Een wedstrijd met twee gezichten...

Twee teams, beide een helft beter dan de tegenstander. Maar een gelijkspel was ons niet gegund.

Voor de tweede wedstrijd gingen we afgelopen zaterdag naar Reeuwijk om te spelen tegen CVC JO18-1. De wedstrijd zou pas om 14.30 uur aanvangen op sportpark De Groene Zoom. Abe en Kanyé waren er weer bij vandaag. Tijs ontbrak (wel aanwezig), hij had toch teveel last van de botsing met het hek vorige week. Uveys ging als oproepkracht extra mee naar deze wedstrijd.

We waren ruim op tijd gearriveerd op het complex van CVC en hadden dus alle tijd om relax aan de voorbereiding te beginnen. Beide teams waren tijdig gereed en wachtend op de scheidsrechter, die precies om 14.30 liet aftrappen. Na een aftastende eerste minuten, werden wij al snel de bovenliggende partij. In het begin bleven de grootste kansen uit, we hadden wat last van de felle, soms onbesuisde tackles van de thuisploeg. Kleine kansjes kwamen, terwijl CVC nauwelijks de middenlijn passeerde. Het duurde tot halverwege de eerste helft dat we een voorsprong namen. Een perfect op maat hoekschop van Owen werd door Willem keurig ingekopt, 0-1! De verdiende voorsprong was een feit.

De thuisploeg werd steeds iets gefrustreerder, de scheidsrechter nam soms warrige beslissingen. Overigens aan beide kanten, zo werd CVC tot twee keer toe een mogelijke kansrijke voordeel situatie door de neus geboord. Ondertussen kregen we grote kansen met een kopbal van Owen, die zijn inzet net over getikt zag worden en Hidde zijn inzet werd op het laatste moment van de lijn gehaald. Het duurde tot vlak voor rust tot we toch dat tweede doelpunt konden maken. Abe gooide de bal in aan de van de andere zijde overgekomen Uveys. Het was druk daar in de zestienmeter, maar Uveys bracht de bal wat gelukkig bij Owen. Met één aanname kwam hij los uit de drukte en schoot hij schitterend binnen, 0-2!

In de rust was er geen vuiltje aan de lucht en dat was meteen ook het gevaar. We waarschuwden er nog wel voor. Enerzijds gedwongen en anderzijds vanwege zoveel mogelijk gelijke speelminuten werden er wissels in de rust gedaan. Wat is de balans tussen wisselen voor speelminuten en wisselen voor de winst, dat lijntje is heel dun. En dat pakt niet altijd even goed uit.

Na een paar minuten spelen in de tweede helft kreeg Kanyé dé kans om de wedstrijd te beslissen, maar de kop-inzet was niet krachtig genoeg om de Reeuwijkse doelman te verrassen. De coach van de thuisploeg had in de rust bedacht dat er iets moest gebeuren. Dat gebeurde aan de kant met meer en veel druk zetten, maar aan de andere kant door een O19-1 speler (fact-check) van het terras te plukken en als rechtsbuiten op te stellen. Helaas laten de KNVB regels dit toe. Je mag elke (!!) wedstrijd 3 andere dispensatie spelers opstellen. Na een kwartier spelen kwam deze 'dispensatie' speler gevaarlijk door en scoorde de aansluitingstreffer, 2-1. Het thuispubliek, dat zich hiervoor al vaak had laten horen (teamgenoten van de 'dispensatie' speler), ging zich steeds meer laten horen en dat zorgde voor een extra boost bij CVC. Slechts twee minuten na de aansluitingstreffer stonden we op meerdere plekken niet goed en ging de gelijkmaker tegen de touwen, 2-2.

Nu waren wij het die niet veel over de middenlijn kwamen, maar onze counters waren wel gevaarlijker dan die van CVC in de eerste helft. Tot scoren kwamen we echter niet. Ondertussen keerde Robbie vele gevaarlijke aanvallen van CVC en voorkwam erger. We bleven overeind en leken tegen het einde van de wedstrijd eindelijk weer wat meer te gaan voetballen, nadat we in het eerste half uur van de tweede helft nauwelijks onder de druk uitkwamen. We speelden om te winnen en schoven Finne naar voren, terwijl Finn de verdediging completeerde. De thuisploeg had alles gegeven en had het ene na het andere kramp geval, terwijl er twee Reeuwijkers op de grond lagen waren wij zelf niet effectief genoeg. De klok tikte door en berustte ons erin dat een gelijkspel de krachtsverhoudingen over de hele wedstrijd wel goed zou weergeven, de 'dispensatie' speler dacht daar echter anders over. Hij werd nog één keer weggestuurd en scoorde het winnende doelpunt, zo bleek later (3-2). De scheidsrechter liet nog maar liefst 7 minuten doorspelen. De grootste kans kwam nog uit een vrije trap van Kanyé, maar meer dan een hoekschop kwam er niet uit.

De nederlaag viel best even zwaar na zo'n goede eerste helft. En natuurlijk in het achterhoofd dat als deze nummer '14' niet had meegedaan het er ook anders had uitgezien. Echter moeten we ook zeker naar ons zelf kijken. We hadden beter voorbereid moeten zijn op het druk zetten van de tegenstander en we hadden er nog veel meer energie in kunnen steken. Twee puntjes van verbetering, waar er natuurlijk nog wat dingetjes te benoemen zijn. Dat is voor later. We zullen leren van deze nederlaag, dat is zeker. En soms hè, dan is het ook goed om een keer te verliezen.

Komende week één training om enkele aandachtspunten aan te stippen, na een teamuitje op maandag. Laten we vooral de goede sfeer behouden! Volgende week gaan we op pupillen tijden verzamelen voor de uitwedstrijd bij SC Woerden. We trappen in de provincie Utrecht al om 10.15 uur af.