Concurrent volledig overklast

In een hele goede wedstrijd hebben we er geen enkele twijfel over laten bestaan welk team het beste is in deze competitie. Net als vorige week gebeurde dat met klinkende cijfers!

Donderdagmiddag om 17:05 gaat de telefoon. De trainer van CVC Reeuwijk belt. Niet om alvast succes te wensen, maar met weer het verzoek om te verplaatsen. Blessures, een gebroken neus en nog meer excuses. Een smeekbede, omdat er alleen spelers uit lagere teams geleend kunnen worden. Twee weken geleden mailden ze ook al, toen accepteerden we het. Nu niet. Een eenzijdig gesprek. Ja, natuurlijk willen wij ook een gelijkwaardige wedstrijd spelen. Maar wanneer dan? In de vakantie? Tijdens de examens? Doordeweeks was vorige keer niet bespreekbaar, nu ineens wel? Ja, omdat er dan spelers van O19 geleend kunnen worden (die overigens niet - meer - speelgerechtigd zijn). Daar trappen we niet meer in. Het 'gesprek' duurde exact 6 minuten. Stoïcijns. Tot zaterdag!

Uiteindelijk leenden ze helemaal geen spelers. Ze hadden er weliswaar 13, maar het viel dus allemaal wel mee met die afwezigen. Het ging er dus echt alleen maar om zodat die 'betere' spelers uit O19 geleend konden worden. Wij hadden een unicum. Voor de tweede keer dit seizoen waren we er allemaal en voor de eerste keer konden alle aanwezige spelers ook daadwerkelijk spelen. Het was een belangrijke wedstrijd vandaag. Door onze nederlaag bij Ter Leede was CVC Reeuwijk ons tot op 2 verliespunten genaderd. Een heerlijk voorjaarszonnetje scheen toen we de - in grote getale aanwezige - supporters aan zagen komen en we ruim op tijd aan de warming-up begonnen op het verder stille complex, dat er 's morgens door het inhaalweekend vanwege Pasen, heerlijk sereen bij lag.

Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

Om iets na 12.30 trapten we af voor dé topper van deze competitie. Na twee eerdere ontmoetingen (3-2 nederlaag in de beker en 2-4 winst voor de competitie) wisten we al heel veel van de tegenstander. We hoefden dus ook niets aan te passen aan ons strijdplan dat al het hele seizoen duidelijk is en nog steeds wekelijks beter wordt uitgevoerd. Hiermee zouden we het kunnen doen. Het was een gespannen openingsfase. Een aftastend begin. Aan beide kanten zagen we aanvallers in de zestienmeter komen, maar de bal viel niet goed om echt gevaarlijk te worden. Na 18 minuten spelen was het Abe die aan de rechterkant vrij kwam in het strafschopgebied. De harde welgemikte trap werd door de grote doelman ternauwernood tegengehouden. We werden sterker en kregen steeds meer en meer een veldoverwicht. Kregen daar de ruimte voor en ondanks een bijna slippertje achterin, waren het toch vooral de bezoekers die slordig waren en geen controle kregen over balbezit. Na iets meer dan een half uur spelen maakten we het de defensie moeilijk en veroverden we de bal. Abe kwam op rechtsbuiten vrij en gaf de voorzet afgemeten op de goed inlopende Willem. Hij was zijn directe tegenstander te snel af en tikte de bal achter de te laat komende doelman: 1-0! Een vreugde explosie volgde en als team het doelpunt gevierd.

Een paar minuten later komen we sterk door en is Owen lastig voor de tegenstander. De bal caramboleert van de doelman tegen een hand. Strafschop. Makkelijk gegeven dat wel. Owen neemt plaats achter de bal. De laatste die mis ging was - dacht ik - tegen Charlois thuis, in november. Nu ook, matig ingeschoten. De doelman keert met de benen. Stand blijft 1-0. In de tegenaanval is CVC Reeuwijk gevaarlijk en volgt er een vrije trap op randje zestien. Even later opnieuw als Finne met een sliding gevaarlijk inkomt en geel krijgt. Even hiervoor was een Reeuwijker voor praten ook al met geel weggestuurd. De vrije trappen leveren geen groot gevaar. In de eerste minuut van de extra tijd krijgt Tijs de bal op het middenveld in de voeten. Via Wouter bouwen we op vanaf de rechterkant, eenvoudig en met simpel samenspel wordt met Mads de ruimte gevonden. De middenvelder legt de bal vervolgens op geniale wijze achter de defensie. Owen komt in de bal en een verdediger is te laat met zijn sliding. De spits is trefzeker en doet de strafschop vergeten: 2-0! Het is zijn 30ste competitie-treffer dit seizoen.

Op slag van rust komt Tijs in schietpositie. Zijn inzet raakt de paal. Hierna is het meteen tijd om even uit te blazen. Halverwege de conclusie: Een 'prima' eerste helft. We laten goed voetbal zien en geven alleen maar een paar kleine aandachtspuntjes. We trekken ook de conclusie dat Finn helaas niet meer kan spelen. Zijn enkel werd in de eerste helft toch te hard geraakt om nog verder te kunnen spelen. Als de tweede helft in gang gebracht wordt en Finn en Willem achter het doel van ons langs lopen en ik aan de andere kant. Veroveren we snel de bal. En denkt Tim geen seconde na om de bal meteen diep te geven op de 1-op-1 staande Owen. Goed gezien! De bal stuitert een keer, de doelman is te laat en met een geweldige lob weet Owen ons na een paar luttele seconden op een 3-0 voorsprong te zetten! Mochten de bezoekers nog plannen hadden voor de tweede helft dan konden die nu meteen de prullenbak in. Een geweldige start van de tweede helft.

In het vervolg proberen we via Uveys op links en Lars op rechts gevaarlijk te worden. Met veel snelheid weet Lars een paar keer door te komen en lukt het de tegenstander alleen om hem hardhandig af te stoppen. Geblesseerd moet hij later dan ook het strijdveld weer verlaten. We geven nog steeds nauwelijks kansen weg en dat mogen we zeker toeschrijven aan goed en geconcentreerd verdedigen. Onder leiding van captain Sietse was het weer genieten en bleven de backs Otto, Hidde en Wouter afwisselend heel de wedstrijd 'gewoon erg goed'. Als het een paar keer wel gebeurd dat een aanvaller van CVC Reeuwijk wat gevaarlijker door komt is Robbie er op tijd bij om echt gevaar te voorkomen. Eén keer ontsnapt een Reeuwijker aan ieders aandacht, maar weet de geheel vrijstaande speler de bal hoog over het doel te jagen.

Nadat we met Owen nog een keer gevaarlijk werd met een vrije trap en Tim die nog iets moois in gedachten had creëerden we nog een aantal kansen. Owen moest ongeveer een kwartier voor tijd de wedstrijd staken met kramp, de topscorer werd van het veld gedragen. Het harde werken eiste zijn tol en nu waren al die wissels dus wel erg fijn. We krijgen even later een hoekschop en de bal valt perfect voor de inlopende Sietse. Alweer wat dichterbij, maar de bal spat uiteen op de lat. In de laatste minuut van de officiële speeltijd komen we na een slordigheidje toch weer in balbezit en wordt Tim, die nu in de spits speelde, aangespeeld. Hij ziet de meegekomen Finne vertrekken en geeft de bal precies in de loop mee. Finne zorgt met een heerlijke schuiver voor de vierde treffer van de middag: 4-0! Later staan we even allemaal te diep en hierdoor moet de goed spelende Mads zijn tegenstander vasthouden om een gevaarlijke aanval te voorkomen. Een gele kaart blijft gelukkig uit én het was nog wel heel erg ver.
Afbeelding invoegen

In de blessuretijd komt Reeuwijk nog één keer gevaarlijk door, maar weet Robbie - gestrekt en al - het afstandsschot onschadelijk te maken. De hoekschop daarna gaat via via achter en weten we ook deze topper zonder tegendoelpunten af te sluiten. Een moegestreden, maar onwijs hard werkend team zorgde vanmiddag voor een uitstekende teamprestatie. Een klinkende 4-0 overwinning tegen de directe concurrent! Omdat we compleet waren maakten we nog even een (overwinnaars) teamfoto en bedankten de spelers het aanwezige publiek. Finn en Tim vertrokken direct naar de Sparta-bus (voor de uitwedstrijd bij Fortuna - ze hadden ze beter kunnen laten invallen daar) en de overige spelers vierden een klein feestje - met felicitaties vooraf -  in de kleedkamer. In het zonnetje werd nog even gekeken naar de 1e helft van O19, alwaar Robbie in de tweede helft werd ingezet vanwege hun geblesseerd geraakte doelman. Helaas verloor O19 hun topper tegen de koploper, als zijnde nummer 2.

Hoe verder? We spelen nog 3 wedstrijden, daarvan moeten we er - zoals het nu naar uitziet - 2 winnen. Echter speelt CVC Reeuwijk volgende week de lastige uitwedstrijd bij Ter Leede. Mochten de Reeuwijkers daar in de ochtend punten verspelen kunnen we in de middag, als we zelf om 12.30 aftrappen tegen Nootdorp al kampioen worden (bij winst natuurlijk). Daarna spelen we op 14 mei uit bij Lugdunum (10.30) en 21 mei thuis tegen Woerden (10.30).