Column

Een terugblik, een bijzondere gebeurtenis, een apart verhaal...? Als zoiets van toepassing is, dan kan je dat hier terugvinden.


Terugblik 2014 - woensdag 31 december 2014

Afscheid van de jeugdafdeling lees ik in de eerste alinea van de terugblik 2013. Nou, dat liep in 2014 toch een beetje anders, al had ik dat in het begin van dit jaar nog niet voor mogelijk gehouden. Het afgelopen jaar stond dus (uiteindelijk) in het teken van de terugkeer bij de jeugdafdeling en vooral de laatste 3 maanden is het plezier weer écht helemaal teruggekomen. We wilden veel voor 2014 zo lees ik in diezelfde terugblik, maar sommige dingen liepen toch wel anders dan verwacht. Zaterdag 2 verspeelde niet alleen de titel, maar zelfs promotie (via de nacompetitie). Zaal 1 ging niet mee doen om de prijzen, maar presteerde wel beter dan het jaar ervoor.

Naast een geweldig WK voetbal, zagen we met een wisselende groep ook Antwerpen, Parijs, Düsseldorf en Praag. De Rotterdam Marathon voor Stichting Hartekind was een groot succes en ook de sponsoring op de Bobby Coenraad Memorial mocht worden bijgeschreven in de geschiedenis boeken. Op de tweede verjaardag van de website (www.ditis-voetbal.nl), trakteerden we onszelf op een nieuw logo, dat geheel in lijn staat met de site en het voetbalgevoel. Tevens werd de site opnieuw ingedeeld en werden de Facebook en Twitter pagina’s geüpdatet.

Januari – "Engelse klassiekers”
Na een geslaagd en gezellig trainingskamp in Antwerpen alwaar doelman Jelle Visser nog iemand van een toilet moest bevrijden, omdat diegene anders de nacht daar had doorgebracht, werd de competitie door Zaterdag 2 hervat met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter IJVV de Zwervers. Zaterdag 2 startte niet al te best aan het duel en kwam op een 0-2 achterstand. In ‘slechts’ 9 minuten halverwege de tweede helft veert het team op, stelt orde op zaken en boog de achterstand om in een 4-2 overwinning. Een week later worden in Alphen aan den Rijn bij ARC weer dure punten verspeeld in een waar spektakelstuk. Als in een oude Engelse voetbalclash maken de teams er voor de neutrale toeschouwer een geweldige middag van. Na opnieuw een 2-0 en 3-2 achterstand wordt in de laatste minuut een 3-4 voorsprong weggegeven met als gevolg een 4-4 gelijkspel op het wedstrijdformulier. Zaal 1 kon al na twee weken in 2014 de titelaspiraties in de koelkast zetten. In de thuiswedstrijd tegen de Maense, op de verjaardag van Matthijs Bronswijk (die ook afscheid nam en voor een half jaar naar Italië vertrok), werd hard gestreden, maar het was niet genoeg (3-4). Een week later verspeelde het team twee hele dure punten in de uitwedstrijd bij het irritante NOCKralingen (3-3, na een 2-0 achterstand). In een spectaculaire subtopper tegen Margriet wordt, met Mark van Leeuwen in het doel, een uitstekende 2-3 overwinning uit het vuur gesleept.

Februari – "De aanloop, het schot, het doelpunt, 4-4!
In februari worstelt Zaterdag 2 nog altijd vooral met zichzelf. In de thuiswedstrijd tegen Zevenhoven wordt slechts één kans weggegeven, maar zelf scoort het ook maar één keer (1-1). De gifbeker moet helemaal leeg als een week later wordt verloren bij het getergde Floreant (2-1). Zaterdag 2 dat overwinterd had in de beker, tankte een week later zelfvertrouwen tegen ’s Gravenzande (4-1) in een duel waarin het team weer zijn oude niveau haalde. Dominick van Beelen keerde in februari eenmalig terug in het team van Wilko Poulie. Zaal 1 maakte gebruik van zijn diensten omdat doelman Ashwin Meijer nog altijd geblesseerd was. In het duel tegen het onthutsend zwakke WIA 2 heeft Dominick, die al maanden geen doel verdedigd had, nauwelijks iets te doen gehad. Het zwaarste moment kwam na afloop toen de coach en scheidsrechter discussieerden over de uitslag: 13-3 of 12-4 (streepjes zetten is nou eenmaal erg moeilijk). Een week later eindigt de ultieme derby, de ultieme burenruzie onbeslist. Zaal 1 was tegen koploper VOC wel de morele winnaar. Dit citaat uit het verslag willen we de terugblik niet onthouden: "In de laatste minuut start Mark van achteruit nog één keer een nieuwe aanval. Coach Wilko roept: ‘nog één minuut!’. De bal gaat rond, van links naar rechts via Mark en vice versa. De klok tikt door en de scheidsrechter kijkt op zijn horloge: 24:59. Mark krijgt de bal aangespeeld. Hij neemt de aanloop, hij schiet en scoort, 4-4!! In de allerlaatste seconde komt Neptunus-Schiebroek langszij dankzij invaller – en in het roze gehulde doelman Mark.”

Zaal 1 ontvangt vervolgens voor de tweede maal dat seizoen BVCB. De eerste keer vergaten ze hun spelerspassen en speelde men vriendschappelijk; uitslag: 8-4. Nu een paar maanden later de ‘officiële’ wedstrijd: uitslag: 8-4. In het verslag gaven we een ‘Ode aan de linkspoot’(Dave Bierhuizen). Een revanche op Controlec een week later zat er niet in en Zaal 1 verslikte zich voor de tweede maal in deze zwakke tegenstander (4-6).

Shake9 Design ontwierp in februari een geweldig nieuw logo ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de website van Dit is Voetbal! Daarmee heeft Dit is Voetbal! nu de uitstraling die het verdiend. Ook Twitter en Facebook werden aangekleed met officieel logo.

Maart – "Ontkannen heeft geen zin meer”
Maart roert z’n staart. Tsja…Zaterdag 2 moet in de topper tussen de nummer 2 en 1, als koploper, zijn meerdere erkennen in Deltasport (6-3) en afstand doen van de koppositie. De negatieve spiraal draait door, ontkennen kan niet meer. Een week eerder zag je dat al aankomen in een nieuwe bekerronde. In het verslag ‘de ondankbare taak van de assistent’ werd voorzichtig al toegewerkt aan het vervolg wat zou gaan komen. Uit bij DSO verloor een ongeïnspireerd elftal van een derde klasser na strafschoppen (2-2, 3-1). In het derde duel van de maand maakten Jurriën Minke (eenmalig) en Jelle Visser hun rentree na blessures tegen Sportlust’46 (2-1). Het team slaakte een zucht van verlichting na het laatste fluitsignaal, 3 punten!

Zaal 1 gaat in maart voor een zo hoog mogelijke eindklassering. Ontkannen heeft begin maart in Gouda geen zin meer als de gebroeders Van Kan betrokken zijn bij alle acht de doelpunten tegen GZV 6 (5-8). Ook al waren het wel ‘stille’ doelpunten volgens Mark van Leeuwen. Carla van Kan (moeder van…) zit een week later, zoals beloofd, op de eerste rij van de tribune als het team revanche neemt op RVC’33 (11-1) na een gelijkspel in de heenwedstrijd. Lucas en Thomas zijn vervolgens betrokken bij elf doelpunten (!), we maakten er twaalf, want er was één eigen doelpunt bij, achter Ashwin Meijer, die zijn rentree maakte in het doel. Simon Koeleman scoorde het eerste doelpunt van deze avond en dat was ons honderdste doelpunt van het seizoen.

Voor de eerste keer in de historie kreeg Wilko Poulie na de uitwedstrijd bij ASW het verzoek om geen verslag te schrijven: "Schrijf maar geen verslag”, en dat werd gehonoreerd. Op jacht naar de vierde plaats die ASW in handen had, wordt er verloren (8-4). El Clasico was er een week later niets bij, als er een overtuigende overwinning wordt geboekt op Alexandria’66 (7-0).

In het begin van de maand gingen 20 man van en rond de club naar Parijs voor de oefenwedstrijd Frankrijk – Nederland, het resultaat (2-0 nederlaag) laten we voor wat het is. Maar wat een unieke trip was het weer. Van idee tot uitvoering. Als Mark van Leeuwen ‘A’ zegt, zegt Wilko Poulie ‘B’, logisch, met als hoogtepunt: 20 man in een Oranje pak lopen de polonaise op de Champs-Élysées!

April – "Zaal 1 floreert als nooit tevoren”
Zaterdag 2 speelt in april slechts eenmaal. Op jacht naar eerherstel en de koppositie die was afgestaan aan Deltasport (ook al was het in punten nog gelijk), overklast men WDS (11-1). Zaal 1 pakt in april een gedeelde derde plaats als eindklassering. En dat kwam mede door twee overwinningen op, de toenmalige koploper, WIA 6. Dat rivaal VOC daarmee de titel pakte nam men voor lief. Het eerste duel werd bij een stand van 6-1 gestaakt, omdat WIA niet tegen hun verlies kon (toen nog ongeslagen). Begin april was de return. De spelers hadden zich beschermd tegen aanslagen en de scheidsrechter was ingelicht. De WIA’anen waren makke lammetje deze avond (3-5). In het duel met GZV 8 breekt Zaal 1 alle records (15-2). Matty Häupler scoorde zeven maal, Neptunus-Schiebroek floreerde als nooit tevoren. Mooie combinaties, schitterende acties en juweeltjes van doelpunten. Geïnspireerd door nieuwe shirtjes. Dit is Voetbal! nam deze avond namelijk het hoofdsponsorschap over van Grand-Café Als, na bijna twee seizoenen neemt het stamcafé afscheid als sponsor. Dit is Voetbal! presenteerde de nieuwe shirts voorafgaand aan de op één na laatste wedstrijd van het seizoen.

Eind april sloot Zaal 1 een succesvol seizoen af met een overtuigende overwinning bij BVCB (1-8). Een gedeelde derde plaats en het op één na beste doelpuntenratio werden het eindresultaat. Op (bijna) alle fronten presteerde het team beter dan het seizoen ervoor.

April was ook de maand van de Rotterdam Marathon voor Stichting Hartekind. Twintig clubvrienden liepen de halve marathon voor dit goede doel met de steun van Dit is Voetbal! en Neptunus-Schiebroek. In totaliteit werd er 4.000 euro opgehaald. HARTstikke goed!

Mei – "Titel verspeelt, nacompetitie een feit”
Alleen het wonder van Schoonhoven kon nog redding brengen in de titelstrijd, maar waar Deltasport geen fouten meer maakte verspeelde Zaterdag 2 punten tegen een stugge ploeg (1-1). Een week later wordt in de laatste competitie ronde nog ruim gewonnen van CWO (9-0), maar omdat Deltasport in Zevenhoven geen fout maakt is het team veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. De nacompetitie, die normaal wordt gezien als toetje, valt nu zwaar. In een eerste tweeluik met Oude Maas (4-3 en 1-0) gaat het moeizaam, maar wordt wel de finale ronde gehaald.

Daarin is Rozenburg, degradant, de tegenstander. Kansen worden niet benut en Rozenburg wint (1-0). In mei steunt Dit is Voetbal! het Bobby Coenraad Memorial Toernooi door de bekers van het toernooi te sponsoren. De strijd tegen ‘die’ ziekte is de belangrijkste drijfveer daarvoor.

Juni – "Vijf minuten slapen, vijf keer luchtig opboeren en vijf wedstrijden winnen.”
Terwijl Zaal 1 het seizoen (traditioneel) heeft afgesloten met Spareribs bij Eetcafé ‘de Jonkheer’ (voorheen ‘de Hofnar’), vecht Zaterdag 2 voor de allerlaatste kans. Als onderbreking op het tweede Hyundai G-toernooi speelt Zaterdag 2 de return tegen Rozenburg op eigen veld. Het team geeft veel, maar het is niet (meer) genoeg (2-3). Na een flitsende seizoensstart blijft Zaterdag 2 tweedeklasser.

Voor de eerste keer sinds een oud Neptunus (solo) tijdperk werd er een tourteam geformeerd. Een team, democratisch gekozen, uit diverse geledingen van de club. Een gezellige mix spelers. Op naar Düsseldorf! Nadat men, bij aankomst in het hostel, het Nederlands elftal dé winst op regerend wereldkampioen Spanje (5-1) had zien behalen, barste het feest los. De nachten kort, de dagen lang. Het team ging in de kwartfinale van het toernooi in Düsseldorf ongeslagen knock-out. Vijf minuten slapen, vijf keer luchtig opboeren en vijf wedstrijden winnen, typisch tourteam. Voor een uitgebreidere, maar toch korte verslaggeving: klik hier (zeer de moeite waard om, nog eens, te lezen). Na de overwinning van het Nederlands elftal in Brazilië op Spanje tijdens het WK voetbal volgden ook overwinningen op Australië, Chili en Mexico.

Juli – "Peentjes zweten aan de Rozenlaan”
Begin juli volgde de kwartfinale op het WK tegen Costa Rica. Het duel viel samen met een huisfeest aan de Rozenlaan (Part II). Een beamer werd geregeld voor meer zicht capaciteit en het bier was niet aan te slepen. Na de zinderende penaltyserie kon Dit is Voetbal! niet achterblijven met een heuse WK column:‘Peentjes zweten aan de Rozenlaan’, voor de geïnteresseerden. Argentinië bleek een iets te zware horde, maar brons werd een feit na winst op gastland Brazilië. De vrienden van Netherlandssoccer publiceerden gister (30 december) een geweldige terugblik op het WK: World Cup 2014 - Our Story.

Ergens tegen het einde van het seizoen 2013-2014 benaderde Ricardo Pors (trainer C1) mij om het seizoen erop samen dat team te trainen en te begeleiden. Iets waar ik niet lang over moest nadenken. Terug naar de jeugd, terug naar de basis. Ondertussen maakte de KNVB de eerste competitie indelingen bekend.

Augustus – "Een nieuwe start (1)”
Begin augustus startte de selectie aan een nieuw seizoen. In het begin was ik nog betrokken bij het tweede elftal, net als de jaren ervoor, alleen minder vaak dan het afgelopen seizoen. Het nieuwe seizoen startte stroef. Het einde van de maand naderde en dus kon ook C1 gaan beginnen aan de voorbereiding. Na slechts één week training stond de eerste wedstrijd gepland. De oefenwedstrijd tegen XerxesDZB C3 (2-3) ging nog verloren, waarna de definitieve C1 bekend werd gemaakt.

September – "Derby’s blijven leuk”
Tijdens de bekerrondes aan het begin van een nieuw seizoen laat C1 meteen van zich spreken. Tegen TOGB (11-1) wordt ruim gewonnen. Het team begint de juiste vormen aan te nemen, maar TOGB trekt zich terug uit de beker. In de eerste derby uit bij Hillegersberg (1-6) wordt een keurige overwinning geboekt. De trainers kijken tevreden terug op de eerste wedstrijden. Dan volgt de wedstrijd tegen VOC. De nieuwbakken selectie heeft het een helft heel erg moeilijk, maar geeft in de tweede helft een visitekaartje af voor de club. Na een (algemene) donderspeech van Wilko Poulie in de rust scoort Dennis Snoeck een hattrick en gaat VOC (6-2) met lege handen naar huis. Derby’s blijven leuk! In een oefenwedstrijd tegen tweede klasser Zestienhoven (2-3) wordt net aan verloren. De coaches twijfelen over het niveau van het eigen team en besluiten uiteindelijk het lot te laten beslissen.

Het Neptunus-Schiebroek Zaalteam heeft na veel overleg het initiatief genomen voor een derde seizoen. Mark van Leeuwen al regelmatig invaller keerde definitief terug en Simon Koeleman werd van vaste waarde, eerste oproepkracht. Terwijl enkele Oranje-gangers in het Tsjechische Praag verbleven en daar tijdelijk genoten van de ‘International’ status voor een, wederom verloren (2-1), EK kwalificatie wedstrijd nam Eric Bronswijk de honneurs waar bij de seizoensopening tegen WIA 8 (1-1). Het seizoen startte moeizaam, een week later werd met exact genoeg spelers verloren bij RS 5 (9-4). Eerherstel kwam nog wel in september tegen WIA 5 (6-4).

Oktober – "Een nieuwe start (2)”
Een wisselvallige maand voor C1. Soccer Boys wordt ondanks een zevenklapper (0-7) gespaard. De score had veel groter kunnen (moeten) uitvallen. Een week later staat de belangrijke wedstrijd tegen BVCB op de agenda. De keepers keuze wordt die week gemaakt. Thijs Menke wordt de keeper van C1. De fysieke tegenstander werd veel tegenstand geboden, maar toch moesten we het hoofd buigen (1-5). De uiteindelijke uitslag, geflatteerd. Herstel kwam er in het laatste bekerduel bij DSO. De armzalige tegenstander wordt op een ruime nederlaag getrakteerd (2-11). 

Na de nederlaag van C1 tegen BVCB stond trainer Wilko Poulie ineens op Sportpark Zestienhoven. A1 speelde daar in de stromende regen een zeer matige wedstrijd (zacht uitgedrukt). Al een paar weken werd het team gevolgd bij wedstrijden en trainingen, zonder trainer. Na veelvuldig overleg met voorzitter Jan D. Swart kon er geen trainer worden gevonden. Op 11 oktober, bij Zestienhoven, werd de groep verteld dat die er nu wel was… Daarmee kwam (een voorlopig) einde aan de begeleiding bij het tweede elftal. In oktober werden de laatste bekerwedstrijd tegen BVCB (1-3) en een oefenwedstrijd tegen Hillegersberg (0-3) nog verloren, maar de tweede nieuwe start in korte tijd voelt goed.

Zaal 1 wist niet wat het meemaakte op woensdag 1 oktober. In de Zevenkampse Ring treft, de weinig scorende, Max Bronswijk vijf maal doel in het duel met Ommoord (1-12). Ondertussen scoort Stefan Boers wekelijks de meest mooiste doelpunten. Oktober werd een goede competitie maand. GZV 10 (3-2) en GZV 7 (7-4) werden in enerverende wedstrijden verslagen, waardoor het team omhoog kruipt op de competitie ranglijst. De eerste twee bekerwedstrijden liepen echter uit op een teleurstelling, tegen DHZ (6-6) en WIA 4 (1-2) werd een vroege uitschakeling een feit.

November – "Mooie maand”
De competitie begon dan nu ook eindelijk voor C1. Op de eerste dag van de maand moet het team op bezoek bij Barendrecht. Terwijl het team sterker wordt in die wedstrijd wordt aanvoerder Tom Houtschilt bestraft met een gele kaart (en dat betekend 10 minuten naar de kant), voor een lichte overtreding, met een nederlaag tot gevolg (6-3). Met nieuwe Dit is Voetbal! warming-up shirtjes die dag gekregen en een Survival teambuilding bij Outdoor Valley een dag later, werd er daarna geen duel meer verloren. Achtereenvolgens stonden, opnieuw, VOC (4-2), XerxesDZB (5-1) en Soccer Boys (7-1) met lege handen na een duel tegen ons C1.

A1 start de competitie eveneens op 1 november en moet direct weer aantreden tegen BVCB. Met veel vertrouwen knokt het team zich naar een verdiend gelijkspel (1-1). Het team begint moeizaam aan de uitwedstrijd bij Deltasport, maar gaat rusten met een gelijkspel. Ondanks de lof over het vertoonde spel moest er een nederlaag geïncasseerd worden (7-3). Op eigen veld tegen VOC, verloor trainer Wilko Poulie nog nooit, maar op 15 november van dit jaar gebeurde dat wel. De gunfactor en statistieken waren niet genoeg in deze wedstrijd (2-5). In de wedstrijd tegen het sterker geachte AGE wordt in de laatste minuut een Punt gepakt op wilskracht (3-3). De Pitchers vliegen die woensdag erna over tafel in de kantine. Langzaamaan gaat het steeds een beetje beter…

Zaal 1 bleef in november ongeslagen en dus werd het een ‘mooie maand’. Eerst werd de laatste bekerwedstrijd, om des keizersbaard, nog gewonnen van VHL (10-0) onder leiding van Eric Bronswijk die alle vroege wedstrijden overneemt ten tijde van de trainingen van A1. Op bezoek bij Margriet in Nieuwerkerk is coach Wilko er wel bij en wordt er sterk begonnen, maar uiteindelijk moeizaam gewonnen (5-8). Tegen Binnenstad (12-1) en Alexandria’66 10 (1-10) wordt er een ruime overwinning geboekt. Op jacht naar succes, dat is het zaalteam als de decembermaand voor de deur staat.

December – "Heer en meester”
C1 speelde in december nog slechts eenmaal. Op eigen veld werd CWO (7-3) verslagen en na afloop vond de speelse spelersgroep een chocoladeletter in hun schoen. Sinterklaas, of Zwarte Piet, zoals U wilt, was langs geweest. Diezelfde dag, 6 december, was dé dag voor A1. De eerste seizoensoverwinning werd een feit, ook tegen CWO (7-1). Heer en meester op eigen veld. Op doel Fabian Visser, als invaller, en in het veld de goed spelende (doelman) Jesse Swagemakers, Bas de Jong, Ravi Rajcomar en Ties Verhagen. Amar Mahmood scoorde drie maal. En na afloop waren er Pitchers… (het net alsof je een voorspelbaar sprookje schrijft…).

Op de laatste dag voor de winterstop werd de uitwedstrijd bij koploper MSV’71 gespeeld. Het team verdiende, wederom, meer, maar stond opnieuw met lege handen (5-2).

Zaal 1 won begin december nog van NOCKralingen (5-2), maar ging daarna pijnlijk onderuit tegen Alexandria’66 2 (1-5), soort van á la Controlec… Ook voor Zaal 1 stond als laatste wedstrijd voor de winterstop de wedstrijd tegen de koploper op de planning. HBSS bleek in een gelijkopgaande en eveneens wisselvallige wedstrijd uiteindelijk de sterkste (6-7). 

Op de op één na laatste dag speelde C1 nog het traditionele zaalvoetbaltoernooi bij DSVP. Na een moeizaam, zeg maar gerust slecht begin, krabbelt vooral het 'B-team' met aanvoerder Tom Houtschilt op en behaald alsnog een derde plaats. Het 'A-team' werd 5e. Uiteraard was er na afloop taart, want traditie moet je in ere houden. 

2015 – "Veel te winnen”
Uit 2014 vergeten we natuurlijk niet de definitieve terugkeer op de velden van Wesley Banis, de altijd gezellige zaterdagavonden met Freek van 't Land en Maarten Maissan, de terugkeer van Nick Heikens, de goedlachse en altijd positieve Sjoerd Kolner en de voorzichtige infiltratie van voormalig zondagselectie spelers Nick Erkelens, Michel Verkaik en Sjors te Duits.

We gaan op weg naar 2015! Waarin we toch echt blijven hopen op terugkeer op de velden van Dave Bierhuizen en Stefan Boers, maar ook op een blessure vrije Jurriën Minke en Patrick van der Gaauw. We verwachten ergens dit jaar de terugkeer van Sjors te Duits en hopen op een goede voortzetting van de doelverdediging-skills van Jelle Visser.

C1 doet volledig mee in de strijd om de bovenste plaatsen. Als tweede de winterstop in, op gelijke hoogte met NOCKralingen (waartegen nog niet gespeeld is) en op 1 punt van koploper Barendrecht, dat verrassend gelijk speelde bij CWO (1-1). C1 gaat in 2015 naar België voor een Internationaal toernooi, de tiende in de geschiedenis van Dit is Voetbal! Kunnen we er iets bijzonders van maken? En kunnen we die felbegeerde titel pakken?

"Een formatie die wil winnen, moet kunnen verdedigen”, Johan Cruijff.

Zaal 1 moet hopen, maar vooral zelf weer gaan winnen. Het zou fijn zijn als Lucas van Kan eindelijk eens blessure vrij zal blijven. Eric Bronswijk is geen interim-coach meer, maar vaste coach voor de vroege wedstrijden. Zes teams, RS (2x), WIA (2x) en GZV (2x), zitten Zaal 1 op de hielen voor de felbegeerde tweede plaats, waarmee het in ieder geval makkelijker wordt om het jaar erop een hogere klasse aan te vragen. Of gaat HBSS punten verspelen en zit er zodoende nog een stunt in?

"Voetbal is een spel van fouten. De ploeg die de minste fouten maakt is de beste”, Johan Cruijff.

A1 heeft als 16 koppig vreemdelingen legioen mij het plezier weer helemaal teruggegeven. Het kan snel gaan in een kleine drie maanden. Met vertrouwen en geloof in zichzelf, heeft het team nog veel te winnen in het nieuwe jaar. Tegenstanders waarvan het eerste duel niet verloren had hoeven worden komen we nog een keer tegen. Tijd voor revanche! Ik geloof erin! Nog steeds…en dat blijft ook zo.

Het bierfest was een unieke avond. Niet veel jongerengroepen kunnen na afloop zo tevreden terugkijken op een soortgelijke avond. In het Zalmhuis accepteren we dergelijke feesten al jaren niet meer, maar met deze groep kijk ik er met veel genoegen op terug. In 2015 nog een keer? Kan het slimste elftal van ons land ook op voetbalgebied hoge ogen gooien?

"Voetbal wordt met de benen gespeeld, maar met de kop gewonnen”, Morten Olsen.

Verder volgt in 2015 ook een bezoek aan Rome (AS Roma – Feyenoord) en Riga (Letland – Nederland). Wat nog meer volgt…? We zullen het wel zien.

Aan het einde van het jaar, 
komt alles weer bij elkaar

als een film blik je terug, 
naar hetgeen, achter de rug

de prima plussen, de mindere minnen
weer heel even, even bezinnen

lering trekkend uit wat is geweest
schoeien we 2014 op de goede leest

maak van het nieuwe jaar een mooi verhaal
voetballers en volgers…., een goed jaar allemaal!!

Voor plezier, gezelligheid en steun! Meer dan voetbal…
Dit is Voetbal!
"Je gaat het pas zien als je het door hebt”

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 0 + drie = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >