Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is...

om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen.

Sinds de uitwedstrijd bij Cabauw (5-2 winst) op 13 november verloren we geen enkele wedstrijd meer en - op een gelijkspel in een oefenwedstrijd na - werd ook nog eens alles gewonnen. Vier maanden later kwam de laagvlieger naar de Hazelaarweg. Na steeds beter gespeelde wedstrijden, was de verwachting erg hoog, maar we weten ook dat we het juist tegen dit soort teams soms moeilijk hebben. Na een ziekte golf kwam het uitvallen van de wedstrijd vorige week tegen Vitesse Delft niet helemaal slecht uit en keerde iedereen deze week weer terug op het veld. Ook Uveys trainde weer voor het eerst weer mee en kon ook tegen Cabauw weer minuten maken. Hidde en Abe ontbraken om andere redenen. Een heerlijk lente zonnetje scheen over het complex toen we rond 11.30 uur op het hoofdveld mochten aftrappen onder leiding van scheidsrechter Ruben van Diest.

Vanaf de aftrap zochten we meteen de aanval en al na 4 minuten spelen was het raak. Mads legde de bal klaar voor Owen, die met een welgemikte trap in de verre hoek voor de voorsprong zorgde, 1-0. Ons schoot de wedstrijd tegen Spijkenisse in het hoofd toen we al na twintig minuten met 5-0 voor stonden. En ondanks de kansen van o.a. Lars en Mads bleven de doelpunten nu uit. Het ging té makkelijk, alleen in de laatste fase lukte het niet. De tegenstander werkte hard, stond compact en wij gingen daar teveel in mee. Maakten het veld te klein en de passing was niet helemaal zoals we dat de laatste wedstrijden zagen. Cabauw kon er eigenlijk niets tegenover zetten. Ze kwamen zelden op onze helft. Naarmate de eerste helft vorderde werd de concentratie steeds minder en bleven de grotere kansen uit. De beste mogelijkheid was een vrije trap van Tim, die door de doelman knap gepakt werd.

Halverwege was er best wel wat te zeggen, maar de belangrijkste boodschap was: 'we doen onszelf te kort met deze stand'.

Doordat Cabauw in de tweede helft er iets vaker probeerde uit te komen en wij de uitvoering beter deden kwamen er meer en meer grote kansen. Een schot van Tim, kopbal van Willem en een rakelings naast van Owen. Lang bleef het 1-0 en dan is het oppassen voor dat ene momentje aan de andere kant. Deze tegenstander was echter werkelijk onmachtig. Een schot door het midden en een vrij ongevaarlijke 1-op-1 was het enige dat Robbie vanmiddag te doen had. Het grootste gevaar creĆ«erden we uit een reeks hoekschoppen. Een kopbal van Mads werd door de doelman overgetikt en een schot van Willem plukte hij uit de lucht. We claimden een handsbal ten gunste van een strafschop en beelden bewijzen ons gelijk, maar de scheidsrechter kon het in de kluwen van spelers niet waarnemen en liet doorspelen (helaas geen VAR momenten bij ons).

Na 78 minuten spelen is het Mads die de bal aangespeeld krijgt en deze hoog in de zestienmeter brengt. Willem kan er net niet bij en mist uiteindelijk gelukkig, de bal, waardoor Lars daarachter eindelijk voor de verlossende tweede treffer kon zorgen (2-0). Hierna was het verzet van Cabauw gebroken. Een paar minuten later komt de aanval over rechts en krijgt Willem de ruimte voor het schot. Zijn inzet wordt door de doelman met moeite gekeerd, maar de alert reagerende Owen schiet de bal alsnog binnen (3-0). Het venijn zat 'm in de staart, want weer een drietal minuten later weet de op '10' spelende Willem een belangrijke schakel te zijn in een één-tweetje met Owen, waarna de topscorer de vierde treffer tegen de touwen schiet (4-0). In de laatste minuten zetten we de grootste overwinning van het seizoen op het scorebord als het opnieuw Willem is met de assist. Hij geeft de bal bij Tijs in de loop mee, die alle ruimte krijgt en eenvoudig kan afronden (5-0).

In de kleedkamer voelt het na afloop wat raar. Het was een betere uitslag dan eerder in Lopik, maar toch voelde dat niet helemaal zo. We keken naar de andere uitslagen, blikten vooruit op de komende periode en omdat deejay Hidde ontbrak duurde het even voordat iemand zijn taak overnam. De muziek ging uiteraard aan en nu kan de focus op maandag, als Vitesse Delft dan toch eindelijk naar de Hazelaarweg komt. De nederlaag in Delft zijn we niet vergeten. Op naar - sportieve - revanche... aftrap is om 19.30 uur.