Voetbalbeleving!

Midweekse oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Barendrecht JO19-2 geeft energie voor meer. In de wedstrijd lieten we zien als team goed te kunnen voetballen en sterker te zijn dan een paar individuen, die echter in de slotfase toch nog pijn deden.

De start van de wedstrijd begon met de mededeling van de trainer van Barendrecht dat ze invallers uit de JO19-1 mee hadden genomen, spelers die niet vaak spelen. Maar die spelen in de 1e divisie… die boodschap bereikte ons team pas na afloop. Waar wij een relaxte warming-up deden was het de bezoekende partij die al een kwartier bezig was voordat wij gingen starten. Om 20.00 uur begonnen we aan de oefenwedstrijd, gewoon om weer eens te kijken hoe we ervoor staan en hoe we ons als team in het veld kunnen presenteren tegen een beter geachte ploeg.

Het team uit de hoofdklasse (1 ruime overwinning en een gelijkspel) had in de eerste helft echt helemaal niets te vertellen aan de Hazelaarweg. Wij speelden denk ik de beste helft van de afgelopen 3 jaar (tot nu). Er zat energie, plezier en voetbalbeleving in elke actie. Er werd gespeeld als team met goed samenspel én communicatie! In de openingsfase kreeg Owen de bal voor het doel, alwaar de vrijgelaten Uveys de bal net op verkeerde hoogte kreeg om meteen voor een voorsprong te zorgen. Het was niet zo dat Barendrecht helemaal geen kansen kreeg, even na dé kans voor ons was het een Barendrechter die de bal hard tegen de onderkant van de lat schoot. We kwamen met de schrik vrij. Als we na een kwartier spelen een vrije trap mogen nemen gaat Mads achter de bal staan. Hij brengt de bal voor en bereikt Owen net achter de verdediging van Barendrecht, de spits is trefzeker en zet ons op een snelle 1-0 voorsprong. Het vlagsignaal voor de daarachter mogelijk buitenspel staande Sietse werd afgewimpeld door de scheidsrechter.

Ook hierna bleven we goed spelen en bracht Robbie tot tweemaal toe redding op een kans van de bezoekers. Nog binnen het half uur kwamen we weer tot scoren. Uveys was aan de linkerkant van het veld en zo’n 8 á 9 meter buiten de zestienmeter in balbezit gekomen en wilde de bal voor het doel geven. Hij raakte de bal echter anders dan gepland en baalde er al van totdat de bal gevaarlijk richting het doel van Barendrecht ging. De doelman schatte de verdwaalde bal echter volledig verkeerd in en zag hem zo over hem heen in het doel belanden. Een mislukte voorzet werd zo gepromoveerd tot schitterend doelpunt, 2-0! De tegenstander trapte af en wij kwamen heel snel weer in balbezit. In een snelle combinatie kwamen we goed door in de zestienmeter en was het Uveys die de bal voor wist te geven op Tim. De aanvallende middenvelder timede uitstekend op de voorzet en scoorde ons derde doelpunt. Binnen een half uur een ongekende weelde: 3-0!

In het laatste kwartier van de eerste helft bleven we de betere partij en konden we met enkele invallers nog steeds dezelfde energie blijven brengen. Tot doelpunten kwamen we niet meer. Bij het halen van de limonade in de bestuurskamer hoorde ik de coach van Barendrecht in kleedkamer 1 slaan met deuren, die was duidelijk niet tevreden. Anders was dat bij ons waar nog net niet het binnenhalen van de ‘ Zilvervloot’ werd gevierd. De jubel stemming werd wel even onderbroken, want we wisten nog heel goed hoe de tweede helft van de laatste 3 wedstrijden hiervoor gingen.

De tweede startte, maar toch niet zoals we hadden gehoopt. De bezoekers kregen een vrije trap en toen de bal voorkwam waren het de lopende mensen van Barendrecht die vrijkwamen en zo voor een snelle 3-1 tussenstand wisten te zorgen. En toch kwamen we weer terug in de wedstrijd. Het leek een incident te zijn. We combineerden nog steeds goed en wisten tot aanvallen te komen. Na een klein kwartier was het Maas die de bal bij Owen bracht. De spits scoorde na een individuele actie, maar werd onterecht afgevlagd- en gefloten voor buitenspel. We wisselden weer een paar keer, want zoals vooraf afgesproken – zonder blessures of andere problemen – zou iedereen vandaag sowieso evenveel spelen. Als we na een half uur weer een paar kleine kansjes kregen er nog steeds goed verdedigend werk wordt verricht, hebben we echt het gevoel dat er vandaag een overwinning in zit tegen deze hoofdklasser. Wel mochten we de mogelijkheden wat beter uitspelen. Finn kwam een stap te kort om een echt gevaarlijke poging te doen. Ook werd er weer onterecht afgefloten voor buitenspel, ditmaal zelfs zonder vlagsignaal, Tim zag een potentiële mogelijkheid zo snel gestopt.

Verdedigend werd er hard gewerkt en soms uit kansloze positie teruggekomen. De linksbuiten, vermoedelijk die O19-1 speler maakte het ons behoorlijk lastig. Eerst was het Wouter die met een sliding op de bal uit verslagen positie geweldig verdedigde. Mads was degene die een verzoek bij de seizoensafsluiting –eind vorig jaar– goed had onthouden en juichte voor deze actie. Even later was de linksbuiten echt helemaal doorgebroken en ging alleen op de bal af die de zestienmeter dreigde te bereiken, maar daar kwam Lars met een sprint, zelden vertoond op voetbalvelden. Hij onderschepte de bal en smoorde een nieuwe aanval van de bezoekers. Ditmaal stond de hele reserve bank te juichen. Een vrije trap van de bezoekers werd door Robbie gekeerd in de korte hoek. We kwamen er door en stonden goed, kregen nog mogelijkheden. Hidde kwam een voetlengte te kort om de bal goed te raken.

De veertigste minuut brak aan en Mads kreeg veel vrijheid op het middenveld. Een middenvelder verdedigde goed, maar kreeg voor deze sliding een toch eigenlijk onterechte rode kaart. Hierna waren we het kwijt, die laatste vijf minuten tegen een man minder. Eerder besproken fouten uit andere wedstrijden werden ons fataal tegen enkele individuen. De eindstand van 3-3 was er eentje die met veel teleurstelling werd ontvangen, terecht ook. Toch mogen we trots zijn op de prestatie van deze avond. Er werd goed gespeeld, op hoog tempo en als team! Twee foutjes, zoals na afloop in de derde helft, vanwege de verjaardag van teamcaptain Sietse, nog eens hoofdschuddend werd na beschouwd. En die derde helft, ja die was geslaagd.

Goed voor de teambuilding ook! Als we op deze manier – komende zaterdag – tegen SVS kunnen spelen, met dezelfde energie… Het is immers de voorlopige kraker van deze bekercompetitie. Aftrap is om 12.30 uur op eigen veld. Maandag doen we een teambuildingsactiviteit, want het is nog niet leuk genoeg, zeg maar. Keep the good spirit up high!

De start van de wedstrijd begon met de mededeling van de trainer van Barendrecht dat ze invallers uit de JO19-1 meehadden genomen, spelers die niet vaak spelen. Maar die spelen in de 1e divisie… die boodschap bereikte ons team pas na afloop. Waar wij een relaxte warming-up deden was het de bezoekende partij die al een kwartier bezig was voordat wij gingen starten. Om 20.00 uur begonnen we aan de oefenwedstrijd, gewoon om weer eens te kijken hoe we ervoor staan en hoe we ons als team in het veld kunnen presenteren tegen een beter geachte ploeg.

De tweede startte, maar toch niet zoals we hadden gehoopt. De bezoekers kregen een vrije trap en toen de bal voorkwam waren het de lopende mensen van Barendrecht die vrijkwamen en zo voor een snelle 3-1 tussenstand wisten te zorgen. En toch kwamen we weer terug in de wedstrijd. Het leek een incident te zijn. We combineerden nog steeds goed en wisten tot aanvallen te komen. Na een klein kwartier was het Maas die de bal bij Owen bracht. De spits scoorde na een individuele actie, maar werd onterecht afgevlagd- en gefloten voor buitenspel. We wisselden weer een paar keer, want zoals vooraf afgesproken – zonder blessures of andere problemen – zou iedereen vandaag sowieso evenveel spelen. Als we na een half uur weer een paar kleine kansjes kregen er nog steeds goed verdedigend werk wordt verricht, hebben we echt het gevoel dat er vandaag een overwinning in zit tegen deze hoofdklasser. Wel mochten we de mogelijkheden wat beter uitspelen. Finn kwam een stap te kort om een echt gevaarlijke poging te doen. Ook werd er weer onterecht afgefloten voor buitenspel, ditmaal zelfs zonder vlagsignaal, Tim zag een potentiele mogelijkheid zo snel gestopt.

Goed voor de teambuilding ook! Als we op deze manier – komende zaterdag – tegen SVS kunnen spelen, met dezelfde energie… Het is immers de voorlopige kraker van deze bekercompetitie. Aftrap is om 12.30 uur op eigen veld. Maandagavond doen we een teambuildingsactiviteit, want het is nog niet leuk genoeg, zeg maar. Keep the good spirit up high!