Effectief JO19 overklast SVS

De mede-koploper van het moment, het Capelse SVS, werd in de tweede helft volledig overrompeld door een sterk spelende thuisploeg.

Ja het was alweer een thuiswedstrijd voor Neptunus-Schiebroek, dat ondanks een paar laatkomers, zin had in de wedstrijd tegen SVS. De gasten uit Capelle aan den IJssel hadden net als wij de eerste twee wedstrijden gewonnen, zij deden dat uit bij VVOR (1-2) en thuis tegen Alexandria'66 (8-0). Duidelijke cijfers. Tijdens de warming-up begon het te regenen en na het eerste verzoek van mij om te gaan schuilen in de dug-out werd daar gehoor aan gegeven toen het echt begon door te regenen. Het leverde een mooi plaatje op. We speelden vandaag in rode reserve shirts, net als de groene met korte mouwen, maar veel meer voetbalshirt en iets minder luchtig dan de groene, die bij warme temperaturen wel goed geschikt zijn. Het leverde een geweldige middag op aan de Hazelaarweg, rood is niet voor niets de kleur van energie, kracht, vastberadenheid en passie.

Afbeelding invoegen

Als iets na 12.30 uur de wedstrijd in gang gezet wordt door scheidsrechter Joram Simons proberen we met een snelle combinatie voor het doel van de tegenstander te komen, de opzet faalt. Aan de andere kant weet een speler van SVS aan onze aandacht te ontsnappen, maar een redding van Robbie voorkomt een snelle achterstand. In de openingsfase zien we twee teams die aanvallend willen voetballen en golft het spel lekker heen en weer. We krijgen via Willem, Owen en Tim kleine kansjes om de score te openen. Het grootste gevaar is echter weer aan de andere kant. SVS weet de bal scherp voor te krijgen in het vijfmetergebied, waar de diepste aanvaller onder druk een levensgrote kans krijgt. Hij had echter geen rekening gehouden met onze doelman. Robbie pakte de inzet van dichtbij! We hadden toen pas een kleine 8 minuten gespeeld. Een energieke wedstrijd zou het worden, maar met voldoende wissels zagen we dat met het volste vertrouwen tegemoet.

De tien minuten die hierna volgden leverde geen grote kansen op aan beide kanten, maar het duel bleef gelijk opgaan. Ook werd duidelijk dat het een felle wedstrijd zou worden en zo volgden er in de openingsfase al een paar vrije trappen. Het zal ongeveer de zeventiende minuut geweest zijn toen wij er eentje kregen, net over de middenlijn. Finn, die bij afwezigheid van Finne centraal achterin begon, nam die vrije trap. De bal kwam de zestienmeter niet in en een verdediger van SVS was de enige die moeite deed, maar hij kreeg de bal niet weg. Mads bracht de bal met hoofd terug in en via Willem kwam de bal bij Owen, waarbij iedereen - inclusief hijzelf - dacht aan buitenspel. De vlag bleef naar beneden en Owen probeerde zich tussen 4 รก 5 vijf verdedigers een weg te banen, maar dat lukte niet. Een verdediger van SVS probeerde de bal weg te schieten, maar omdat Willem instapte caramboleerde de bal tussen een wirwar aan spelers. De bal stuiterde op en de vallende bal werd door Owen als snelste effectief benaderd. Hij legde de bal daarmee panklaar voor Tim. Met een geplaatst schot zorgde hij voor de openingstreffer in de verre hoek, 1-0!

We kregen steeds meer de overhand en groeiden in de wedstrijd. Een paar minuten na de openingstreffer startte een nieuwe aanval bij Willem. Hij bracht de bal bij Owen en met een geweldige individuele actie speelde hij zichzelf vrij om de bal voor te geven op Tim. Tim verschalkte de doelman en zorgde voor zowel zijn als ons tweede doelpunt: 2-0! Het felle duel eist vervolgens zijn eerste (tijdelijke) slachtoffer. Mads laat zich vervangen. Nadat we afgelopen woensdag Lars succesvol zagen debuteren centraal achterin, werd dat nu weer uitgevoerd. Finn ging naar het middenveld om Mads te vervangen. Maas nam de positie van Hidde in. Na een klein half uur spelen kwam de rechtsbuiten van SVS in balbezit. Met een beetje ruimte slingerde hij de bal voor en was de diepste aanvaller ditmaal wel trefzeker. Het vlagsignaal duidelijk en terecht van Oscar, maar genegeerd... 2-1. Tot aan de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht en werd het geheel vooral ontsierd door enkele overtredingen. Wij gingen echter met een voorsprong de rust in.

Halverwege werden er een paar punten uitgepikt om beter te doen. De krappe voorsprong, zou dat genoeg zijn? Dat vroegen ook enkele supporters zich af, gezien de recente wedstrijden waarin we de tweede helft te vaak doelpunten tegen kregen en het vaak (onnodig) moeilijk hadden. Dit keer zou een volwassen spelend Neptunus-Schiebroek echter uit een volledig 'ander vaatje tappen'. Mink maakte halverwege zijn rentree-debuut na een jaartje Zestienhoven en nam de plaats in van Uveys. Het eerste, pak 'm beet, kwartier ging nog redelijk gelijk op, maar na ongeveer zeven minuten in het tweede deel was het Owen die de bal afpikte van een verdediger, die rustig dacht te kunnen opbouwen. Hij veroverde de bal en kwam met een paar stappen meteen oog in oog met de doelman om vervolgens feilloos in te schieten: 3-1! Met een assist van achteruit van Finn werden we opnieuw gevaarlijk. Tim kwam eerder bij de hoge bal dan een verdediger en de onnodig ver uitgekomen doelman. Met een goede aanname draaide hij snel en wist vervolgens zijn hattrick te completeren van buiten de zestienmeter in het open gelaten doel: 4-1! Sietse moest zich vervolgens met pijn in de rug laten vervangen. Mads kwam terug en Finn nam de plek centraal achterin weer over. Hidde nam de positie in van Willem en laatkomer Daan kwam erin voor Otto.

Met nog wat minder dan een half uur te gaan waren we nu echt los. Tijs mocht een hoekschop nemen. De bal maakte op kleine afstand van het doel weer diverse omwentelingen tussen Tim en twee verdedigers. Totdat de bal voor de voeten van Daan viel. Snel wist hij de bal nog goed te leggen om de bal daarna hard tegen de touwen te schieten: 5-1! Het doelpuntenfestijn was nog niet voorbij. Nog binnen een half uur (van de tweede helft) gaf Maas een pass op zichzelf en met een lange run over de linkerflank, zorgde Hidde voor de afleiding en hinder bij de tegenstander. Maas bracht de bal voor en zag de bal via een verdediger bij Uveys belanden, die net de plek van Tim had overgenomen. Uveys nam de bal aan met rechts en schoot deze met links tegen de touwen, 6-1!

In de laatste vijftien minuten kwam SVS er er al helemaal niet meer aan te pas, met een beetje meer focus én geluk had de score nog vele malen hoger kunnen worden. Het regelrechte gevolg van twee teams die aanvallend willen spelen, maar waarvan er eentje geen backup plan heeft en 'vergeet' dat er ook moet worden verdedigd. Terwijl dat toch eigenlijk de basistaak is, tenminste zo zie ik dat. "Been there, done that", dacht ik langs de zijlijn. Meelij had ik wel even, totdat de frustraties van de coach en grensrechter van SVS zich richtten op de dingen die niet in hun macht liggen, zoals de scheidsrechter of onze grensrechter. Ja, we hadden de scheidsrechter bij uitwedstrijden wel eens tegen, maar nergens anders heeft de thuisploeg het zo lastig met de eigen scheidsrechters als bij onze club. En alleen maar goed denk ik dan, al kon ik het halverwege ook niet laten om even te laten merken het niet eens te zijn met de beslissing bij de aansluitingstreffer. Dat ging alleen meer over het moment van het beslissen. Als het doelpunt gevallen is, dan kan je dan even naar de grensrechter om elkaars zienswijze te vertellen en niet een paar minuten later of halverwege als het doelpunt al gegeven is, zoals nu gebeurde. Ben je het dan niet eens, beslist de scheidsrechter.

Afijn, we waren de betere ploeg vanmiddag en de kansen die Mads, Hidde, Mink en eerder al Willem kregen hadden best wel tot (meer) doelpunten mogen leiden, al is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De omhaal van Mads zag er geweldig uit, maar miste de juiste richting. In de absolute slotfase als Tim er terug ingekomen is voor Owen mag de invaller een hoekschop nemen. Hidde is het die de bal bij de eerste paal binnen knikt: 7-1! In de extra tijd wordt Tijs geen strobreed in de weggelegd door de bezoekers en mag hij met een slimme loopactie na een pass van Daan alleen door. In een volle sprint, eventjes inhouden en koelbloedig afronden. Genieten én, 8-1!

Wat een heerlijke middag aan de Hazelaarweg ondanks de regen, waarbij we zeker niet het verdedigende werk mogen vergeten. We gaven geen kans meer weg, waar vorig seizoen Sietse en Finne bijna het hele seizoen samen achterin stonden, waren dat nu lange tijd Finn en Lars. Wat een weelde voor een trainer... Helemaal doorweekt keerden we terug in de kleedkamer. Waar er normaal de nodige reuring is na een dergelijke overwinning was iedereen nu op de banken gaan zitten tot ik binnenkwam en door de speaker klonk: 'Wilko, dit is je verjaardag, je verjaardag gaat zomaar niet voorbij'. De dinsdag ervoor mocht ik alweer een jaartje ouder worden en de spelersgroep had daar op de wedstrijddag aan gedacht. Een zeer gewaardeerd gebaar- onverwachts maar daardoor extra leuk, wel sprakeloos... ;)

Maandagavond was het weer tijd voor het jaarlijkse teamuitje. Het seizoen goed beginnen zeg maar, op het veld deden we dat al met een ongeslagen status na 3 wedstrijden en een geweldige oefenwedstrijd tegen Barendrecht. De verantwoording om dat voor elkaar te krijgen voor het eerst ook meer bij de spelers. Enkele konden de hints (deels) ontcijferen van wat we zouden gaan doen. Na ontvangst in Café van Zanten, terwijl iedereen aanwezig was, aan de Meent gingen we naar Leuvehaven om daar per watertaxi naar Feijenoord te gaan. In het Hollywood City Center werd er gegeten en vervolgens X-Cube gespeeld. In 3 groepen van 6 werd men 'opgesloten' in een digitale escaperoom voor een spy-training. Aangezien niet ieder team zijn mailadres goed invulde zullen we nooit weten wie de winnaar was, maar gelachen hebben we wel! Na het dessert was het tijd om weer per watertaxi terug te gaan. Een ieder koos hierna zijn eigen weg en hadden we er weer een geslaagd uitje opzitten.

Komende zaterdag gaan we sinds hele lange tijd weer een uitwedstrijd spelen. Het is bijna 6 maanden geleden dat we uit speelden bij Nieuwerkerk, maar zaterdag spelen we weer eens op vreemde bodem. VVOR is onze tegenstander op De Venhoeve op het voor sommige vermakelijke tijdstip van 16.45 uur.

Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen sorry Mads ;)