Bijzondere feiten jaarboek

In mei 2008 begon onze tour langs de Rotterdamse velden. Echter door een bezoek te brengen aan andere velden in Nederland én Denemarken ontdekten we dat voetbal meer is dan, in ons geval, zeventig minuten tegen een bal trappen. Er gebeurt op en rond het veld zóveel meer.
 
Bijna alle leuke, bijzondere en ook vervelende (waren er gelukkig niet zoveel) momenten zijn vastgelegd in dit jaarboek. Een uniek naslagwerk voor een bijzondere groep, want dat zijn jullie! Het team dat werd samengesteld vanuit diverse geledingen uit onze vereniging (dat voor een groot gedeelte twee jaar geleden met een andere trainer al samenspeelde). Een team ook met een diversiteit aan leeftijden, de twee dispensatiespelers Roland en Quincy de eerste- en tweede jaars C spelers en de twee nieuwelingen bij de club: Jurriën en Dominick. Een groep die een écht team werd lopende het seizoen, die elkaar blindelings wist te vinden en zonder morren elkaars positie overnam. Ook buiten het veld ontstonden er diverse, ook onverwachte, vriendschappen.
 
Het seizoen had diverse ups en downs. Het grootste hoogtepunt was natuurlijk de trip naar Denemarken, maar we kenden ook dieptepunten… De grootste teleurstelling was, voor hem zelf in eerste instantie én voor de groep, natuurlijk dat Simon in Almere zijn been brak in een onschuldig duel.
 
Daartussenin zat veel, heel veel. In "Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat” heb ik geprobeerd om al die momenten te bundelen ter herinnering aan het seizoen 2008-2009. Eén tactische aanwijzing: dribbel niet in één ruk door naar het eindsignaal. Pak je rust, zou een trainer zeggen. Dat houdt je scherp.
 
Wilko Poulie
Rotterdam, juli 2009
 
Seizoen 2008/2009 in vogelvlucht