Kampioenen!! Het onmogelijke werd mogelijk, titel voor Zaterdag 4 (deel 2)

Al drie keer had hét Schiebroekse vriendenteam de titel uit het hoofd gezet, maar omdat concurrent Berkel in twee inhaalwedstrijden slecht 1 punt pakte werd het onmogelijke mogelijk in de laatste competitiewedstrijd.

Het was alweer 4 weken geleden dat er voor het laatst een wedstrijd werd gespeeld. In Ouderkerk aan den IJssel werd bij Spirit met 2-2 gelijk gespeeld. Het gehele vierde had op dat moment eigenlijk de hoop op een kampioenschap uit het hoofd gezet (en deed dat al eerder na de nederlagen bij VVOR en Alexandria’66). Datzelfde Alexandria’66 deed in het paasweekend wat het, voor ons, moest doen. Ze wonnen met 2-1 van Berkel. Dat bracht een vleugje hoop terug. Vorige week moest Berkel de tweede inhaalwedstrijd spelen. Onder toeziend oog van spelmaker Mark (en zijn broer) en coach Wilko werd er door Berkel met 2-2 gelijk gespeeld bij Hermandad. Hierdoor had Schiebroek ineens, met nog 1 wedstrijd te gaan, 1 punt voorsprong op Berkel en dus alles weer in eigen hand!

In de afgelopen week werden alle records gebroken wat betreft de trainingsopkomst, inclusief 3 (mogelijk) toekomstige aanwinsten waren er maandag 17 man aanwezig en woensdag 16 man!

Nadat eerst B1 naar de titel werd gezongen arriveerden de jongens van Zaterdag 4 op tijd aan de Hazelaarweg. In de kleedkamer stonden de broodjes klaar en werd er omgekleed om vervolgens te beginnen aan de warming-up. Ondertussen was ook B1 terug gekomen op Schiebroek’94 en ook zij konden eerst even een broodje eten. Voor de wedstrijdbespreking gingen de Schiebroekenaren terug naar de kleedkamer, mede omdat de dienstdoende scheidsrechter vast stond in het verkeer, vanwege de afsluiting van de A20. De opstelling werd bekend gemaakt en ook werd de wens uitgesproken om dit team de allerlaatste kampioen van Schiebroek’94 te laten worden.

Tegen het, met slechts 11 man aanwezige, zwakke Gouda begon Schiebroek matig aan het duel. De in grote getale aanwezige toeschouwers, waaronder zelfs ouders van spelers van de B1, zagen dat Schiebroek moeite had met de veldbezetting in het eerste half uur. Echter, zoals dat elke wedstrijd het geval is, kregen we wel kansen. Matty kreeg twee keer een mogelijkheid, maar trof niet het net. Er werd zeer onrustig gevoetbald in het begin. Dankzij een geniale actie van Mark, waarmee hij de keeper verraste, kwamen we wel op een 1-0 voorsprong. Door spelers van B1 werden de fakkels aangestoken en dacht iedereen aan het feest te kunnen beginnen.

De bezoekers hadden zich echter voorgenomen om zich niet zomaar gewonnen te geven en speelden bij vlagen best aardig en kwamen zelfs op, weliswaar wat knullige wijze (van beide kanten), gelijke hoogte, 1-1. Het was duidelijk te zien dat Schiebroek veel beter was dan deze tegenstander, maar het lukte soms gewoon niet helemaal. Na iets meer dan een half uur spelen kwam Schiebroek dan toch weer op een voorsprong. Een voorzet van Milan belandde op de bovenkant van de lat en kwam terug het veld in. De oplettende Matty profiteerde en scoorde, 2-1. Onder protesten van de bezoekers keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. Jörgen kwam Maarten vervangen met de hoop dat we het spel iets beter konden gaan organiseren. Dat lukte naar behoren. Dave en Matty waren vervolgens dichtbij ons derde doelpunt, maar hij bleef lang uit.

Toen de supporters (B1) wat werden aangespoord om te gaan zingen ging het voetballend steeds beter. Mark gaf op slag van rust de pass op Thomas die de 3-1 maakte! Met deze veiligere voorsprong werd er gerust. In de kleedkamer heerste toch wel wat opluchting en het gevoel dat het nu écht ging gebeuren werd steeds groter. Toch moesten we in de tweede helft deze tegenstander natuurlijk helemaal stuk gaan spelen, dat waren we toch wel aan onze stand verplicht.

Schiebroek deed in de tweede helft wat het moest doen. Matty scoorde na vijf minuten in de tweede helft de 4-1 en Thomas scoorde weer vijf minuten later de 5-1. Enkele wissels kondigden zich aan bij Schiebroek, wanneer een verdediger van Gouda een ongelukkige draai maakte in zijn eigen zestienmeter waardoor hij een botje net onder zijn scheenbeen brak. De ambulance werd gebeld en een lange onderbreking volgde.

Onderling werd afgesproken dat we de wedstrijd gewoon zouden gaan hervatten. Niemand zou er wat aan hebben dat Gouda voor de resterende minuten terug moest komen en wij met een dubbel gevoel het kampioensfeest zouden gaan vieren. Zo gezegd, zo gedaan!

De al aangekondigde wissels gingen plaatsvinden en dus kregen ook Jeffrey en Matthijs hun welverdiende speelminuten. In het vervolg werd er nog veel doelpunten gemaakt. Willem scoorde de 6-1, Miki de 7-1 en Rohan, met zijn eerste van het seizoen, de 8-1! Gouda besloot het doelpuntenfestijn en liet de "uitgekomen" doelman Ashwin kansloos bij de 8-2. Na het laatste fluitsignaal werden de felicitaties in ontvangst genomen, werden de bloemen uitgedeeld door voorzitter Leo Janssen en werd ook hier de champagne ontkurkt. De supporters werden bedankt voor hun steun en ook werd de kampioensschaal in ontvangst genomen door aanvoerder Ashwin. Schiebroek’94 4, met voornamelijk échte Schiebroekenaren in de gelederen, werd gekroond tot de kampioen van de reserve 5e klasse, seizoen 2010-2011 en daarmee de allerlaatste kampioen in het Groen en Wit van Schiebroek’94. Het had werkelijk niet mooier kunnen zijn!!

Na het feest op het veld en de groepsfoto met de schaal, waarbij coach Wilko op de schouders ging, volgde rondom de kleedkamer een aloude traditie en moesten enkele spelers eraan geloven om de sloot in te gaan, maar niet voordat dit te beurt was gevallen aan coach Wilko. In de kleedkamer vervolgde het feestje zich natuurlijk ook nog!

Bij Restaurant Marsala werd het eten gehaald en werd er in de kantine en op het terras gezamenlijk met B1 gegeten, de lasagne, pasta en spareribs smaakten uitstekend en het bier vloeide rijkelijk. Na afloop klonk natuurlijk We Are The Champions uit de speakers bij Schiebroek’94 en ging de groep via Café Bergpolder naar Sorbonne en werd het feest tot in de late (of vroege) uurtjes voortgezet.

Zaterdag 25 juni zal het seizoen worden afgesloten en zal deze avond nog eens worden overgedaan! Meer info volgt! Lees ook deel 1 van Kampioenen!! (1).