoekers wisten werkelijk niet wat ze overkwam. Het samenspel, de eenvoud van die doelpunten waren uitstekend uitgevoerd. Finne bracht de bal bij het eerste doelpunt van achteruit bij Tim en Willem opende vervolgens al na vijf minuten spelen de score, 1-0! Enkele minuten later kwam Finne zelf goed mee en had heel veel tijd voor een tweede doelpunt maar hij mikte te gehaast helaas naast het doel. Na iets meer dan tien minuten was (centrale verdediger) Finne alweer in de zestienmeter van de tegenstander te vinden. Via Tim en een geweldige assist van Mads kwam hij opnieuw oog in oog met de doelman. In twee pogingen ging de bal er nu wel in, 2-0! Een flitsende start zeg maar en het was nog niet gedaan. Twee minuten later waren het ditmaal Willem en Tijs die een goede aanval wisten op te zetten. De bal kwam goed voor en Dani wist in het lege doel de 3-0 aan te tekenen. Bij de 3-1 maakten we een oude fout en wist VFC vanuit de rebound te scoren. De 4-1 was een heerlijk teamdoelpunt omdat de tegenstander goed werd afgejaagd. Iets waar de eerste trainingen de nadruk op lag. De bezoekers mochten bijna tot de middenlijn komen, maar we namen goed over en handelden zo snel dat de tegenstander volledig uit positie stond. Willem zorgde voor de assist en Mads scoorde zijn eerste doelpunt in dienst van Neptunus-Schiebroek, 4-1!

Dit was ook de ruststand: 4-1! De complimenten vlogen ons om de oren toen we de kleedkamer op zochten en ja, dat was terecht. Alleen misschien dachten we er daarna wel iets te gemakkelijk over. In de tweede helft verliep het score verloop op dezelfde manier, maar dan andersom. Na 25 minuten in de tweede helft stond het 4-4. De moegestreden Luuk, die in de tweede helft nog alles gaf om eruit te halen wat erin zat, gaf een uitstekende pass op Tim, waarna Owen ons weer op voorsprong zette, 5-4. De gelijkmaker viel niet veel hierna (5-5). Het verschil met de eerste helft was dat het nu nog geen tijd was en we de wedstrijd nog goed konden afsluiten. En hoe! Opnieuw stonden Luuk en Tim aan de basis van het volgende doelpunt, maar de afronding van de 6-5 kan nu al genoteerd worden als doelpunt van het jaar. Willem kreeg de bal aangespeeld en bedacht zich geen moment. Hij jaagde de bal snoeihard in de kruising! Slechts 2 minuten kwam hij opnieuw in balbezit en wist andermaal de handen op elkaar te krijgen voor een even zo schitterend doelpunt, waarmee hij zijn hattrick voltooide en de eindstand bepaalde op een 7-5 overwinning! Een prachtig slot van een eerste wedstrijd.

Het was een zware eerste week ondervonden ook de niet genoemden Robbie, Kanyé, Otto, Sietse, Finn en Lars. We mogen echter tevreden terugkijken op de seizoensopening. Volgende week spelen we al de eerste échte wedstrijd. Om 11.30 ontvangen we dan Spijkenisse JO18-1.